Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση γνωριμίας με το συγγραφέα Γιάννη Γιαννέλη – Θεοδοσιάδη

Η Λέσχη Ανάγνωσης «Venetia» του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» και οι Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ, προσκαλούν τους φίλους του βιβλίου, την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012, στις 20:30 μ.μ., στο ξενοδοχείο Lingos στη Φλώρινα σε μια συνάντηση με το συγγραφέα Γιάννη Γιαννέλλη – Θεοδοσιάδη, συγγραφέα των βιβλίων: «Ισμαήλ και Ρόζα», «Το βλέμμα της Ήρας» και «Η λίστα του Χόρχε». Συμμετέχει το βιβλιοπωλείο «Η Γωνία».

Ο Γιάννης Γιαννέλης - Θεοδοσιάδης είναι Έλληνας πολιτικός και συγγραφέας.
Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη και κατάγεται από παλιά οικογένεια του νησιού. Σπούδασε νομικά στο πανεπιστήμιο Αθηνών και ιδιώτευσε ως δικηγόρος. Εντάχθηκε στη Νέα Δημοκρατία και συγκαταλέγεται στα ιδρυτικά της μέλη. Έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος Μυτιλήνης ενώ το 1989 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Μυτιλήνης. Επανεξελέγη το 1990, το 2004 και το 2007.
Στην ιδιοκτησία του βρίσκεται ο πατρογονικός πύργος της οικογένειας Γιαννέλη, ο οποίος κατασκευάστηκε το 1910 από τον αρχιτέκτονα Αδαλή κατόπιν παραγγελίας του προγόνου του Γιαννέλη - Θεοδοσιάδη, Ιωάννη Γιαννέλη. Στον πύργο έχουν φιλοξενηθεί σημαντικές προσωπικότητες όπως ο Οδυσσέας Ελύτης κ.α. ενώ σήμερα υπάρχουν παλιά βιβλία και σπάνιες συλλογές.
Κατοικεί μόνιμα στη Μυτιλήνη και έχει συγγράψει αρκετά βιβλία. Έχει τιμηθεί από την ολλανδική κυβέρνηση με το ανώτατο παράσημο του Τάγματος των Ιπποτών της Οράγγης-Νάσσαου και είναι επίτιμος πρόξενος της Ολλανδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.