Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Η ομιλία του Θεόδωρου Σουμπάση στα εγκαίνια της 76ης ΔΕΘ

Αξιότιμε Κ. Πρωθυπουργέ,
Σας καλωσορίζουμε στην 76η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία διοργανώνεται εν μέσω της κρίσης, τα αποτελέσματα της οποίας αντιλαμβάνεται, βιώνει και υφίσταται ο κάθε πολίτης, ο κάθε επιχειρηματίας αυτής της χώρας.
Το πολιτικό σύστημα, το αναπτυξιακό μοντέλο, η δημόσια διοίκηση, η επιχειρηματική τάξη, βρέθηκαν, με αφορμή την δημοσιονομική κρίση, μπροστά στα αποτελέσματα του τρόπου, με τον οποίον η χώρα διαχειρίστηκε τον εαυτό της εδώ και δεκαετίες. Επενδύσαμε δυστυχώς τεράστιους πόρους -και πολλές φορές μάλιστα με ανερμάτιστο τρόπο-, σε ένα μοντέλο ανάπτυξης θνησιγενές από την ίδια του την φύση, αφού κρίσιμες παράμετροι, όπως η παραγωγικότητα, η ανταγωνιστικότητα και κυρίως η εξωστρέφεια αγνοήθηκαν συστηματικά. Στην θέση τους είχαμε μια κοινωνία και μια οικονομία βυθισμένη στην εσωστρέφεια και την ομφαλοσκόπηση, με πλήρη άγνοια και αδιαφορία για το διεθνές περιβάλλον και τις προκλήσεις του.
Σήμερα, -και αυτή είναι η συμβολή της κρίσης, η ευκαιρία μας ως κοινωνία- αντιλαμβανόμαστε πλέον όλοι την άμεση και επιτακτική ανάγκη για την διαμόρφωση ενός ορθολογικού, παραγωγικού και κυρίως ΕΞΩΣΤΡΕΦΟΥΣ αναπτυξιακού μοντέλου για το κράτος και τις επιχειρήσεις. Αντιληφθήκαμε όλοι πλέον πόσο σημαντική είναι για τη χώρα η παραγωγική δραστηριότητα και η καινοτομία. Η εξωστρέφεια βρίσκεται πια στα χείλη όλων, όχι πια ως κενό περιεχομένου ρητορικό σχήμα, αλλά ως ανάγκη για δράση. Για συγκεκριμένες πολιτικές και επιχειρηματικές στρατηγικές. Με άλλα λόγια η κρίση ανέδειξε την ανάγκη συγκρότησης ενός νέου αναπτυξιακού σχεδίου και υποδεικνύει την παράμετρο της εξωστρέφειας ως κύριο συστατικό του.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Παρά τα όσα κατά καιρούς λέγονται και γράφονται, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνον όσοι είμαστε εδώ συγκεντρωμένοι σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, αλλά και εκείνοι που βρίσκονται τώρα έξω και γύρω από αυτό, η Έκθεση, παραμένει ένα κατάλληλο βήμα, ώστε η πολιτική ηγεσία του τόπου να απευθύνεται και να συνομιλεί με την κοινωνία για τα σημαντικά και τα μεγάλα ζητήματα που την απασχολούν.
Και είναι κατάλληλο αυτό το βήμα, Κύριοε Πρωθυπουργέ, γιατί διαχρονικά η Έκθεση έχει τον τρόπο της να δίνει αισιοδοξία για το μέλλον, όσο δύσκολες και αν είναι οι συνθήκες. Πράγματι, ο θεσμός αυτός στην 76χρονη ιστορία του –σε λαμπρές, αλλά και δύσκολες, ακόμη και σε σκοτεινές, περιόδους- παρουσιάζει με συνέπεια την Ελλάδα της παραγωγής, την Ελλάδα που καινοτομεί, την Ελλάδα που είναι αποφασισμένη με σκληρή δουλειά να πάει μπροστά. Φέτος για παράδειγμα, παρά την αρνητική συγκυρία ή ακόμα και εξαιτίας της, αλλά και χάρη στην εξαιρετική δουλειά της