Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Ψήφισμα του δήμου Αμυνταίου για τη διαφαινόμενη κατάργηση του υποκαταστήματος Ο.Τ.Ε.

Μετά από πληροφόρηση που έλαβε ο Δήμος Αμυνταίου για το σχεδιασμό της διοίκησης του Ο.Τ.Ε. για το κλείσιμο του υποκαταστήματος του Οργανισμού στο Αμύνταιο, το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε ομόφωνη απόφαση να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του για το ενδεχόμενο αυτό, εκδίδοντας το ακόλουθο ψήφισμα διαμαρτυρίας:
Η πόλη του Αμυνταίου είναι η δεύτερη πόλη στο Νομό Φλώρινας και είναι από τους λίγους παραμεθόριους Δήμους του Καλλικράτη στα όρια του οποίου υπάρχουν 1 δημοτική κοινότητα και 26 τοπικές κοινότητες με μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις μεταξύ τους.
Είναι σαφές ότι δεν θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι δημότες του Δήμου μας με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται τα προβλήματα στην καθημερινότητα τους, οπότε επιβάλλεται η λειτουργία του καταστήματος του ΟΤΕ στον Δήμο Αμυνταίου.
Η εξυπηρέτηση του πολίτη και η δημιουργία προϋποθέσεων είναι επιβεβλημένες τη στιγμή αυτή.
Η κατάργηση υπηρεσιών – κλειδιών για την καθημερινότητα και την ευκολία στις συναλλαγές συνδημοτών μας, όπως το κατάστημα του ΟΤΕ, υποβαθμίζει το Δήμο και δημιουργεί τεράστια προβλήματα.
Ζητάμε να εξεταστεί και πάλι η ευρύτερη οικονομική και κοινωνική σύσταση της περιοχής, όχι όμως με στυγνό τεχνοκρατικό κριτήριο και να συνυπολογιστούν οι οικονομικές συνέπειες στον Δήμο Αμυνταίου, καθώς και στις υπόλοιπες τοπικές –εκ των οποίων πολλές ορεινές και απομακρυσμένες- κοινότητες του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.