Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Φλώρινας: «Να οργανωθεί άμεσα η λαϊκή παρέμβαση!»

Δυό βδομάδες μετά τις εκλογές ήταν αρκετές για να αποδειχτεί ότι, αν και η χώρα απέκτησε κυβέρνηση, «κυβερνησιμότητα» και «πολιτική σταθερότητα», την οποία επιζητούσε η πλουτοκρατία, η θέση των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των γυναικών, των νέων, των συνταξιούχων γίνεται κάθε μέρα και πιο δραματική.
Στην κορυφή του αντιλαϊκού παγόβουνου ξεπροβάλλουν οι εξελίξεις σε Υγεία - Φάρμακο και η νέα λεηλασία του εισοδήματος των λαϊκών στρωμάτων με τη φοροληστεία που παίρνει διαστάσεις χιονοστιβάδας.
Η πλατιά σύσκεψη που οργάνωσαν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ, γι' αυτά τα ζητήματα, έχει ξεχωριστή σημασία. Απαιτείται η άμεση οργάνωση του λαϊκού παράγοντα, - οργάνωση του αγώνα με όλες τις μορφές πάλης, - η κινητοποίηση και η δράση ταξικών συνδικάτων και φορέων, για να μπει φρένο στη χειροτέρευση της θέσης της λαϊκής οικογένειας, που συντελείται με ραγδαίους ρυθμούς.
Η κατάσταση με τον ΕΟΠΥΥ, την προμήθεια φαρμάκων από τους ασθενείς, τη δραστική συρρίκνωση των παροχών υγείας από τα δημόσια νοσοκομεία, βάζει σε κίνδυνο υγεία και ζωές, προκαλεί εφιάλτη σε όλες τις λαϊκές οικογένειες, τους στερεί ουσιαστικά το αγαθό της περίθαλψης και της ιατρικής φροντίδας.
Την ίδια στιγμή, η συντριπτική πλειοψηφία των λαϊκών νοικοκυριών βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα ανελέητο σφυροκόπημα από παλιούς και νέους φόρους, νέα και παλιά χαράτσια. Η ζωή του μισθωτού, του μικρομεσαίου αυτοαπασχολούμενου, του αγρότη, του συνταξιούχου γίνεται αβίωτη. Ληστεύουν από την τσέπη τους και το τελευταίο ευρώ. Για να βγάλουν από την κρίση την πλουτοκρατία, για να εξασφαλίσουν νέα περίοδο κερδοφορίας για το κεφάλαιο, συνθλίβουν το λαό και τα δικαιώματά του.
Απέναντι σε αυτόν τον επελαύνοντα όλεθρο, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση που περικυκλώνει τη ζωή των εργαζομένων, χρειάζεται άμεση απάντηση. Ούτε ένα λεπτό αναμονής, ούτε μια ώρα ανοχής στην νέα συγκυβέρνηση, στην ίδια παλιά αντιλαϊκή πολιτική που έρχεται ντυμένη με τα λιλιά της «επαναδιαπραγμάτευσης». Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι γυναίκες δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τους «πάνω». Με τα ίδια τους τα χέρια πρέπει και μπορούν να σηκωθούν. Να μην επιτρέψουμε να ρημάξουν τη ζωή και τον τόπο μας.
Οι αγωνιστικές συσπειρώσεις, – το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ, το ΜΑΣ, – μπροστά σ’ αυτή τη βαρβαρότητα, που δεν έχει τέλος, καλούν σε παλλαϊκή συστράτευση. Η οργάνωση του αγώνα είναι σήμερα το ύψιστο καθήκον. Συνδικάτα, σύλλογοι, φορείς, επιτροπές αγώνα, λαϊκές επιτροπές στις γειτονιές να μπούνε μπροστά, να δυναμώσουν την ενότητα, να συντονίσουν τη δράση τους, να ξεσηκώσουν στο πόδι, το εργοστάσιο, το γιαπί, το γραφείο, τη γειτονιά. Ο αγώνας αυτός θα είναι σκληρός. Έχουμε απέναντί μας ορκισμένους εχθρούς του λαού, που δε διστάζουν να χρησιμοποιήσουν όλα τα όπλα που διαθέτουν. Μια ζωή, όμως, χωρίς αντίσταση σε αυτή τη βαρβαρότητα, θα αποδειχθεί ακόμα πιο σκληρή, ακόμα πιο επώδυνη για εμάς και τη νέα γενιά. Με εμπιστοσύνη στις αστείρευτες δυνάμεις του λαού, αξιοποιώντας τη δίχρονη πείρα των μεγάλων αγώνων που δόθηκαν, να ορθώσουμε τείχος αντίστασης στο αντιλαϊκό τσουνάμι που ετοιμάζονται να εξαπολύσουν.

