Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Σε αναζήτηση εκτάσεων εγκατάστασης φωτοβολταϊκών η Δυτική Μακεδονία

Την πρόθεση του Yπουργείου Περιβάλλοντος για αναζήτηση δημοτικών εκτάσεων στο πλαίσιο του σχεδίου ανάπτυξηςγια τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τα φωτοβολταϊκά, ανακοίνωσε ο Yπουργός ΠΕΚΑ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μετά από σύσκεψη που είχε με αυτοδιοικητικούς φορείς της περιοχής, στην Κοζάνη.
Το θέμα θα διερευνήσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος με επιστολή του προς τους Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Ήδη για τη για τη Δυτική Μακεδονία χρηματοδοτούνται έργα συνολικού ύψους 190 εκατομμυρίων ευρώ, σημείωσε ο Υπουργός.
«Άλλα είναι μεγάλα έργα, όπως η τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας, Φλώρινας, και άλλα μικρότερα, όπως η διαχείριση υδάτων σε όλη την Περιφέρεια», πρόσθεσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου.
Σύμφωνα με δηλώσεις του, αναφορικά με τις μετεγκαταστάσεις, εκτός από την υπογραφή για τις απαλλοτριώσεις στη Μαυροπηγή, θα συσταθεί ταχύτατα μια δομή για τις απαλλοτριώσεις άλλων περιοχών, όπως η Ακρινή.
«Θα συνεργαστούμε για τα ζητήματα αυτά με τις υπηρεσίες του υπουργείου, θα έχουμε επαφές με τους δημάρχους και στην Αθήνα για να υπάρξει περαιτέρω συζήτηση για τα έργα αυτά, και θα επανέλθουμε» ανέφερε σχετικά ο υπουργός.

Πηγή:econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.