Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Τα «Πρέσπεια» ευχαριστούν για τη βραδιά στη Βεγορίτιδα

Ο «Οργανισμός πολιτιστικών εκδηλώσεων Πρεσπών - Φλώρινας» θέλει να ευχαριστήσει όλους τους κατοίκους του νομού Φλώρινας, των γύρω νομών αλλά και όλους τους Έλληνες που και φέτος στήριξαν με συγκινητικό τρόπο τις εκδηλώσεις.
Η προχθεσινή μαγική βραδιά στη Βεγορίτιδα με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο ήταν το επιστέγασμα και κάτι το ανεπανάληπτο.
Αποδείχτηκε περίτρανα ότι όλα τα μέρη μας πλέον και όχι μόνο οι Πρέσπες μπορούν να δημιουργήσουν τοπικά φεστιβάλ με πανελλήνια απήχηση.
Η βραδιά της Βεγορίτιδας, με 4000 ανθρώπους να έχουν κατακλύσει την ακρολιμνιά, ήταν μια βραδιά που θύμιζε τις ονειρικές ταινίες του Φεντερίκο Φελίνι. Όλοι έγιναν ένας! Στρατηγοί, βουλευτές, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, Ολυμπιονίκες, έγιναν ένα με τους πολίτες. Μόνον οι εκδηλώσεις των «Πρεσπών» έχουν το χάρισμα να ενώνουν τόσο τον κόσμο.
Για μια ακόμη φορά θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν στις φετινές γιορτές, αλλά κυρίως για την βραδιά του Αγίου Παντελεήμονα θέλουμε να ευχαριστήσουμε ξεχωριστά τον Αρχηγό του Γ.Ε.Σ. κ. Φραγκούλη Φράγκο, τον Δήμαρχο Αμυνταίου κ. Μάκη Ιωσηφίδη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου κ. Γιάννη Λιάση και τους συνεργάτες τους καθώς και τον κ. Μιχάλη Παρλάνη που παραχώρησε για δυο μέρες το ξενοδοχείο «Άτερον» για τους προσκεκλημένους. Τα συγκινητικά παιδιά του Αγίου Παντελεήμονα που διαμόρφωσαν μαζί με τον Στρατό τον χώρο της συναυλίας, τον οινοποιό κ. Κυριάκο Κύρκου, και τέλος τον μοναδικό χορηγό της εκδήλωσης που ήταν το «Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο». Στην γιορτή εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του «Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου» κ. Κλεάνθη Παπαδόπουλο παρέστη ο διευθυντής του καταστήματος Φλώρινας κ. Μιχάλης Αδαμίδης.
* Όλα πλέον είναι έτοιμα για τις 8 Δεκέμβρη, όπου στην Αθήνα η Φλώρινα και η Δυτική Μακεδονία, παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, θα δείξουν τις ευλογημένες πραγματώσεις της περιοχής και του πολιτισμού τους.

4 σχόλια:

  1. Σ' αυτή την Φλώρινα που μας τρελαίνει, την Φλώρινα του Λιάνη, την Φλώρινα της μιζέριας, της κακομοιριάς της κακοήθειας, σ' αυτή την Φλώρινα μόνο μπορούν να συμβούν αυτά.
    Ο δήμαρχος Αμυνταίου από την μια ευχαριστεί το Σωματείο Πρέσπες επειδή ήταν χορηγοί της εκδήλωσης που διοργάνωσε αυτός.
    Το σωματείο Πρέσπες από την άλλη ευχαριστεί τον Δήμαρχο Αμυνταίου που βοήθησε στην εκδήλωση που διοργάνωσαν.
    Πάει αυτό ήταν. Το έχουμε χάσει το μυαλό μας μάλλον. Ποιά είναι η αλήθεια; Γιατί έτσι όπως φαίνεται εκ πρώτης όψεως οι Πρέσπες και ο Λιάνης προσπαθεί να παρουσιάσει δικό του έργο μια εκδήλωση που έκανε ο Δήμος. Είναι όμως αυτό; Μήπως ο Λιάνης τα έκανε όλα μια και ξέρει καλά την δουλειά αυτή;

    Σε κάθε περίπτωση για εμάς τους πολίτες που ζούμε σε ένα κράτος που καταρρέει υπό το βάρος της απίστευτης ανικανότητας και λαμογιάς των πολιτικών μας τα τελευταία 30 χρόνια ελάχιστα μας νοιάζει. Αυτό που μας νοιάζει είναι να μην βλέπουμε τους πολιτικούς μας που φταίνε για όλα αυτά να κομπάζουν μπροστά στα μικρόφωνα και να κοκορεύονται για μια εκδήλωση όταν όλοι ξέρουμε ότι αυτές οι εκδηλώσεις εδώ και πολλά χρόνια αποτέλεσαν εστία διασπάθισης δημόσιου χρήματος και πλουτισμού τους.
    Έλεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΡΠΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ. ΔΗΛΑΔΗ, ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και ποιός το χρηματοδοτησε;

    Το ..ταχυδρομικο ταμιευτήριο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ήμουν στην εκδήλωση και έχω τα εξής να πω:
    Η αφίσα έγραφε ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ - ΑΜΥΝΤΑΙΑ
    - Χαιρέτισε ο Ιωσηφίδης
    - Ο Λιάνης δεν χαιρέτισε
    - Τον Αργηγό ΓΕΣ τίμησε ο Ιωσηφίδης
    - Τον Ηλία Ηλιάδη τίμησε ο Ιωσηφίδης
    - Την έναρξη του φεστιβάλ κήρυξε ο Ιωσηφίδης
    Γιατί μας λέει ο Βουλευτής ότι τα Πρέσπεια οργάνωσαν την εκδήλωση;
    Αυτός όταν δει μικρόφωνο δεν θέλει να το αφήσει και στη Βεγορίτιδα εγινε μεγαλύψυχος; Μάλλον του έκοψε τη φόρα ο Ιωσηφίδης και δεν μπορεί να το χωνέψει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.