Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Παράπονα στη Βεύη για τη μη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη δεξαμενή

Γεια σας και Χρόνια Πολλά. Η φανέρωση του Αγίου Πνεύματος ας μας Φωτίζει όλους..
Σήμερα ανήμερα των Φώτων όλος ο κόσμος είχε μαζευτεί στην ενορία του Αγίου Γεωργίου Βεύης Φλώρινας για να γιορτάσει την ήμερα αυτή, ο κόσμος που είχε προσέλθει στην εκκλησία πολύς (σε σχέση με άλλες φορές δεν υπήρχε κενός χώρος).
Όταν ήρθε η ώρα να βγει ο κόσμος έξω για να γίνει η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη δεξαμενή, ο ιερέας που είχε έρθει για να αναπληρώσει τον εφημέριο (ο οποίος αδυνατεί για λόγους υγείας) του οποίου το όνομα Αθανάσιος Σιαμάκης, αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, μας ανακοίνωσε ότι δεν θα γίνει η ρίψη του Σταυρού εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών (οι οποίες εκείνη τη στιγμή ήταν μια απλή βροχή, από την οποία δεν λιώνεις άλλωστε), όλος ο κόσμος ξεσηκώθηκε αλλά ο ιερέας ανένδοτος.
Έτσι μέσω του blog σας θα ήθελα να δημοσιεύσω αυτά τα παράπονα... Το κυριότερο να το δει ο Μητροπολίτης μας, ο κ.κ. Θεόκλητος για να επιληφθεί της καταστάσεως. Ένα χωριό ολόκληρο παρακαλούσε τον ιερέα και αυτός ανένδοτος, η δικαιολογία έγινε ρίψη του Σταυρού στο υδροδοχείο που περιείχε το Μέγα Αγιασμό.. Εδώ ολόκληρος Πατριάρχης έκανε ρήψη του Σταυρού και στο υδροδοχείο και στον Κεράτειο... Επίσης στέρησε την περιφορά του Σταυρού σε όλο το χωριό με τη συμπεριφορά του αυτή, Ο λόγος???? Επειδή δεν έριξε το Σταυρό στη δεξαμενή δεν έχει και ποιος να περιφέρει το Σταυρό... Τέλος πήγαν να παρακαλάνε τον ιερέα τα παιδιά αλλά αυτός αρκέστηκε να τους χαλάσει τη χαρά και να τους πεί ένα ξερό ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ... Ας μεριμνήσει γι’ αυτό ο Δεσπότης και Ποιμενάρχης μας κ.κ. Θεόκλητος..
Δέσποτα περιμένουμε...
(Σας παρακαλώ να γίνουν γνωστά τα παράπονα... για να μην γίνει αφορμή αυτό το γεγονός θυμού και μίσους εναντίον της Εκκλησίας, από τους ευσεβείς κατοίκους της Βεύης)

Ένας από τους εκκλησιαζόμενους

3 σχόλια:

  1. O Ιερέας που αδυνατεί για λόγους υγείας είναι ο παππούς μου και εαν βρισκόταν εκεί 8α πετούσε τον Σταυρό χωρίς κανεναν δισταγμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αθανάσιος Γ. Σιαμάκης , αρχιμανδρίτης18 Ιανουαρίου 2012 στις 1:51 π.μ.

    Όσες φορές είχα την τιμή να λειτουργήσω στην ενορία της ιστορικής Βεύης, ο ενσυνείδητα εκκλησιαζόμενος λαός, άντρες και γυναίκες,καθώς παίρνουν το αντίδωρο, μου εκφράζουν τη χαρά τους και τις ευχαριστίες τους, και με παρακαλούν να επισκέπτομαι την ενορία τους πιο συχνά, διότι διψούν για τη θ. λειτουργία και το κήρυγμα. Συνέβη λοιπόν ευκαιριακά και βαφτίσεις να κάνω στη Βεύη, και γάμους, και κηδείες, και αρρώστους να κοινωνήσω κατ' οίκον, και σε εθνικές γιορτές και παρελάσεις να παρευρεθώ και να χειροκροτήσω τη νεολαία. Με τον ευλαβή π. Αλέξανδρο έχω άριστη συνεργασία και χαίρεται έκδηλα σαν μικρό παιδί όταν συλλειτουργούμε, και ο κ. Σταύρος ο νεωκόρος, κούτσα-κούτσα τρέχει να πάρει ευχή και να με αγκαλιάσει και να με φιλήσει σαν παιδί του, και με τους ευσυνείδητους ψάλτες Περικλή και Χάρη συμψάλλουμε με μεράκι και αλληλοεκτίμηση, και όταν ο ναός επρόκειτο, μετά την πυρκαϊά να ξανακτισθεί είπα τη ζητηθείσα γνώμη μου, και εισακούστηκε, και συνεισέφερα υπέρ της ανοικοδομήσεώς του ανωνύμως,και με τους νέους που τώρα στη θέση του κ. Σταύρου, που απουσιάζει λόγω ασθενείας, βοηθούν την εκκλησία οικειοθελώς και αμισθί, και τους συγχαίρω και από της θέσεως αυτής γι' αυτό,εννοώ το Λάζαρο και το άλλο παλληκάρι, έχω αγαστή συνεργασία, και τρίβουν τα χέρια τους από χαρά, όταν το πρωϊ τους βρίσκω στο ναό να με περιμένουν. Όλοι είναι ενθουσιασμένοι και ο ίδιος διατηρώ τις καλύτερες αναμνήσεις. Τώρα, αν η ρίψη του σταυρού έγινε μέσα στο ναό, λόγω κακοκαιρίας, όπως ομολογούν όλοι, και ο ανώνυμος ιστολόγος, αυτό ήταν κάτι ανώτερο των δυνάμεών μας. Δεν παραπονιέμαι όμως, διότι συνηθίζω να μην κακίζω ανθρώπους που συμβαίνει να εκφράζονται εν θερμώ. Προσωπικά δεν παύω να τον αγαπώ και να εύχομαι και γι' αυτόν. Πάντως ο αγιασμός έγινε, ο φωτισμός ενός εκάστου, από τον πιο μεγάλο μέχρι το τελευταίο νήπιο, έγινε, κι όλος σχεδόν ο λαός προσπέρασε το πράγμα απαρατήρητα σα να μη συνέβη τίποτε. Τέλος, εντελώς καλοπροαίρετα και φιλικά είμαι ανοιχτός σε επώνυμη συζήτηση με τον ανώνυμο, και ελπίζω όχι μόνο να τα βρούμε, αλλά να γίνουμε και φίλοι. Αθανάσιος Γ. Σιαμάκης, αρχιμανδρίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.