Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

«Κραυγές και ψίθυροι» στο Αμύνταιο

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Υφυπουργού Ανάπτυξης, αρμόδιου για θέματα Ναυτιλίας, κ. Άδωνη Γεωργιάδη στο Αμύνταιο, γνωστοί κύκλοι εκτοξεύουν λάσπη κατά τη συνήθη πρακτική τους.
Είναι πρωτοφανές να εγκαλείται η Δημοτική Αρχή γιατί υποδέχτηκε, συζήτησε και συνεργάστηκε με έναν εκλεγμένο Βουλευτή και Υπουργό της Ελληνικής Κυβέρνησης, που επισκέφθηκε τον τόπο μας από όπου έλκει την καταγωγή του.
Από ποιους άραγε προέρχονται τα ανώνυμα σχόλια που αναπαράγονται στις σκιές του τοπικού πολιτικού βίου;
Είναι οι άνθρωποι που έχουν συνηθίσει να λειτουργούν με κραυγές στις δημόσιες εμφανίσεις και με ψιθύρους στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις. Ποτέ δεν μπήκαν στον κόπο να αναπτύξουν με επιχειρήματα τις θέσεις τους γιατί τους ταιριάζει η κουβέντα καφενείου, οι εύκολες κατηγορίες και τα ανέξοδα συνθήματα. Δυστυχώς, οι κύκλοι αυτοί φέρουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την καθοδική πορεία της περιοχής μας, καθώς και διοίκηση φαίνεται να έχουν ασκήσει και έχουν μάθει να μην αναγνωρίζουν τις επιπτώσεις αυτής της λογικής.
Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής δηλώνεται ότι η επώνυμη κριτική, η παράθεση και αντιπαράθεση επιχειρημάτων και ο διάλογος είναι οι μόνοι τρόποι για να αποδείξει ο καθένας την πίστη του στη δημοκρατία. Οποιοσδήποτε άλλος τρόπος, όπως για παράδειγμα οι συκοφαντίες, η λάσπη, οι ψίθυροι και οι ανώνυμες κατηγορίες χωρίς υπόσταση, είναι φαινόμενα φασίζουσας νοοτροπίας.
Εκτός αυτών θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με όλους τους θεσμικούς φορείς που μπορούν να βοηθήσουν το έργο μας και να συμβάλουν στην επίτευξη των στόχων μας για ανάπτυξη της περιοχής. Η αντιαναπτυξιακή λογική των αποκλεισμών και της εσωστρέφειας έχει φέρει τον τόπο στη σημερινή κατάσταση, με την ανεργία να καλπάζει και τις αναπτυξιακές προοπτικές να είναι περιορισμένες στο ελάχιστο.
Ξανατονίζουμε ότι από την επίσκεψη του Υφυπουργού, κ. Άδωνη Γεωργιάδη, προέκυψαν σημαντικές εξελίξεις σε τρία κεφαλαιώδη θέματα της περιοχής: την επαναφορά των δρομολογίων του τραίνου, την εφαρμογή ειδικού αναπτυξιακού νόμου αποκλειστικά για την περιοχή μας με στόχο την χρηματοδότηση επενδύσεων για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για τη μεταλιγνιτική περίοδο και την ολοκλήρωση της Τηλεθέρμανσης.
Τα προβλήματα είναι πολλά και σημαντικά. Κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι η συνδρομή του Υφυπουργού θα τα λύσει, όμως είναι σίγουρο ότι θα συμβάλει στην ενδεχόμενη επίλυσή τους. Στον αγώνα που δίνουμε για την ανάπτυξη του τόπου μας χρειαζόμαστε συμμάχους, γιατί δυστυχώς αυτοί που έπρεπε να είναι συνοδοιπόροι και υποστηρικτές της προσπάθειας θέλουν να μετατρέψουν τους εαυτούς τους σε εσωτερικούς εχθρούς της προσπάθειας.

Γραφείο Τύπου δήμου Αμυνταίου

1 σχόλιο:

  1. Ο Δήμαρχος Αμυνταίου τουλάχιστον καταβάλλει προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής, σε αντίθεση με άλλους (ονόματα δεν λέμε), που δουλεύουν μόνο για αυτοπροβολή, μίζες και ταξιδάκια.

    Όσον αφορά τον Άδωνη Γεωργιάδη, τι έχει να ζηλέψει από τους προκατόχους του ή από άλλους υπουργούς; Εμένα όλοι το ίδιο μου φαίνονται, με τη διαφορά πως αυτός δεν έχει προλάβει να τσεπώσει ή να βολέψει σόι, ψηφοφόρους-πελάτες και κουμπάρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.