Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Παλικαρίσια νίκη του Φιλυριακού

Το Σάββατο 24 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο Ποζατσίδειο Αθλητικό Κέντρο η αναβληθείσα αναμέτρηση για το Γυναικείο Πρωτάθλημα μεταξύ του Φιλυριακού και των Μετεώρων. Ο Φιλυριακός είχε να παίξει στη φυσική του έδρα από τα μέσα Δεκεμβρίου καθώς για 2,5 μήνες το Π.Α.Κ ήταν καλυμμένο με χιόνι. Η Φλωρινιώτικη ομάδα συνδύασε την επιστροφή της στο Π.Α.Κ με νίκη και μάλιστα πολύ σημαντική για τη συνέχεια. Ήταν μια πραγματικά παλικαρίσια νίκη απέναντι σ’ έναν πολύ δυνατό αντίπαλο όπως τα Μετέωρα. Το Σαββατιάτικο παιχνίδι ήταν πολύ καλό ποδοσφαιρικά. Πολύ καλός ρυθμός στον αγώνα, αξιόμαχες και οι δύο ομάδες, πολύ καλή η διαιτησία ήταν τα στοιχεία που συνέθεσαν την εικόνα
Ο Φιλυριακός μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα και στο 9΄ είχε τριπλή ευκαιρία στην ίδια φάση. Δοκάρι στην κεφαλιά της Κάτη, νέα κεφαλιά της Μπασούρη αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή από την άμυνα των Μετεώρων και εκ νέου σουτ της Λυπίτκα με τη μπάλα να βρίσκει στα σώματα. Στο 19΄ η Μπασούρη είχε μια ακόμα κεφαλιά στη μικρή περιοχή με τη γκολκίπερ να μπλοκάρει. Τα Μετέωρα απείλησαν στο 24΄ με ένα πολύ καλό φάουλ της Ντόκου με τη μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι.
Το 1-0 έκανε στο 26΄ η Τσιλοφύτη με έξυπνο πλασέ ύστερα από κόρνερ της Μάινου και έδωσε προβάδισμα στον Φιλυριακό. Τρία λεπτά μετά η Μάινου έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν σε φάση τετατέτ το πλασέ της πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Τα Μετέωρα κατάφεραν και ισοφάρισαν στο 33΄ με ένα ωραίο μακρινό σουτ της Σακελλάρη και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια.
Στο δεύτερο μέρος η τακτική του Φιλυριακού έφερε τη νίκη. Στο 48ο λεπτό και ύστερα από κόρνερ, η μπάλα έφτασε στην Μπασούρη που με ένα δυνατό εναέριο σουτ έκανε το 2-1 και έδωσε το προβάδισμα της νίκης στον Φιλυριακό. Οι παίκτριες του Δημήτρη Ποζατσίδη από το σημείο εκείνο και πέρα πάλεψαν με δύναμη και με πάθος, δημιούργησαν δύο πολύ καλές φάσεις με τη Μάινου, διαφύλαξαν το σκορ με δυνατή αμυντική λειτουργία, ενώ όταν χρειάστηκε στο 80΄ σε πολύ καλή εκτέλεση φάουλ της Ντόκου επενέβη η Σιώμου διώχνοντας τη μπάλα από την εστία της.
Το τελικό 2-1 δικαίωσε τον Φιλυριακό για το πάθος αλλά και για την τακτική του στο γήπεδο. Η νίκη αυτή συνδυάστηκε και με το ντεμπούτο της νεαρής παίκτριας του Φιλυριακού Φωτεινής Χαρίση που μπήκε στο 73ο λεπτό της αναμέτρησης. Επόμενη αναμέτρηση για τον Φιλυριακό την1η Απριλίου εντός έδρας με τις Αμαζόνες Καλυβίων.
Ο ΜΕΑΟ Φιλυριακός θέλει να ευχαριστήσει τον ιατρό Λάζαρο Λαβασίδη για την ευγενική του προσφορά και τις ιατρικές του υπηρεσίες στον αγώνα του Σαββάτου.

ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ (Ποζατσίδης Δ.): Σιώμου, Βασιλείου, Ζήκου, Πάντου (73΄ Χαρίση), Κάτη, Μπασούρη, Πέικου, Λυπίτκα, Τσιλοφύτη, Παπά (40΄ Βράγκου Ε.), Μάινου.
ΜΕΤΕΩΡΑ (Τσιάκαλος Σπ.): Γκουλιούμη, Μπλούτσου, Πούλιου, Ντόκου, Λαγούδη, Σακελλάρη, Τασούλα, Καραγιάννη, Γιουβρή, Νικολάου, Κατσάρη (85΄ Μπαταλογιάννη).

Άριστη η διαιτησία των κυρίων Καϊδη Χ, Λαμπριανίδη Δ., Σουλίδη Δ. (ΣΔΠ Κοζάνης)
του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.