Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών: «Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη απεργούμε! Να κλείσουν όλα τα σχολεία!»

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι.
Μέχρι εδώ! Η καπιταλιστική βαρβαρότητα και τα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τέλος. Πρέπει να σημάνει συναγερμός για τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας! Όλοι στην απεργία!
Ετοιμάζουν απολύσεις και στο Δημόσιο Τομέα! Με θράσος λέει ο Πρωθυπουργός πως στόχος της κυβέρνησης είναι «να δουλεύει ένας σε κάθε οικογένεια»!!! Μέχρι το 2013 θέλουν να μειώσουν στο μισό τους δημόσιους υπάλληλους. Η ΝΔ πρωτοστατεί, αφού η πρόταση για την εργασιακή εφεδρεία είναι δική της! Καταργούν και τυπικά τη μονιμότητα στο δημόσιο τομέα.
Τα χαράτσια έρχονται με μορφή χιονοστιβάδας, τη στιγμή που η φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου μειώνεται! Αυτός είναι ο στόχος τους: να στηρίξουν τα κέρδη των τραπεζιτών και των βιομηχάνων, για να σώσουν το σύστημα.
Με το νέο μισθολόγιο και το σύνολο των μέτρων κάθε εκπαιδευτικός θα χάσει συνολικά πάνω από πέντε μισθούς! Χιλιάδες αδυνατούν πια να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους!
Ρίχνουν τα τελευταία αποθεματικά των ασφαλιστικών μας ταμείων στο «πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων», με αποτέλεσμα να χάνουν άμεσα πάνω από 5 δις ευρώ και με την ρήτρα της τριακονταετίας, να μετατρέπονται κυριολεκτικά σε παλιόχαρτα! Την ίδια στιγμή, χιλιάδες δικαιούχοι περιμένουν την σύνταξη και το εφάπαξ. Ετοιμάζεται νέο «μαχαίρι» σε επικουρικές!
Με τη λειτουργία του ΕΟΠΠΥ, η Υγεία εμπορευματοποιείται πλήρως! Χιλιάδες φάρμακα και χιλιάδες εξετάσεις έχουν κοπεί. Όποιος δεν έχει λεφτά θα πεθαίνει κυριολεκτικά στη ψάθα.
Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με εκρηκτικά προβλήματα. Για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά τα παιδιά δεν πήραν βιβλία, τα κενά σε εκπαιδευτικούς είναι χιλιάδες, η μετακίνηση των μαθητών δεν έχει εξασφαλιστεί. Οι γονείς καλούνται συνεχώς να βάλουν το χέρι στην τσέπη, όταν η ανεργία ξεπερνάει το 17%, η ανέχεια σπάει κόκαλα!
Το "νέο ψηφιακό" σχολείο της αγοράς σε πλήρη εξέλιξη (αυτοαξιολόγηση, 961 ολοήμερα με αναμορφωμένο πρόγραμμα, 180 πιλοτικά με νέο αναλυτικό πρόγραμμα, ερευνητικές εργασίες). Πρόκειται για σχολείο που είναι φτηνό για το κράτος, ακριβό για τη λαϊκή οικογένεια, κερδοφόρο για τις επιχειρήσεις.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η κυβέρνηση, η ΝΔ, το ΛΑΟΣ και τα χρυσοπληρωμένα παπαγαλάκια τους επιτίθενται καθημερινά στο δημόσιο υπάλληλο. Προκαλούν με δηλώσεις σαν αυτές του Λοβέρδου («ένα εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι δεν μπορούν να ταλαιπωρούν δέκα εκατομμύρια Έλληνες»)! Κατηγορούν τους δημόσιους υπάλληλους για τα χρέη, τα ελλείμματα, ακόμα και για την καπιταλιστική κρίση! Θέλουν να σπείρουν την έχθρα και το μίσος ανάμεσα στους εργαζόμενους, το «διαίρει και βασίλευε».
Η ταξική ενότητα, η κοινωνική συμμαχία και αλληλεγγύη,
το «ένας για όλους και όλοι για έναν» είναι το πιο δυνατό όπλο στα χέρια των εργαζομένων.
Για το λόγο αυτό, το ΠΑΜΕ πρότεινε σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΔΟΕ-ΟΛΜΕ:
Να μην πληρώσει ο λαός τα νέα φοροχαράτσια!
Οργανώνουμε τον αγώνα ενάντια στην πληρωμή τους. Με συνελεύσεις των σωματείων,
με συνελεύσεις στα σχολεία, να αποφασίσουμε οργανωμένα, συλλογικά την άρνηση πληρωμής.
Στη βάση αυτή πρότεινε στο ΔΣ της ΟΛΜΕ να κηρύξει απεργία στις 22 – 9 – 2011, ώστε όλοι οι εκπαιδευτικοί να δώσουν αγωνιστική απάντηση. Όλοι μαζί (ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ - ΣΥΝεργασία - Παρεμβάσεις) απέρριψαν την πρόταση και αποφάσισαν 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας! Το ίδιο έκανε και η ΔΟΕ τον περασμένο Ιούνη, μέρα πανελλαδικής - πανεργατικής Απεργίας, που οργάνωσε την απεργοσπασία. Είναι επικίνδυνοι! Πολεμούν την ενότητα και τον συντονισμό των εργαζομένων!
Συνάδελφε!
Τώρα έχεις πείρα, τώρα ξέρεις πως το κόστος του αγώνα είναι πολύ μικρότερο από τις θυσίες που καταβάλλεις καθημερινά! Μην περιμένεις άλλο. Ο αγώνας δεν είναι εύκολος, αλλά είναι μονόδρομος, έχει αποτέλεσμα, σε φοβούνται. Ατομική λύση δεν υπάρχει. Πάρε μέρος στην Απεργία, συμπορεύσου με το ΠΑΜΕ.
Μέχρι εδώ!
Δεν δεχόμαστε καμιά στάση πληρωμών από την εργοδοσία και το κράτος.
* Δωρεάν φάρμακα και ιατρικές εξετάσεις για όλους.
* Δωρεάν βιβλία εδώ και τώρα για όλα τα παιδιά. Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των γονιών.
* Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των σχολικών επιτροπών.
* Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών.
* Να καταβληθούν τώρα το εφάπαξ και οι συντάξεις σε όλους τους δικαιούχους.
* Όχι στο νέο μισθολόγιο. – 2000 ευρώ μικτός μισθός στο νεοδιόριστο.
Καμία θυσία. – Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!

