Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Τι θα περιλαμβάνουν τα Κέντρα Υποδοχής Μεταναστών

Τα κέντρα φιλοξενίας θα είναι χωρητικότητας 1.000 μεταναστών το καθένα, ενώ όπως έγινε γνωστό έχουν ήδη εκταμιευτεί 250 εκατομμύρια ευρώ από τα ευρωπαϊκά κονδύλια έως το 2013 για τον λόγο αυτό.
Όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, για κάθε χώρο κράτησης θα δημιουργούνται ανεξάρτητα αστυνομικά τμήματα που θα στελεχώνονται από 150 νέους αστυνομικούς. Επίσης, σε κάθε 250 μετανάστες θα αντιστοιχούν 70 άτομα ως προσωπικό ασφαλείας.

Σφοδρές αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες
Ο κ. Χρυσοχοϊδης κάλεσε τους περιφερειάρχες να υποδείξουν εντός 15 ημερών τους κατάλληλους χώρους, που θα μπορούσαν να πληρούν τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας παράνομων μεταναστών.
Όπως τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αν οι περιφερειάρχες δεν προτείνουν κάποιον χώρο για την εγκατάσταση των κέντρων, τότε θα φέρει πράξη νομοθετικού περιεχομένου στο Υπουργικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με το υπουργείο ‘Αμυνας, για να καθορίσει το πού θα γίνουν.
Οι περιφερειάρχες Λάρισας και Δυτικής Μακεδονίας ανέφεραν ότι υπάρχουν έντονες αντιδράσεις στις περιοχές τους για τη δημιουργία των κέντρων παράνομων μεταναστών, ενώ υπέρ της δημιουργίας τους τάχθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος Γιάννης Σγουρός.

Τι περιλαμβάνουν τα κέντρα κράτησης
Κατά τη σύσκεψη, το Αρχηγείο της Αστυνομίας διένειμε στους περιφερειάρχες έγγραφο με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των κέντρων που θα δημιουργηθούν.
Κάθε χώρος κράτησης αλλοδαπών θα είναι χωρισμένος σε τέσσερις τομείς για κράτηση συνολικά 1.000 ατόμων. Κάθε τομέας θα είναι χωρητικότητας 250 ατόμων, ο οποίος θα χωρίζεται σε 5 πτέρυγες των 50 ατόμων. Συνολικά θα απασχοληθούν στο κέντρο κράτησης 1.000 περίπου άτομα από τη τοπική κοινωνία.

Κάθε πτέρυγα 50 ατόμων περιλαμβάνει:
*Χώρους διαμονής
*Χώρο εστιατορίου
*Χώρους υγιεινής (WC, ντους)
*Χώρο θρησκευτικής λατρείας
*Υπαίθριο χώρο άθλησης
*Ελεύθερους χώρους – προαυλισμού
Η εγκατάσταση θα έχει τριπλή περίφραξη τύπου ΝΑΤΟ και θα είναι ύψους 3 μέτρων. Περιλαμβάνει Διοικητήριο με χώρους διοίκησης, προσωπικού και λοιπούς απαραίτητους χώρους (χώρος ιατρείου με αναρρωτήριο, γραφείο πυροσβεστικής Υπηρεσίας, χώρος για παραμονή εκπροσώπων συνεργαζόμενων φορέων, κλπ.).

Φύλαξη
*Εξωτερική φύλαξη από αστυνομικό προσωπικό με οπλισμό
*Εσωτερική φύλαξη από ιδιωτικό προσωπικό ασφαλείας
*Υποστήριξη από τεχνικά μέσα επιτήρησης (κλειστό κύκλωμα καμερών- CCTV)

Ανταποδοτικά Οφέλη
*Ίδρυση αστυνομικής Υπηρεσίας (150 αστυνομικοί)
*Ιδιωτικό προσωπικό Ασφαλείας (300 άτομα)
*Κάλυψη αναγκών σίτισης από εταιρεία Catering
*Παροχή υπηρεσιών ιατρικής μέριμνας
*Συνεργείο καθαρισμού
*Συνεργία συντήρησης- τεχνικής κάλυψης
*Εκμετάλλευση κυλικείων
*Υπηρεσίες καθαριστηρίου

www.news247.gr

9 σχόλια:

  1. Κάλυψη αναγκών σίτισης από εταιρεία Catering;!!! 'Αντε και στα δικά μας οι ελεύθεροι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα καλύτερα "κέντρα υποδοχής" τα έχουν οι Μακεδόνες γείτονές μας: Σάπισμα στο ξύλο, αφαίρεση χρημάτων μέχρι δεκάρα, και αν τολμάς, ξαναπάτησε.
    (Μακεδόνες, διότι φαίρονται σαν γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων. Ενώ εμείς φαιρόμαστε σαν γνήσιοι απόγονοι της Αλόμας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. sunfwnw apolita mazi sou 02:16 pes ta opws ta les einai..!!! ekei den exei tetoia..!!!

      Διαγραφή
  3. μόνο σάουνα σπά θερμαινόμενη πισίνα και τουρκικό χαμάμ με εκδιδόμενες δέν τους εξασφάλισε ο βλάξ χρυσοχοίδης! ¨Αρε κορόιδο έλληνα ! πλήρωνε πλήρωνε πλήρωνε ...να που πάει το χαράτσι ..πλήρωνε πλήρωνε πλήρωνε κορόιδο και άν σου το τραβάει ο κ... σου η ψυχή σου ξαναψήφισε τους. δωρεάν στέγη δωρεά φαί δωρεάν σεκιούριτι δωρεάν κέτερινγκ σε λίγο εξασφαλισμένη δουλειά στα ορυχεία ή στα εργοστάσια της τροικων δεη Μέχρι τότε πλιάστικο στα χωριά και στις πόλεις ....δέν γινόμαστε όλοι λαθρομετανάστες? να μας ταίζουν να μας ποτίζουν να μάς βρούν δουλειά ? άρε κορόιδο έλληνα ΞΥΠΝΑΑΑΑΑ ΒΟΙΟΝ ! Η ΣΕΙΡΑ σου ΕΡΧΕΤΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως να σκεφτούμε ότι μια τέτοια εγκατάσταση προσφέρει θέσεις εργασίας και δουλειά σε τοπικούς επαγγελματίες και εμπόρους; Μήπως αντί να το αποκυρρήσουμε με πάθος να το ξανασκεφτούμε και να το ζητήσουμε οι ίδιοι στην Φλώρινα που η οικονομική κρίση σε συνδθασμό με την απομόνωση από την υπόλοιπη Ελλάδα μας έχει φέρει στο Αμήν;

    Με την προϋπόθεση βέβαια ότι τέτοιοι χώροι θα είναι απόλυτα ασφαλείς και δεν θα βρθούμε να κυνηγάμε λαθρομετανάστες στα τσαίρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά, εσύ με τις "προϋποθέσεις", κοίτα να αλλάξεις πλευρό στον ύπνο. Θα πιαστείς.
    ΚΑΛΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥΡΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕ ΛΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ? ΓΙΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΣΕ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. OTI ANAΠΤΥΞΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΣΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΑΤΑΝΑΣΤΕΣ,Θ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.ΒΡΕ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΑΥΤΑ?ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τοσο καιρο που οι λαθρομεταναστες κυκλοφορουν ελευθεροι δε μας πειραζει.Τωρα που θα τους φυλανε αντιδρουμε μηπως βγουν και κυκλοφορησουν ελευθεροι. Απο λογικη στον τοπο μας παμε καλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.