Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Ξεκινά άμεσα η κατασκευή του τμήματος «Φλώρινα – Νίκη»

Το καλοκαίρι του 2014 θα έχει ολοκληρωθεί το τμήμα Φλώρινα – Νίκη του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού «Κοζάνη – Φλώρινα - Νίκη», μήκους 14,5 χιλιομέτρων και συνολικής δαπάνης περίπου 80 εκ. €.
Οι εργασίες κατασκευής θα ξεκινήσουν τις προσεχείς ημέρες και για το λόγο αυτό, το έργο επισκέφτηκε ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, προκειμένου να ενημερωθεί για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και για όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν στην εργολαβία.
Ο κ. Μαγκριώτης έκανε λόγο για ένα έργο αναπτυξιακό και γεωστρατηγικής σημασίας. «Είμαι εδώ για να ζητήσω από τους εκπροσώπους των κατασκευαστικών εταιρειών να ξεκινήσουν γρήγορα, γιατί πρέπει γρήγορα να δουλέψει κόσμος από την περιοχή (σ.σ. περίπου 200 άτομα σε πλήρη ανάπτυξη)» τόνισε, ενώ πρόσθεσε για τον άξονα Φλώρινα – Πτολεμαΐδα - Κοζάνη πως «θα βρεθεί γρήγορα λύση στη χρηματοδότηση, καθώς είναι ζωτικής σημασίας και ολοκληρώνει και αυτό το έργο που βρισκόμαστε σήμερα».
Να σημειωθεί πως το έργο «Φλώρινα – Νίκη» κατασκευάζεται με χαρακτηριστικά αυτοκινητόδρομου (τυπική διατομή τετράιχνης οδού πλάτους 17 μ., διαχωρισμένοι κλάδοι κυκλοφορίας με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση), θα έχει δύο ανισόπεδους και έναν ισόπεδο κόμβο και πλήθος μεγάλων και μικρότερων τεχνικών έργων (κάτω και άνω διαβάσεις, γέφυρες, σωληνωτοί οχετοί κλπ).
Στο πλαίσιο της εργολαβίας θα κατασκευαστεί παράπλευρο και κάθετο οδικό δίκτυο και θα γίνει βελτίωση - αποκατάσταση του τοπικού δικτύου.

7 σχόλια:

  1. Οι χωματοληψίες για τη δημιουργία του δρόμου από πού θα γίνουν; Είχε χαρακτηριστεί ένα σημείο στο χωριό ΄Ανω Κλεινές,ισχύει κάτι τέτοιο; Εάν ναι, λυπάμαι πολύ αλλά πρόκειται για ένα περιβαλλοντικό έγκλημα χωρίς επιστροφή, καλό θα είναι να ξανασκεφτεί το θέμα η εταιρεία αυτή, μια που στο ίδιο βουνό και στην κορυφή του στη θέση Καλέ, από πέρυσι υπάρχει νταμάρι που ανοίχτηκε για την εξυπηρέτηση του ταμιευτήρα του Παρορίου και μόλις σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων,τώρα θα καταστρέψουμε και τους πρόποδες του ίδιου βουνού;;; Eλπίζουμε να μη γίνει κάτι τέτοιο γιατί βρίσκει την πλειοψηφία του χωριού αντίθετη!!!!!!! Δύο νταμάρια στο ίδιο βουνό δε χωρούν!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Σαπαλίδης ρε παιδιά, τι κρατάει; Φάκελο του ΕΒΕ; Καμία πρόταση για το τρένο; Κανένα υπόμνημα;

      Διαγραφή
  2. ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΠΑΡΕ ΤΑ ΣΤΕΙΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΑΜΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας παρουν χωμα μπαζα απο το μελοντικο φραγμα του Ακριτα αν εχουν σκοπο να το κανουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. για φιγούρα ο Μαγκριώτης συντροφιά με την παρέα ήρθε εκατο φορές Για το τρένο ο φίλος σας ο ..Βορίδης πότε θα έρθει? έρε ΜΑΥΡΟ που θα πέσει! Θα το φυσάτε και δέν θα κρυώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ ΦΤΑΝΕΙ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ......ΑΙΔΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ....ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΑΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΑΣ ΕΧΕΤΕ ΜΕΛΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τίποτα απολύτως δέν έγινε βάλαν τσιμέντο με μία τεράστια λαμαρίνα στήσαν δύο μπουλτόζες απο πίσω για να φωτογραφηθούν και να μας κοροιδέψουν μαγκριώτης αντωνιάδης βλέπε προς άγραν ψήφων. Το παραμυθι των καιροσκόπων γνωστό. Φωτογραφίζοντε σε έργα φαντάσματα προεκλογικά προς άγραν ψήφων ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ ..κι εσύ ρε καραπόντιε αντωνιάδη ...γλάστρα κατάντησες παράτατα ήρθε η ώρα της απόλυτης ΑΠΑΞΙΑΣ πλάι στον πασόκο μαγκριώτη πο0υ μας πουλάει για τρίτη φορά παραμύθι Στα τσακίδια όλοι σας Σάββα πολύ φοβούμαι κατάντησες διακοσμητικός και είναι κρίμα ούτε 6 μήνες δέν πέρασαν απο την εκλογή σου ...Φλώρινα μία ζωή σε κυβερνάνε τα ΜΠΑΖΑ και ο κάθε μαγκριώτης σε δουλέυει ψιλό γαζί για να τους χιλιοψηφίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.