Helexpo, οι ξένες συμμετοχές είναι αυξημένες. Είναι επίσης αυξημένες και ελληνικές ιδιωτικές συμμετοχές. Στους χώρους μας παρουσιάζονται κάποιες πολύ σημαντικές νεανικές, καινοτόμες, εξωστρεφείς, παραγωγικές επιχειρηματικές προσπάθειες, από αυτές που έχει ανάγκη ο τόπος και η εθνική οικονομία και μάλιστα από μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν την ραχοκοκκαλιά της οικονομίας ιδίως εδώ στη Β. Ελλάδα, η οποία δεν πρέπει να σπάσει.
Η ΔΕΘ, η Έκθεση, κύριε Πρωθυπουργέ, θέλει να προσφέρει φέτος ένα επιπλέον αισιόδοξο μήνυμα: την οριστική και αμετάκλητη απόφασή της να αλλάξει και αυτή, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στην ευθύνη της ως κορυφαίος θεσμός της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδας, αλλά και ως εθνικός εκθεσιακός φορέας. Η εταιρία μας έχει το μεγάλο κεφάλαιο της θεσμικής συγκρότηση της νέας της διοίκησης, η οποία -περιλαμβάνει στους κόλπους της εκπροσώπους κάποιων από τους πιο σημαντικούς φορείς της Πόλης μας. Έχει επομένως πλήρη συναίσθηση της βαρύτητας, της ακτινοβολίας και του ρόλου της Έκθεσης, όχι μόνο για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, αλλά και για τη εθνική οικονομία, αλλά και το ειδικό βάρος, ώστε να μπορεί να λάβει αξιόπιστα στρατηγικές αποφάσεις.
Η Έκθεση αναδιατάσσει την στρατηγική της, οργανώνει το επιχειρησιακό της σχέδιο με τα μάτια της στραμμένα στο εξωτερικό, την μεγάλη διεθνή εκθεσιακή αγορά, στην οποία θα τοποθετηθεί η ΔΕΘ στην θέση που αρμόζει στην 76 χρονη ιστορία της ως Διεθνής Έκθεση, αλλά και την Περιφέρεια γιατί έχουμε την θεσμική αποστολή να συμβάλλουμε ιδίως στις προσπάθειες που ξεκινάνε από την Περιφέρεια.
Κυρίως όμως θέτει ως απόλυτη πρώτη προτεραιότητα, το έργο της δημιουργίας νέων σύγχρονων εκθεσιακών και συνεδριακών υποδομών. Με την συνδρομή ιδιωτικών κεφαλαίων που θα προέλθουν από ισχυρούς στρατηγικούς συμμάχους που θα αναζητηθούν στο εξωτερικό. Το νέο εκθεσιακό κέντρο είναι απαραίτητο για να συνεχίσει η έκθεση να γράφει ιστορία ΕΔΩ στην Θεσσαλονίκη και τις επόμενες δεκαετίες, αλλά και για να εκπληρώσει την αποστολή που έχει στις δύσκολες σημερινές συνθήκες. Πρόθεσή μας να δρομολογηθεί το συντομότερο δυνατόν σε ρεαλιστική και οικονομικά αποδοτική βάση με τρόπο που θα λαμβάνει υπόψη τις σημερινές οικονομικές συνθήκες, αλλά και τις ανάγκες της αγοράς και της Πόλης.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Με αυτές τις σκέψεις και κυρίως με την σκέψη ότι είναι πια ζήτημα επιβίωσης για την ελληνική κοινωνία να αναγνωρίσουμε και να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά την ευκαιρία που μας δίνει η δύσκολη συγκυρία προκειμένου να επανεφεύρουμε τον εαυτό μας, Σας καλώ στο βήμα να απευθυνθείτε στους παραγωγικούς φορείς του τόπου με την ευκαιρία των εγκαινίων της 76ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