10 σχόλια:

  1. Να διορίσουμε και τους απολυμένους του 902 στην Εκπαίδευση! Αμεσα τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τον 5"45. Εσυ ξερεις αληθεια ποσοι ειναι οι απολυμενοι του 902? Αλλα απο ο,τι καταλαβαινω,καταπινεις το σκουμπρι αμασητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα σας συνιστουσα να πηγαινατε στην Κουβα για ολα τα δωρεαν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑ ΤΟΝ 6.42 ΕΣΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΓΑΡΓΑΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια και ο σύντροφος δεν ξέρει πόσοι είναι οι απολυμένοι ας μάθει

    (πραγματικά πες μου δεν ντρέπεσαι; δεν κοκκινίζεις; δεν θυμώνεις με τον εαυτό σου όταν διαβάζεις γι' αυτό το θέμα;)

    Από τον Δεκέμβριο του 2010, η ραδιοτηλεόραση του ΚΚΕ («902 Αριστερά στα FM» και «902 Τηλεόραση») απολύει δυο με τρεις το μήνα εργαζόμενους. Μέχρι τώρα απολύθηκαν 21.

    Το ΠΑΜΕ προχώρησε σε κατάληψη του Περισσού για να τους υποχρεώσει σε επαναπρόσληψη των απολυομένων και κατήγγειλε την εργοδοσία για αντεργατική πολιτική.

    ...και για να μην κάνουμε πλάκα ο «Ριζοσπάστης» σε άρθρο του τους έβγαλε και… πράκτορες του εχθρού, επειδή διαμαρτύρονται. Προσφέρουν λέει υπηρεσίες σ’ αυτούς που τσακίζουν τα δικαιώματα, τα οποία λένε ότι υπερασπίζονται».

    Σχιζοφρένεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΛΗΘΕΙΑ Ο 902 ΚΑΙ Η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ 2000 ΕΥΡΩ ΜΙΚΤΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ; ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥς ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΤΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ;

    ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ (ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΧΑΡΤΙΑ Ε, ΟΧΙ ΜΕ ΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ότι τα παιδιά δεν έχουν βιβλία, τα σχολεία είναι χωρίς δασκάλους και καθηγητές, - ενώ οι γονείς τα έχουν πληρώσει μέσω της φοροληστείας που τους επιβάλλει το κράτος, - το ότι ο γονιός χρειάζεται να ξοδεύει από την τσέπη εκατοντάδες και χιλιάδες ευρώ για φροντηστήρια, ξενόγλωσσα βιβλία, αναλώσιμα, κλπ. (στο όνομα μιας ψευδεπίγραφης "δωρεάν Παιδείας"), το ότι οι σχολικές επιτροπές δεν έχουν δεκάρα τσακιστή και αύριο πάλι ο γονιός θα βάλει το χέρι στην τσέπη για να πληρώσει το πετρέλαιο, κλπ., κλπ., - μακρύς ο κατάλογος, - για όλα αυτά λοιπόν φταίει το ΚΚΕ και η διεύθυνση του"902"; Αρκετά δεν φάγαμε το περαμύθι από όλους στυλοβάτες (ΠΑΣΟΚους και λοιπούς) στυλοβάτες και υποστηρικτές της πιο βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που γνώρισε ποτέ ο τόπος; Ε, λοιπόν,πραγματικά δεν μασάμε! Τις ψευτιές του ΠΑΣΟΚ (όπως και της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και λοιπών πρόθυμων) και τις οβίδιες μεταμορώσεις, τις μεταλλάξεις και τομ καιροσκοπισμό των ΑΝΤΑΡΣΟ-ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ και λοιπών οπορτουνιστών τις έχουμε γνωρίασει κι απ' την καλή κι απ' την ανάποδη. Δεν πάει άλλο!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αντε πάλι τα ίδια, για το θέμα μας τίποτα. Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα. Ας το θέσουμε λοιπόν αλλιώς για να το καταλάβεις:

    Εν μέσω τρομερής κρίσης αποτελέσμα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και της αδηφαγίας της πλουτοκρατίας η Ελλάδα βρίσκεται σε πρωτοφανή κρίση και τα δικαιώματα των εργαζομένων καταπατούνται σε τεράστιο βαθμό. Η ανεργία καλπάζει οι απολύσεις παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας στέλνοντας τους εργαζομένους στην φτώχεια και κάνοντας τους πλουτοκράτες πλουσιότερους. Στα πλαίσια αυτά και το ΚΚΕ

    εδώ διαλέγεις μια από τις 2 παραγράφους:

    1. όντας επιχειρηματικός όμιλος των media και των εκτυπώσεων προχώρησε σε απολύσεις διότι μειώθηκε η επιχορήγηση που έπαιρνε από τους Έλληνες φορολογουμένους η οποία πήγαινε στην μισθοδοσία των υπαλλήλων. Με αυτό τον τρόπο μπόρεσε να διατηρήσει υγυείς τις επιχειρήσεις και να αυξήσει το κέρδος του εν μέσω κρίσης.

    2. προχώρησε σε επιπλέον προσλήψεις στον 902 και στην τυποεκδοτική για να βάλει το λιθαράκι του στην αντιμετώπιση της ανεργίας. Σημειωτέον οι νεοπροσλαμβανόμενοι λαμβάνουν 2000 ευρώ μικτά ενώ ταυτόχρονα αυξήθηκαν οι αναπροσαρμογές μισθων των παλιότερων υπαλλήλων.

    έτσι μήπως είναι πιο κατανοητό;

    έεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεελεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ 902 ΜΠΗΚΑΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ? ΤΟ "ΠΑΜΕ" ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ? ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ? ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ. ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ? ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΡΩ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ. ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ? ΕΙΣΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 10% ΚΑΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ (99%) ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ. ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. kala h 1 paragrafos super kapitalistiki. oso gia tin 2 2000 mikta. ta kathara posa einai? 800? ta alla krathseis

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.