Διεκδικούμε άμεσα:
Ι. ** Κρατική χρηματοδότηση, για να παρέχονται δωρεάν όλα τα φάρμακα σε όλο το λαό. – Δωρεάν διάθεση των ειδικών φαρμάκων και των φαρμάκων για τις συνοδούς νόσους, τα συμπληρώματα διατροφής, το υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό στους χρόνιους πάσχοντες και στα ΑμΕΑ.
** Να δοθούν πίσω τα χρήματα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και των δημόσιων νοσοκομείων που "κουρεύτηκαν" με τη δανειακή σύμβαση.
** Άμεση αποπληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ των δαπανών που πλήρωσαν οι ασφαλισμένοι, για φάρμακα και άλλο υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό την περίοδο της άρσης της πίστωσης των φαρμακοποιών προς τον ΕΟΠΥΥ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία.
** Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει, αναλαμβάνοντας η ίδια τη διαπραγμάτευση με τους προμηθευτές των δημόσιων νοσοκομείων, την έγκαιρη και επαρκή τροφοδοσία τους με όλα τα φάρμακα, υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό, αντιδραστήρια για τις εργαστηριακές εξετάσεις, υλικά για τα χειρουργεία και τρόφιμα.
** Αποπληρωμή όλων των χρωστούμενων από το κράτος ή συμψηφισμό των χρεών του για φάρμακα, ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, υγειονομικά υλικά, τρόφιμα στα νοσοκομεία και άλλα ιδρύματα, στους φαρμακοποιούς και στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς.
** Η πληρωμή των φαρμάκων από τους φαρμακοποιούς στους προμηθευτές να γίνεται μετά την εξόφλησή τους από τον ΕΟΠΥΥ. Η πληρωμή στους προμηθευτές και η απόδοση του ΦΠΑ να γίνεται στο ύψος του ποσοστού που αποζημιώνονται αντίστοιχα από τον ΕΟΠΥΥ.

ΙΙ. ** Αφορολόγητο όριο για τη λαϊκή οικογένεια 40.000 ευρώ το χρόνο, προσαυξημένο με 5.000 για κάθε παιδί.
** Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο με συντελεστή 45% σε διανεμόμενα και αδιανέμητα κέρδη. – Να καταργηθούν τα αφορολόγητα αποθεματικά και οι φοροελαφρύνσεις για το μεγάλο κεφάλαιο. – Να καταργηθεί το ειδικό φορολογικό καθεστώς για τους εφοπλιστές.
** Άμεση φορολογική επιβάρυνση - εισφορά των μονοπωλιακών ομίλων για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του μεγάλου κεφαλαίου για φοροδιαφυγή / εισφοροδιαφυγή. Να αυξηθεί η φορολογία της πραγματικά μεγάλης ακίνητης περιουσίας.
** Κατάργηση των αντικειμενικών κριτηρίων. Κατάργηση των ειδικών δημοτικών φόρων και των χαρατσιών για κλείσιμο χρήσεων. Να αναγνωριστούν τα λογιστικά βιβλία ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος των ΕΒΕ.
** Κατάργηση όλων των χαρατσιών.
** Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης. Κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια, μηχανήματα, πετρέλαιο κίνησης.

Σ’ αυτά τα πλαίσια, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 1/7/2012, αποφασίστηκαν οι παρακάτω δράσεις:
* Τετάρτη 4/7/2012, στις 9:00΄ π.μ. εξόρμηση/κινητοποίηση στο Νοσοκομείο.
* Παρασκευή 6/7/2012, στις 9:00΄ π.μ. εξόρμηση στα πολυϊατρεία του ΙΚΑ.
* Κυριακή 8/7/2012, στις 11:00΄ π.μ. εξόρμηση ενημέρωσης στο ΚΑΠΗ.
* Πέμπτη 12/7/2012, στις 8:00΄ μ.μ. ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.