Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Συνεργασία των παραλίμνιων περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας με αντίστοιχη περιοχή της Γερμανίας

Μοιάζουν σαν δύο σταγόνες από νερό, ή μάλλον σαν πολλές σταγόνες από νερό, και έχουν αποτελέσει την αφορμή για να ξεκινήσουν ήδη οι προσπάθειες αδελφοποίησής τους. Ο λόγος για τις λίμνες της Δυτικής Μακεδονίας και της Γερμανίας που, όπως έγινε αντιληπτό στο πρόσφατο συνέδριο της ελληνογερμανικής συνέλευσης στην Καστοριά, προσφέρουν μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας στους τομείς του τουρισμού, της αειφόρου γεωργίας και της διατήρησης της μοναδικής φυσικής και πολιτιστικής ομορφιάς.
Μια γεύση από το φυσικό υδάτινο περιβάλλον της Δυτικής Μακεδονίας πήρε ο Γερμανός ομοσπονδιακός βουλευτής, Λόταρ Ρίεμπσαμεν (Lothar Riebsamen) που ταξίδευσε στην Καστοριά μετά από πρόσκληση του εντεταλμένου της Καγκελαρίου για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, κοινοβουλευτικού Υφυπουργού Χανς Γιόακιμ Φούχτελ. Ο ίδιος, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Γερμανικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη, στηρίζει την αδελφοποίηση των λιμνών της Δυτικής Μακεδονίας με εκείνη της περιοχής Μπόντενσι (Bodensee) καθώς οι ομοιότητες μεταξύ τους χαρακτηρίζονται καταπληκτικές.
«Ο κ. Ρίεμπσαμεν χαιρέτισε την πρωτοβουλία της δημιουργίας μίας αδελφοποίησης μεταξύ των δύο περιοχών λιμνών και υποσχέθηκε, ότι θα δουλέψει σκληρά για τη δράση ανάλογων εμπειρογνωμόνων και για την ανταλλαγή σε όλα τα δυνατά επίπεδα, π.χ. φοιτητών, ασκούμενων, μαθητευόμενων, μαθητών.
Μόλις προσδιορίσουν οι υπεύθυνοι από ελληνικής πλευράς τις προτεραιότητες για μία τέτοιου είδους συνεργασία και διευκρινίσουν τους τρόπους χρηματοδότησης, τότε θα πραγματοποιηθεί η πρόσκληση του κ. Ρίεμπσαμεν, να μεταβεί μία αντιπροσωπεία από τη Δυτική Μακεδονία στη λίμνη Μπόντενσι» αναφέρει χαρακτηριστικά το Γερμανικό Προξενείο.

Πηγή: kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.