Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Ο δήμος Πρεσπών στο 1ο Συνέδριο Δικτύου Δημοτικών Κοινωφελών Επιχειρήσεων

Στο 1ο Συνέδριο Δικτύου Δημοτικών Κοινωφελών Επιχειρήσεων Δυτικής, Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012 στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, συμμετείχε ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πρεσπών κ. Οδυσσέας Χαντζάρας.
Η έναρξη του συνεδρίου έγινε με χαιρετισμό από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θεσ/νίκης κ. Παναγιώτη Αβραμόπουλο και από την Εκπρόσωπο της Ε.Ε.Τ.Α.Α. κα Φανη Σαλτσίδου, ενώ κύριοι ομιλητές ήταν η κα. Δήμητρα Αγκαθίδου (πρόεδρος Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θεσ/νίκης) και εκπρόσωποι Ευρωπαϊκού Δικτύου.
Σκοπός του δικτύου είναι να συνενώσει και να συντονίσει τις δυνάμεις των δημοτικών κοινωφελών επιχειρήσεων προς επίτευξη κοινών στόχων, ενώ η κύρια προσφορά του είναι η μεταφορά γνώσεων. Το δίκτυο δύναται να λειτουργήσει με βάση δύο άξονες:
1. Την ανάπτυξη ενός σταθερού δίαυλου συνεργασίας μεταξύ των μελών με στόχο την επίτευξη ενός υψηλότερου επιπέδου ευημερίας σε όρους φυσικού, πολιτιστικού και κοινωνικού περιβάλλοντος για τους πολίτες που ζουν μέσα στα όρια των συμμετεχόντων Δήμων.
2. Να εντοπίζει και να διεκδικεί εναλλακτικούς τρόπους απόκτησης πόρων (εθνικούς ή ευρωπαϊκούς) με μεγαλύτερη ευκολία από ότι θα μπορούσε ποτέ να διεκδικήσει η κάθε επιχείρηση χωριστά.
Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πρεσπών κ. Οδυσσέας Χαντζάρας στην ομιλία του, τόνισε την αναγκαιότητα του δικτύου λέγοντας: «Πιστεύω ότι η ύπαρξη του δικτύου είναι πολύ σημαντική για την ενδυνάμωση των κοινωφελών επιχειρήσεων καθώς τα οφέλη μέσα από τις συνεργασίες και τη συνένωση των δυνάμεων μπορούν να αυξηθούν. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα πρόβαλλε τη λειτουργία του δικτύου ενεργειακών δήμων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.