Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Ο απολογισμός του δημάρχου Αμυνταίου

Ο απολογισμός του Δημάρχου Αμυνταίου  πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Αμυνταίου, την Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου. Ο απολογισμός του Δημάρχου έγινε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου και των Προέδρων των Κοινοτήτων του Δήμου Αμυνταίου και με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, κ. Γιάννη Αντωνιάδη, Περιφερειακών Συμβούλων, εκπροσώπων των φορέων της περιοχής και των πολιτών που γέμισαν την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.
Στον απολογισμό του ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης αναφέρθηκε στο σύνολο των δραστηριοτήτων του Δήμου και της Δημοτικής Αρχής για το προηγούμενο έτος, ξεκινώντας με αναφορές στον «Καλλικράτη» και τη διαδικασία εφαρμογής του, τις υποδομές που παρέλαβε η Δημοτική Αρχή από τους πρώην ΟΤΑ και την προσπάθεια που χρειάστηκε να καταβληθεί προκειμένου να ανταποκριθεί ο ενιαίος Δήμος Αμυνταίου στο σύνολο των υποχρεώσεών του.
Οι αναφορές στα οικονομικά του Δήμου έγιναν με τη βοήθεια πινάκων στους οποίους αναφέρονταν τα οικονομικά μεγέθη που αφορούν τις οφειλές που παρέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή, τα έσοδα και τα έξοδα του έτους αναφοράς, καθώς επίσης και την προσπάθεια που χρειάζεται να καταβληθεί για τη διατήρηση των δημοτικών υπηρεσιών σε υψηλό επίπεδο αφού οι πόροι των Δήμων έχουν μειωθεί κατά 60% περίπου τα τελευταία δύο χρόνια.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αμυνταίου αναφέρθηκε στις δράσεις του Δήμου Αμυνταίου σε όλους τους τομείς και στην αντιμετώπιση των καθημερινών αναγκών των πολιτών, ενώ το ενδιαφέρον του κοινού εστιάστηκε στα έργα ΕΣΠΑ που κατάφερε να εντάξει η Δημοτική Αρχή στο ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πλαίσιο, με συνολικό προϋπολογισμό πάνω από 24.000.000 €. Βεβαίως, σύμφωνα με τον Δήμαρχο αναμένονται εντάξεις νέων έργων που θα υπερδιπλασιάσουν το ποσό αυτό και βεβαίως θα συμβάλουν αποφασιστικά στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.
Ακόμη, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις δράσεις με τις οποίες τονώθηκε η εξωστρέφεια του Δήμου Αμυνταίου, όπως είναι η συμμετοχή στο Σύμφωνο των Δημάρχων, μία ισχυρή αυτοδιοικητική ομάδα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του οποίου έχει βρεθεί η χρηματοδότηση για την εκπόνηση των μελετών και ουσιαστικά έχουν τεθεί οι βάσεις για τη χρηματοδότηση των έργων Τηλεθέρμανσης σε όλα τα χωριά του Δήμου!
Αναφορά έγινε και στην προσφορά των δημοτικών επιχειρήσεων και νομικών προσώπων του Δήμου, με έμφαση στην θετική πορεία της επιχείρησης του Ξινού Νερού και τις εξελίξεις που σχετίζονται με την ένταξη του μεγάλου έργου ολοκλήρωσης της Τηλεθέρμανσης στο Αμύνταιο, τη Λεβαία και το Φιλώτα.
Τέλος, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα ενεργειακά θέματα τονίζοντας ότι με το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων και το πλέγμα των θεμάτων διεκδίκησης που έχει θέσει η τοπική κοινωνία έναντι της ΔΕΗ και της Ελληνικής Πολιτείας έχει αλλάξει ο τρόπος και η φιλοσοφία με την οποία αντιμετωπίζουμε την παραγωγή ενέργειας ως περιοχή.
Η παρουσίαση του Δημάρχου συνοδεύτηκε με προβολή στοιχείων, εικόνων και πινάκων και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος δέχτηκε ερωτήσεις, τις οποίες απάντησε στη δευτερολογία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.