Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

«Όχι στα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας»

Ένα από τα θέματα για τα οποία θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φλώρινας την Παρασκευή 21 Δεκέμβρη είναι η έγκριση σχετικής απόφασης του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου, που αφορά στην έναρξη καταβολής τροφείων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Φλώρινας (και μάλιστα, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση, αν ο γονέας δεν πληρώσει τα τροφεία για δυο μήνες το νήπιο θα διαγράφεται από τον παιδικό).
Πρόκειται για ένα ακόμα δυσβάσταχτο χαράτσι, που θα κληθούν να πληρώσουν οι γονείς του δήμου μας που έχουν την «ατυχία» το παιδί τους να βρίσκεται σε ηλικία που πρέπει να πάει σε παιδικό σταθμό, Τη στιγμή που οι λαϊκές οικογένειες αντιμετωπίζουν ήδη σοβαρά προβλήματα καθημερινής επιβίωσης από την σφοδρή επίθεση της συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), τη στιγμή που το εισόδημά τους έχει υποστεί άγρια περικοπή από την πολιτική των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων αλλά και των κατευθύνσεων της ΕΕ.
Η πολιτική που θεωρεί πως δημόσιες υποδομές μπορούν να προσφέρονται με πληρωμή είναι απαράδεκτη καθώς βλέπει βασικές πλευρές που διασφαλίζουν την αξιοπρεπή διαβίωση του λαού, όπως η παιδεία και η υγεία, σαν εμπορεύματα που η πρόσβαση σε αυτά κρίνεται από το αν κάποιος μπορεί να πληρώσει.
Καλούμε τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους να καταψηφίσουν αυτό το μέτρο, (το οποίο εκτός από ένα ακόμα βάρος για την λαϊκή οικογένεια, θα συνιστά και μια ακόμα επιβεβαίωση της ευθύνης των δημοτικών αρχών για την πολιτική που ασκούσαν και ασκούν τόσα χρόνια με κύρια κατεύθυνση την απαλλαγή του κράτους από οποιαδήποτε μορφή χρηματοδότησης και την επιβάρυνση των δημοτών με ανταποδοτικές παροχές).
Καλούμε τους γονείς των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς με συλλογικό και οργανωμένο τρόπο να εμποδίσουν να εφαρμοστεί μια τέτοια απόφαση.

Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας
μέλος της ΟΓΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.