Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Δήλωση Κωνσταντινίδη για την κακοκαιρία και τις διακοπές ρεύματος

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντινίδης Στάθης, σχετικά με την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή μας και είχε ως αποτέλεσμα πολύωρες διακοπές ρεύματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η πρωτοφανής σε ένταση κακοκαιρία, που έπληξε την περιοχή μας, δημιούργησε έναν ασφυκτικό κλοιό προβλημάτων και πρέπει να αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα προς την κυβέρνηση για το τι αντιμετωπίζει αυτός ο τόπος. Δε μπορεί τα κονδύλια για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων να μειώνονται διαρκώς και να είναι ίδια με περιοχές που δεν αντιμετωπίζουν κατ΄ ελάχιστον τέτοιες καταστάσεις. Θέλω να συγχαρώ την τοπική αυτοδιοίκηση, την αστυνομία, την πυροσβεστική υπηρεσία, τον στρατό και όλους όσους εργάζονται με πολύ κόπο και ευσυνειδησία για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Τα αποτελέσματα σίγουρα θα θέλαμε όλοι ανεξαιρέτως να είναι καλύτερα αλλά επηρεάζονται από τις παρεχόμενες οικονομικές δυνατότητες και τις ανθρώπινες αντοχές του λιγοστού προσωπικού.
Θα κάνω ιδιαίτερη μνεία στις ζημίες που υπέστη το ηλεκτρικό δίκτυο σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, οι οποίες είναι τεράστιες. Είναι πρωτοφανές το γεγονός ότι στην περιοχή του πρώην Δήμου Αετού και του Αμυνταίου έσπασαν ακόμα και οι χαλύβδινοι αγωγοί μεταφοράς ρεύματος. Η ηλεκτροδότηση διακόπηκε σε όλο τον Δήμο Πρεσπών και σε πολλές περιοχές του Δήμου Φλώρινας. Η πρόσβαση στο χώρο των ζημιών σε αρκετές περιπτώσεις είναι αδύνατη.
Επισκέφθηκα χθες το βράδυ το τεχνικό τμήμα της ΔΕΗ και ενημερώθηκα για την κατάσταση που επικρατεί. Εκτός από τη μία βάρδια των 2 ατόμων, που υπάρχει κατά τις ημέρες των αργιών, κινητοποιήθηκε όλο το ανθρώπινο τεχνικό δυναμικό, το οποίο αξίζει να σημειωθεί για να κατανοήσουμε το μέγεθος της προσπάθειας, ότι δεν ξεπερνάει τα 13 άτομα. Με επικεφαλής τον αρμόδιο διευθυντή της περιοχής της Φλώρινας έδωσαν κυριολεκτικά μάχες όλη τη νύχτα κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες μέσα στις χιονοθύελλες για να αποκαταστήσουν τις ζημίες, ενώ συνεχίζουν τον αγώνα τους μέχρι αυτήν την ώρα.
Τους συγχαίρω θερμά για την υπεράνθρωπη προσπάθεια και τον αλτρουϊσμό που επέδειξαν. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ ανέδειξαν το κοινωνικό πρόσωπο της επιχείρησης και σε συνδυασμό με τις ικανότητες τους στέλνουν το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η ΔΕΗ δεν πρέπει να θυσιαστεί στο βωμό αναποτελεσματικών και αδιέξοδων πολιτικών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.