Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Έγινε της… πατάτας και στη Φλώρινα!

22 τόνους πατάτας διέθεσαν σήμερα στη πρωί στη Φλώρινα μέλη της ομάδας παραγωγών πατάτας της ΕΑΣ Αμυνταίου.
Μέσα σε μία σχεδόν ώρα, περισσότεροι από 500 πολίτες άδειασαν το φορτηγό, αγοράζοντας την πατάτα στα 2,5 ευρώ ανά δέκα κιλά.

13 σχόλια:

  1. ελπίζω μόνο να μη δούμε τις ίδιες πατάτες να πωλούνται σε κάνα φορτηγάκι προς 35 λεπτά όπως στην Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατί οχι; επιχειρηματικότητα και ελεύθερη αγορά δεν θέλουμε; Απο την στιγμή που υπάρχει αγοραστής..

      Διαγραφή
  2. καλή πρωτοβουλία, να συνεχιστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΕΣΜΟΣ...ΚΑΝΑ ΦΑΣΌΛΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν πωληθούν 22 τόνοι φασόλια, η Φλώρινα θα είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα σε παραγωγή Φυσικού Αερίου...

      Διαγραφή
    2. και με τις περισοτερες μοναδες παραγωγης

      Διαγραφή
  4. ναι ναι τι να σας πω....ολα για τους παραγωγους... για να δουμε ποσο θα κρατησουν οι πατατες γιατι κατι μου λεει οτι ειναι απο τις παγωμενες για τις οποιες οι παραγωγοι αποζημοιωθηκαν που τους παγωσαν και μετα τις πουλησαν ως "το κινημα της πατατας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΑ ΤΗ ΒΓΑΛΕΤΕ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΙ ΚΑΙ ΜΙΖΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΟΣΟΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΣ ΜΗ ΨΑΡΩΝΟΥΝ ΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ. ΠΕΝΤΕ - ΕΞΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΠΛΕΞ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ.
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. Η ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δεν έχει να κανει με ρουφιανια φιλε μου αλλά με την αλήθεια...αν δεν μπορείς να την δεις μην την εκφέρεις.. αλλά ούτε και κακία δεν είναι,απλά αντικειμενικότητα, έχει διαφορά. απλά λέμε τα γεγονότα ως έχουν. η δουλειά των παραγωγών είναι άλλη και μην παραμυθιάζεστε με αυτά που σας πασάρουν τα ΜΜΕ , οι αγρότες δεν είναι βλάκες να σας δώσουν έτσι απλά τις πατάτες. δεν τους συμφέρει. όλα από σωματεία που εκμεταλλεύονται τον αγρότη γίνονται με την βοήθεια της πολιτείας. ανοίξτε τα μάτια σας και δείτε την αλήθεια και απομακρυνθείται επιτέλους από την παραπληροφόρηση και την προπαγάνδα..καιρός είναι πια!!! δεν τα βάζουμε με τους αγρότες αλλά με τα σωματεία και με τους μεγαλοπαραγωγούς που πίνουν το αίμα του απλού αγρότη και εργάτη-εργαζόμενου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγοράσαμε 40 κιλά πατάτες και ορίστε το test drive:

    Οι πατάτες δεν ήταν από τις παγωμένες, αλλά δεν ήταν και οι καλύτερες που θα διάλεγες να αγοράσεις σε μανάβικο. Από 10 κιλά περίπου 3 κιλά ήταν η φίρα.

    Στο τηγάνι ήταν πολύ καλές... στο φούρνο θα σας πω σε λίγες μέρες... μην πίξουμε και στην πατάτα.

    Συμπέρασμα είναι ότι ήταν μια καλή κίνηση των αγροτών που βόλεψε και εμάς. Νομίζω πως αν την ίδια πατάτα την πουλούσαν πριν τις γιορτές θα ήταν σπέσιαλ... αλλά που να ξέρουν και αυτοί.

    Του χρόνου ας τις βγάλουν στην αγορά πιο νωρίς για να είναι πιο φρέσκες και ας τις δώσουν και λίγα λεπτά παραπάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλος που ψηφάει ακόμα παπαρήγα, αγόρασε και αυτός , αλλά τώρα φοβάτε μη τον διαγράψουν. καλά να πάθει, εγώ του έλεγα να μη πάει διότι εκεί πάνε οι Συριζαίοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.