Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

«Εάν δεν λυθεί η υπόθεση της Βεύης, δεν μπορεί να ξεκαθαρίσει η Μελίτη 2»

O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός παρουσιάζοντας το έργο της Πτολεμαΐδας 5 ενώπιον της επιτροπής παραγωγής και εμπορίου της βουλής ξεκαθάρισε ότι η ΔΕΗ επιμένει στην αναγκαιότητα κατασκευής εκτός της Πτολεμαΐδας 5 και της μονάδας Μελίτη 2 στη Φλώρινα που όμως αντιμετωπίζει διάφορες περιπλοκές με σημαντικότερη την υπόθεση του λιγνίτη.
«Εάν δεν λυθεί η υπόθεση της Βεύης, δεν μπορεί να ξεκαθαρίσει η Μελίτη 2» ανέφερε. Ωστόσο πρόσθεσε ότι στον προγραμματισμό της εταιρίας παραμένει: η Μελίτη 2 να ακολουθήσει την Πτολεμαΐδα 5.
Επίσης αναφερόμενος στις αποσύρσεις και αναβαθμίσεις παλαιών μονάδων, ο κ. Ζερβός ανακοίνωσε ότι για το Αμύνταιο όλες οι μελέτες που έχουν γίνει λένε ότι δεν συμφέρει να γίνει επένδυση αναβάθμισης. Στο συγκεκριμένο συγκρότημα πάντως πιθανόν θα μπορούσε να γίνει τρίτη μονάδα.

Πηγή:energypress.gr

6 σχόλια:

  1. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ
    Θα αγωνιστούμε μέχρις εσχάτων και με το αίμα μας για να μην γίνει η ΜΕΛΙΤΗ2 ούτε άλλη μονάδα στο Αμύνταιο. Ήδη με το 1 εγοστάσιο τα αιωρούμενα σωματίδια μολύνουν τα πνευμόνια των παιδιών μας. Ήδη τα προβλήματα υγείας των κατοίκων έχουν παρουσιαστεί.

    Στο όνομα μιας στρεβλής ανάπτυξης, στον βωμό της εξαθλίωσης που μας έχουν φέρει θα μας κάνουν εκτός από ακρίτες και "θερμαστές". όχι!

    Η Φλώρινα κάποτε ήταν brand name συνώνυμο με την αγνότητα, με την ομορφιά, με την φύση. Ας προσπαθήσουμε να περισώσουμε ότι έχει απομείνει.

    Θέσεις εργασίας είπατε; πόσες? Μην μου πείτε οτι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι ανάπτυξης για να δημιουργηθούν 150-200 θέσεις εργασίας; όρεξη για δουλειά και πολιτική βούληση να έχουμε και οχι 200 αλλά 2000 θέσεις μπορούμε να δημιουργήσουμε.

    Αλλά με αυτούς που μας κυβερνάνε, τοπικά και κεντρικά...χ...ε ψηλά κι αγνάντευε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H περιοχή μας θα γίνει ένα απέραντο ορυχείο.
      Η ευθύνη μας απέναντι στις επόμενες γενιές είναι πολύ μεγάλη.
      Αιωρούμενα σωματίδια και υγεία παιδιών δεν παίζουν κανένα ρόλο ή παίζουν;

      Διαγραφή
  2. Ποια "Μελίτη 2" ρε ζώα; Για σοβαρευτείτε. Η μόλυνση στην περιοχή και οι θνησιμότητα λόγω του καρκίνου έχει φτάσει στο κόκκινο στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας... Όσον αφορά τις νέες θέσεις εργασίας που δήθεν θα προκύψουν, καλύτερα άνεργοι και ζωντανοί, παρά "διορισμένοι" και στο χώμα... Σκεφτείτε το αδέρφια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο Αρθούρε, να γεμίσουμε τσιμινιέρες να έχετε ρεύμα για το κλιματισμό στην Αθήνα. Μην ιδρώσετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτο το ειδος αναπτυξης θελουμε για τα παιδια μας?........νομιζω οχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑΤΙ ΑΝΗΣΥΧΗΤΕ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΠΑΤΡΙΩΤΕΣ Ο ΖΕΡΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Η.ΕΝΩ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ ΗΤΑΝ,ΑΡΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.ΑΝ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ"ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ"ΚΑΙ ΑΥΡΙΑΝΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΜΑΛΙΣΤΑ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΥΤΗ ΑΡΧΙΣΕ ΜΕΤΑ ΤΟ 1987(ΨΑΞΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1986 ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ)ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ.
    ΥΓ 1 ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΤΗΝ Δ.Ε.Η
    ΥΓ 2 ΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.