* Μπορείτε να δείτε και σχετικό βίντεο εδώ

19 σχόλια:

  1. μπραβο Σουμπαση,
    καλα τα "πακετα" που παιρνεις ...αφου τοσο αξιοκρατικα κατέλαβες τη θεση αυτη ας εξαργυργυρωσεις την υποχρέωση προς τον σωτήρα του εθνους μας "αξιοτιμο" πρωθυπουργο Γιωργάκη και οχι Γεώργιο(είναι ντροπή η χρήση του ονόματος του παππου) Παπανδρέου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια χαρά τα πήγε ο Θοδωρής, εύγε. Ούτως ή άλλως όποιος και να πήγαινε στην θέση αυτή, τα ίδια θα επρεπε να πεί και να προσπαθήσει να κάνει μετά. Και στο φινάλε γιατι δεν είναι αξιοκρατική η επιλογή; Και τα τυπικά προσόντα εχει και την πολιτική πείρα σιγα σιγά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χλωμό το βλέπω να παίρνει πακέτα έτσι όπως είναι η κατάσταση. Το σίγουρο είναι ότι -αν θέλει- είναι ο μόνος που μπορεί επάξια να εκπροσωπεί την Φλώρινα στη Βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. έχεις δίκιο 1.29 στη θεσσαλονίκη δεν υπάρχουν πολλοί δικηγόροι τον σουμπάση περίμεναν!!!!!!!η αποτυχημένη υποψηφιότητα του(επιτυχημένη για το κομμα αφού εφερε ψηφους)έπρεπε να αποζημιωθεί..........και αφού ο θεσσαλονικιός Σουμπάσης( όπως ο ίδιος δήλωσε σε πρωινή εκπομπη της ετ3 την κύριακή 11/09 ή το σαββατο 10/09 δεν θυμαμαι) δεν μπορεί να έχει πολιτικό μέλλον στην θεσσαλονίκη είπε να πολιτευτεί στην Φλώρινα μιας κ τα πραγματα φαντάζουν πιο εύκολα για αυτόν.Φτάνει πια δεν τρώμε ουτε πρόλογο ούτε κουτόχορτο.
    Ο ευγενής της 4.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΥΓΕΝΗ ΤΗΣ 4 (!?) ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟ ΤΟΝ ΣΟΥΜΠΑΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΛΛΑ ΖΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΙΑ ΠΟΥ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ;

    ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΑΝ ΕΤΡΕΧΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΗΝΑΙΟ - ΑΜΥΝΤΑΙΩΤΗ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕ ΟΤΙ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΣΤΑ 5Ο ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΣΚΕΦΤΟΣΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.

    Η ΚΑΚΟΗΘΕΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι λέει ρε το "νούμερο" στις 2:12 ???
    Ο Θόδωρος γεννήθηκε και τελείωσε το σχολείο στην Φλώρινα, έφυγε να σπουδάσει, βρήκε δουλειά στην Θεσσαλονική και ζει εκεί..... Που το κακό; Άσε που έρχεται στην Φλώρινα τακτικότατα. Έχει γεμίσει ο τόπος ουρανοκατέβατους μεσσίες κάθε χρώματος, που ζητούν σε κάθε εκλογές την ψήφο μας -και την έχουν γιατί τόσο πρόβατα είμαστε-, όλο το ζόρι μας ο Θόδωρος είναι;
    Και εν τέλει, θα μπορούσαμε κατά κάποιον τρόπο να νιώσουμε χαρούμενοι σαν Φλωρινιώτες για κάθε συντοπίτη μας που πετυχαίνει την οποιαδήποτε διάκριση. Αν ήταν δηλαδή στη θέση του ένας Κοζανίτης ή ένας Δραμινός (τυχαίες οι πόλεις) όλα θα τα βλέπαμε καλά καμωμένα;
    Γι αυτό δεν θα πάμε ποτέ μπροστά σαν νομός. Ποτέ όμως.

