Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ε.Κ.Φ.: Να μην κλείσει το ΙΚΑ Αμυνταίου

Επιστολή προς τον διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, απέστειλε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας, ζητώντας να μην ληφθεί απόφαση για κλείσιμο του ΙΚΑ Αμυνταίου.
Αναλυτικά η επιστολή:

Κύριε Διοικητά
Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ως χώρα από τις επιβολές της τρόικας και των δανειστών μας. Θα συμφωνούσαμε μαζί σας απόλυτα ότι τα οικονομικά της χώρας πάνε από το κακό στο χειρότερο. Είναι απαραίτητο όμως οι όποιες περικοπές αποφασίσετε να κάνετε να έχουν κυρίαρχο στόχο την ισότιμη αντιμετώπιση και τα ιδιαίτερα κοινωνικά κριτήρια που αντιμετωπίζει κάθε περιοχή.
Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε ότι θα συζητηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΚΑ η κατάργηση του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Αμυνταίου της περιφερειακής ενότητας Φλώρινας.
Η κατάργηση του συγκεκριμένου υποκαταστήματος σε μια ευαίσθητη περιοχή από όλες τις απόψεις (κοινωνικές, εθνικές, παραμεθόριες) με πολλά προβλήματα αφού εξυπηρετεί κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Αμυνταίου και σε αποστάσεις έως και 50 χλμ μεταξύ των δημοτικών διαμερισμάτων, με μεγάλη δραστηριότητα και στο βιομηχανικό τομέα γιατί υπάρχουν οι 2 μονάδες της ΔΕΗ ΑΕ του ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα, με 10.000 άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους, με 1.000 και πλέον συνταξιούχους, με 1.000 επιχειρήσεις δείχνει ότι όχι μόνο δε θα πρέπει να κλείσει αλλά να ενισχυθεί περεταίρω έτσι ώστε να εξυπηρετήσει όλους τους ασφαλισμένους σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που έχει απέναντι τους το ΙΚΑ.
Κύριε Διοικητά
Ο οποιοδήποτε σχεδιασμός για εξοικονόμηση πόρων θα μας έβρισκε απόλυτα σύμφωνους εάν πράγματι οι μεταβολές αυτές ωφελούσαν την οικονομία του ιδρύματος. Στη προκειμένη περίπτωση οι εν λόγο εργαζόμενοι παραμένουν στις θέσεις τους και μετατίθενται σε άλλο υποκατάστημα, γιατί από τους 12 υπαλλήλους που απασχολούνται στο ΙΚΑ Αμυνταίου ουδείς εξ αυτών δεν έχει τις προϋποθέσεις για να περάσει στην εφεδρεία.
Αυτό από μόνο του αναγκάζει χιλιάδες κόσμο που εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο υποκατάστημα να μετακινείτε στη Φλώρινα και να επιβαρύνονται από το κόστος μετακίνησης οι ίδιοι αλλά και η εθνική οικονομία και αν τα ισοσκελίσουμε αυτά τα δύο μαζί αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι θα είναι πολύ περισσότερη η επιβάρυνση της εθνικής οικονομίας για τη μεταφορά και την ταλαιπωρία τον εν λόγο ασφαλισμένων.
Κύριε Διοικητά
Πιστεύουμε στη θετική αντιμετώπιση του αιτήματος μας και ζητούμε να λάβετε υπόψη σας όλα τα παραπάνω έτσι ώστε να αναβαθμίσετε το συγκεκριμένο υποκατάστημα, να το εκσυγχρονίσετε περεταίρω έτσι ώστε να προσφέρει στους ασφαλισμένους αυτά που δικαιούνται ισότιμα με τους υπόλοιπους Έλληνες.

ΓΙΑ ΤΟ Ε.Κ.Φ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΙΡΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΡΑΚΟΛΗΣ

1 σχόλιο:

  1. "Όχι μόνο δεν πρέπει να κλείσει, αλλά να ενισχυθεί περαιτέρω";!;; Εκεί μέσα δεν τους φτάνουν οι καρέκλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.