Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τις απολύσεις σε ΠΑΜΗ και ΤΟΤΤΗ

Καταγγέλλουμε τις νέες απολύσεις εργαζομένων που πραγματοποίησε η εργοδοσία των επιχειρήσεων ΠΑΜΗ και ΤΟΤΤΗΣ που βρίσκονται στην βιομηχανική περιοχή της Φλώρινας.
Οι επιχειρήσεις αυτές επί μήνες ακολουθούσαν την πρακτική της συστηματικής άρνησης καταβολής των δεδουλευμένων, της τρομοκράτησης των πιο πρωτοπόρων εργατών, της αυθαίρετης μείωσης του χρόνου εργασίας.
Τώρα η εργοδοσία, έχοντας και τις πλάτες της κυβέρνησης και του εργοδοτικού συνδικαλισμού που εκφράζεται από το ΕΚ Φλώρινας, δεν διστάζει να απολύσει και να πετάξει στον δρόμο εργάτες, ξεκινώντας φυσικά από αυτούς που αρνούνταν να σκύψουν το κεφάλι. Είναι οι ίδιοι εργαζόμενοι που μέχρι σήμερα κρατούσαν αυτές τις επιχειρήσεις και τα κέρδη τους. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν καμία αυταπάτη. Αν η εργοδοσία μπορέσει να πετύχει αυτές τις απολύσεις σύντομα θα επανέλθει ακόμα πιο αποθρασυμένη για να απολύσεις ακόμα περισσότερους, να απαιτήσει ακόμα περισσότερες θυσίες από την μεριά των εργατών.
Καλούμε όλους του εργαζόμενους των επιχειρήσεων ΠΑΜΗ και ΤΟΤΤΗΣ, να δείξουν, ενωμένοι σαν μια γροθιά, την αποφασιστικότητα τους να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους στην δουλειά τους. Καλούμε κάθε εργαζόμενο να εκφράσει έμπρακτα την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του σαν να πρόκειται για την δική του δουλειά αλλιώς αύριο θα έρθει η δική του σειρά και η ώρα εκείνη θα τον βρει ανυπεράσπιστο. Συσπειρωμένοι στα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, την εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση ανάκληση όλων των απολύσεων. Την καταβολή των δεδουλευμένων και όλων των μισθών στην ώρα τους από εδώ και πέρα. Καμία μονομερή μεταβολή του ωραρίου και των συνθηκών της δουλειάς.

6 σχόλια:

  1. αυτά που λέτε ειναι ψέματα δεν χρειάζετε να πω τιποτα άλλο ντροπή σας στην Φλώρινα ούτε 1% δεν θα πάρετε να πάτε σε ένα καφενείο γιατι εκεί χωράτε όλοι εσείς του Παμε και να αλάξτε τον κόσμο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ντροπη σου, οταν ξυπνησεις απο τον ληθαργο που σε εχουν βαλει να κοιμασαι οι κυβερνησεις που περασαν (και αυτοι που σε βολευαν και σου καναν εξηπηρετησεις , στραβα ματια κτλ), θα ειναι πλεον αργα για σενα και τους γυρω σου.

      φιλικα

      Διαγραφή
    2. εσυ ανωνυμε 12:08 π.μ πρεπει να εισαι η ο παμη(ς
















      εσυ ανωνυμε 12:08 π.μ πρεπει να εισαι η ο παμη(ς) η ο τοττης δεν εξηγηται αλλιως το οτι τα ξερεις ολα..... και κανεις και δημοσκοπησεις ΞΕΡΟΛΑ






      0

      Διαγραφή
  2. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΧΡΑ ΨΕΥΔΗ.ΠΡΩΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΤΤΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ.ΔΕΥΤΕΡΟΝ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟΛΥΕΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΤΕΘΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ,ΟΛΗ ΜΕΡΑ....ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΜΗΝΕΣ??????????ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΖΕΠΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ...Ε,ΡΕ ΝΤΡΟΠΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ ΤΑ ΚΑΝΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ Ο <<<>>>>
    ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΕΙΝΑΝΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ......

    Α!!!!! ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΜΗ,ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΤΟΤΗ...ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΑΝΤΑ ΤΙΣ ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ....................

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.