    Φιλικά..... Οἶστρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΕΝΘΕΡΜΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ(ΚΑΤΑ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ),
    Ο ΘΩΔΟΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ...ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ OPEN GOV. ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΛΟΓΩ ΦΟΡΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Η ΑΠΕΣΥΡΑΝ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΙΣΗ...
    Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΟΜΩΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΣΟΝ. ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ...ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥ...ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ (ΑΞΙΟ ΤΕΚΝΟ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ...ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ...)ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ, ΕΜΠΟΡΙΚΟ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ, ΙΣΩΣ ΤΗς ΕΥΡΩΠΗΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ...
    ΞΥΠΝΑ ΤΕ ...ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΚΟΙΤΑ, ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΑΜΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΝΑ ΤΡΑΒΑΤΕ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΕ ΤΑ "ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ" (ΕΤΣΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ Ο ΘΟΔΩΡΗΣ) ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΖΕΙ Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΤΟΣΟ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ...
    ΒΡΕ ΔΕΝ ΜΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μια χαρά πολιτικό μέλλον μπορεί να έχει στην Θεσσαλονίκη και μάλλον καλύτερο από τη Φλώρινα. Για ψάξτο λίγο: Πίσω από τους δεινόσαυρους Βενιζελοκαστανιδομαγκριώρτηδες και την Καιλή δεν υπάρχει τίποτα αξιόλογο.
    Εμείς τι θέλοπυμς εδώ στη Φλώρινα? Να τον στείλουμε από εκεί που ήρθε? Θεσσαλονίκη οριστικά??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο ίδιος του αυτοχαρακτηρίστηκε θεσσαλονικιός όπως προείπα( αναφέρω και το που), κάνεις δεν τον βάφτισε θεσσαλονικιό και ούτε έχω τπτ με τους θεσσαλονικείς......όσο ανόητο θεωρείς κάποιος να αποκλείει κάποιον επειδή είναι θεσσαλονικιός ή από οπουδήποτε αλλόυ άλλο τόσο είναι και όταν θεωρείς άξιο κάποιον μόνο καο μόνο επειδή είνια φλωρινιώτης ........όσο για εσένα 3.32 λυπούμαι αλλά ούτε έχω τρέξει ούτε πρόκειται να τρέξω πίσω απο κανέναν....Οϊστρε διακριση είναι η ειδική τιμή που απονέμεται σε κάποιον ως αναγνώριση της προσφοράς του..ποιά ήταν η προσφορά του Σουμπάση και δεν την ξέρουμε για ανάλυσε την σε εμάς τους κακοπροαίρετους κ τα ''νουμερα''¨?
    Ο ευγενής της 4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗ ΤΡΩΓΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΥΜΠΑΣΗ.ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΒΙΣΜΑ ΚΑΙ ΧΩΘΗΚΕ.ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΑΡΝΟΥΣΑΣΤΑΝ ΤΗ ΘΕΣΗ?Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΟΛΟ ΚΑΚΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΔΕ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ.ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΟΖΑΝΙΤΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ ΘΑ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ....ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΠΡΟΟΔΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΙΣΩΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πράγματι ο ίδιος ο Θόδωρος αυτοχαρακτηρίστηκε στην ΕΤ3 ως Θεσσαλονικιός. Και σε μένα χτύπησε άσχημα. Κατά τα άλλα νομίζω ότι κάνει καλή δουλειά και να μη γινόμαστε μίζεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ναι ρε και σαλλονικιός είναι και φλωρινώτης και από τη σιταριά ποιο είναι το πρόβλημα... ; τι μιζέρια είναι αυτή κωλοφλωρινιώτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έχω την αίσθηση ότι η δημοσίευση της ομιλίας του Σουμπάση δεν σήκωνε τόσα σχόλια.
    Έδειξε βέβαια την αξία του ως πολτικό στέλεχος, αλλά ως εκεί.
    Οι διθύραμβοιαπό την μία πλευρά, αλλά και οι αστειότητες περί "θεσσαλονικιού" από την άλλη πλευρά δείχνουν την γελοιότητα και την βλακεία της Φλώρινας.
    Αν σκεφτούμε μάλιστα ότι, όσοι τον κατηγορύν ότι "απαρνήθηκε" τη Φλώρινα, προέρχονται από ανθρώπους που ψήφιζαν με πάθος για δεκαετίες κάποιον που εμφανίστηκε στη Φλώρινα για πρώτη φορά ως μεσήλικας και δηλώνουν τώρα έτοιμοι να ψηφίσουν έναν μόνιμο κάτοικο Πτολεμαϊδας που δεν έχει πιει ούτε πορτοκαλάδα στη Φλώρινα, προερχόμενο μάλιστα από ένα χωριό που ελάχιστοι έχουμε επισκευθεί και οι κάτοικοί του δεν θέλουν να είναι Φλωρινιώτες και όσοι τον υμνούν είναι κολλητοί ή συγγενεός του, καταλαβαίνυμε όλοι ότι ΣΟΒΑΡΟΤΗΣ ΜΗΔΕΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αγαπητε 11.47
    μην φοβασαι αν τον υποστηριξεις(απο το ρημα γλειφω για την πολιτικη) κατι θα κανει και ο Θοδωρης για σενα τον συντοπιτη του, ισως διευθυντη σε μια απο τις πολλες βιομηχανικες μοναδες που θα δημιουργήσει μαζι με τον μεντορα του Γιωργακη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. φτανει με το αν ειναι θεσσαλονικιος ή όχι!!!!!!!!!είπε κάποιος αυτό που είπε ο ίδιος Ο Σουμπάσης σε μια εκπομπή και όλοι μείνατε στο αν ειναι θεσσαλονικιός ,αν είναι Φλωρινιώτης για το αν θα ερθει ένας πτολεμαϊδιώτης ή αν είχαμε χρόνια έναν αθηναίο.....δεν είπε κανείς ότι είανι ανίκανος, άλλωστε δεν έχει δείξει και τίποτα για να κριθεί.Αλλά το να λάμβάνει μία θέση βυσματικά μόνο και μόνο επειδή είναι πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ και αναξιοκρατικό είναι και άδικο και πλέον προσωπικά δεν μου είναι συμπαθές ως πολιτικό πρόσωπο γιατι δείχνει ποιες τακτικές και ποιας ''σχολής είναι''...και αν κάποιος είναι ικανός ας είναι και από την κρήτη αλλά όχι να συγχαιρουμε κάποιον επειδή διορίστηκε σε μια θέση λόγω γλυψίματος......αρκετα..είχαμε τόσα χρόνια τα παπαγαλάκια του Λ.... δεν θα έχουμε τωρα και του Σουμπάση!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΦΙΛΕ 6.57 ΕΙΣΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΛΟΙΔΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΣΟΥΜΠΑΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΟΙΠΟΤΕ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΩΡΕΙ ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΣΟΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΙΚΑΝΟΙ ΠΟΥ ΜΠΩΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΠΡΕΨΟΥΝ ΗΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΟΜΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΖΩΗΣ.ΕΣΕΙ ΝΟΜΙΖΩ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΑΝ ΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΗΔΕΝΙΚΟ.................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 1700 μηνα τα πακετα

