Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Γ. Μαγκριώτης: «Ζωτικής σημασία η επαναλειτουργία του τρένου»

Ζωτικής σημασίας για την περιοχή της Φλώρινας χαρακτήρισε ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Φλώρινα – Θεσσαλονίκη.
Με αφορμή υπόμνημα που του επέδωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σάββας Σαπαλίδης, ο κ. Μαγκριώτης στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα του τρένου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχει μια συμφωνία για την επαναλειτουργία της γραμμής Θεσσαλονίκη - Φλώρινα από την πλευρά του ΟΣΕ, στο πρόγραμμα εξυγίανσης. Είναι επιθυμία της διοίκησης του ΟΣΕ και δική μας να προχωρήσει αυτή η συμφωνία στην υλοποίησή της, γιατί πιστεύουμε ότι είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.
Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω για το θέμα, αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται και πιστεύω ότι και οι τοπικοί φορείς θα συμπράξουν με βάση και την προγραμματική σύμβαση με τον ΟΣΕ».
Επιπρόσθετα, ο υφυπουργός υπογράμμισε πως «ο ΟΣΕ έχει δεσμευτεί να μην έχει ελλειμματικές γραμμές από το 2012. Στα πλαίσια αυτά υπήρξε μία συμφωνία, όπου θα υπήρχε η συμμετοχή της ΤΡΕΝΟΣΕ από τη μια πλευρά και θα υπήρχε η συμμετοχή και των αυτοδιοικητικών φορέων. Δε ζητείται η χρηματοδότηση από τους τοπικούς και περιφερειακούς φορείς. Ζητείται να υπάρχει η εξασφάλιση των επιβατών μέσα από τη συνεργασία των φορέων. Γιατί αν δεν εξασφαλίσεις έναν ελάχιστο αριθμό επιβατών η γραμμή αυτή, όπως και άλλες, δε θα μπορέσει να λειτουργήσει και ο ΟΣΕ θα ξαναβυθιστεί ελλείμματα και στα χρέη.
Εδώ υπάρχει σύμπραξη, υπάρχει η καλή θέληση και αυτό το ελάχιστο των επιβατικών μετακινήσεων μπορούμε να το εξασφαλίσουμε».

5 σχόλια:

  1. ΤΟ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑ? ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ
    ΤΟ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΛΕΤΕ ΟΙ ΠΟΛΗΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ? ΘΑ ΜΕ ΠΕΙΣ ΛΑΙΚΙΣΤΗ
    ΤΟ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΔΕΝ ΒΡΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΦΤΥΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΜΕ ΠΕΙΣ ΑΚΡΑΙΟ?
    ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΟΤΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΓΙΝΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχει ένας στοίχος από τον Σαββόπουλο που λέει "τα νεα που μας έφερες μας χάιδεψαν τα αυτιά, μ΄ακούγονται μακριά απ΄την αλήθεια". Καλά 'κύριοι" πολιτικοί δεν έχετε καταλάβει ότι σας έχουμε πάρει χαμπάρι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «Ζωτικής σημασίας» είναι να ξεκουμπιστείτε εσείς και η τρόικα και να εξαφανιστείτε για να ξεβρωμίσει ο τόπος από την μπίχλα σας.
    Αρχιλαμόγια, μας καταστρέψατε τη ζωή, και τώρα μας παριστάνετε τις αθώες παρθένες, και τάχα μου ενδιαφέρεστε για το τρένο μας. Σε ποιον πουλάτε ρε το παραμύθι;
    Αν έχετε 1 γραμμάριο τσίπα, βγέστε αύριο στην παρέλαση χωρίς ΜΑΤ και σνάιπερ στις σκεπές, για να γίνετε γιαουρτοσαλάτες. Σας βαστάει; Απατεώνες που μόλις είδατε τα ποσοστά σας κάτω από το ΚΚΕ αρχίσατε και μας γλείφετε.
    Δεν τσιμπάμε ρε Μαγκριώτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εξοργισμένος Φλώρινώτης25 Μαρτίου 2012 στις 7:16 μ.μ.

    καλά θα κάνει ο κάθε Μαγκριώτης ο κάθε Βορίδης να μήν ξαναπατήσει το πόδι του στην Φλώρινα. "Ούτε δρόμο ούτε τραίνο ούτε ανάπτυξη" δέν θέλουμε να μας παραμυθιάζει. Αρκετά κράτησε το παραμύθι του ΘΑ ..έρχεται η ώρα της απαλλαγής . Κανένας κάθε μαγκριώτης να μήν ξαναπατήσει στην φλώρινα μέχρι να σφυρίξει το τραίνο, μέχρι να γίνει ο μυθικός κάθετος μέχρι ο τόπος αυτός να δεί ανάπτυξη . Μαγκριώτη μήν ξαπατήσεις το πόδι σου στην φλώρινα πλαισιωμένος απο δεξιούς και ντεμέκ πασό σκέτο ελεηνούς καιροσκόπους.Στα τσακίδια το ΠΑΡΑΜΎΘΙ σας τελείωσε. ... πάνε αλλού να πουλήσεις το παραμύθι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.