Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Τα «Αρκτουράκια» σας περιμένουν και πάλι στο Νυμφαίο

Η άνοιξη μπήκε και τα δάση στα βουνά αρχίζουν να γεμίζουν χρώματα, άνθη και ήχους άγριων ζώων. Αν θέλετε να ζήσετε την εμπειρία αυτή από κοντά επισκεφτείτε ΤΑ ΑΡΚΤΟΥΡΑΚΙΑ, έναν διαφορετικό χώρο παιδαγωγικών δραστηριοτήτων στη Νίκειο Σχολή του Νυμφαίου για τα ελληνικά δάση και την άγρια ζωή. Το εργαστήρι είναι κατάλληλο για μικρά παιδιά και για υλοποίηση προγραμμάτων από σχολικές τάξεις Δημοτικού και Γυμνασίου.
Παιδαγωγικό πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για τα δασικά οικοσυστήματα και την άγρια ζωή.
Διάρκεια Προγράμματος: 60 λεπτά
Αριθμός ατόμων: 1 σχολική τάξη (έως 30 μαθητές).
Γενικός Σκοπός: Να μυηθούν οι μαθητές στις βιολογικές και οικολογικές διεργασίες των ελληνικών δασικών οικοσυστημάτων και της άγριας ζωής που διαβιεί μέσα σε αυτά.

Περιγραφή προγράμματος
Σε έναν εκπαιδευτικό και εικαστικά διαμορφωμένο -από ειδικούς παιδαγωγούς- χώρο, στον οποίο ενσωματώνεται η αισθητική του πλούσιου φυσικού τοπίου του Νυμφαίου αλλά και των ελληνικών δασών, οι μαθητές και οι μαθήτριες καλούνται να μυηθούν στα μυστικά της βιολογίας και της οικολογίας με μυστηριώδη αλλά και ψυχαγωγικό τρόπο.
Περνούν από γνωστικές δοκιμασίες προκειμένου να ανακαλύψουν τις σχέσεις των άγριων ζώων μεταξύ τους (τροφική αλυσίδα), να αναγνωρίσουν φυτικά είδη της χλωρίδας των δασών (διαδραστικό παιχνίδι ιχνηλασίας και αναγνώρισης φυτικών ειδών), αλλά και ανακαλύπτουν τη ζωή στο δάσος μέσα από παρατήρηση (παρατήρηση με κιάλια ακριβείας μέσα από το δωμάτιο).
Αφού πετύχουν σε όλες τις δοκιμασίες αναγορεύονται σε ΑΡΚΤΟΥΡΑΚΙΑ, δηλαδή σε υποστηρικτές και γνώστες του αντικειμένου του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, και αμείβονται γι’ αυτό με την κατασκευή πρωτότυπων εικαστικών δημιουργιών με θέμα τα άγρια ζώα.
Για ραντεβού επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2386031155

Πηγή: kidsweb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.