    ΓΚΑΝΤΕΜΗΔΕΣ ΚΑΙ ΜΙΖΕΡΟΙ ΜΙΑ ΖΩΗ.

    ΚΑΚΩΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΒΡΕ ΒΡΕ ΒΡΕ ΠΟΛΛΟΙ ΔΗΘΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΕΣ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΕΔΩ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΟΥΜΠΑΣΗ....ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΚΟΛΛΩΔΗ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΛΕΠΟΝΤΑΣ Ή ΠΡΟΣΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΟΥΜΠΑΣΗ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΛΗΘΟΥΝ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ ΓΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟΥΣ Ή ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ.ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΤΙΘΕΣΤΕ ΦΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΕΑΥΤΟΥΣ ΑΝΩ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ Ή ΙΚΑΝΟΥΣ ΛΟΓΩ ΕΝΟΣ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΤΠΤ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΣΑΣ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ.Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΗΡΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΑΛΛΑ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ, ΜΗΝ ΣΠΕΥΔΕΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΕΤΕ...ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΣΑΣ ΑΥΤΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΕ ΜΟΝΟΥΣ Ο ΛΙΑΝΗΣ Κ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΟ ΣΟΥΜΠΑΣΗ ΗΣΥΧΟ...
    ΑΛΛΩΣΤΕ Κ.ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟΙ ΟΙ ΚΟΡΑΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΛΑΚΕΣ......
    Υ.Γ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ Ο ΣΟΥΜΠΑΣΗΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ....ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φίλε 16 Σεπτεμβρίου 10:27
    Κι εσύ ανώνυμα γράφεις απ΄ότι βλέπω.....
    Συνεπώς βούλωστο και μακριά τα χεράκια από το πληκτρολόγιο!
    Υπάρχουν κάποιοι που απλά περιμένουν να δουν την αξία ενός νέου ανθρώπου και πολιτευτή στον νομό μας και δεν τον βρίζουν πατόκορφα άνευ λόγου και αιτίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι καλλιεργούν πελατεικές σχέσεις. Τώρα, αν εσύ κρίνεις από το εώς τώρα ελεεινό παρελθόν σου, κολλούσες στον εκάστοτε πολιτικό και έφαγες σκ@τ@, είναι άλλο θέμα και με αφήνει παγερά αδιάφορο.
    Απ' όσο ξέρουμε ο Σουμπάσης είναι ικανότατος δικηγόρος, αποκλείεται να έχει ορίσει ένα "κολλώδες υποκείμενο" σαν εσένα, εκπρόσωπο του. Μην κόπτεσαι λοιπόν για το καλό του!!

    Αντε γειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.