Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Νέα πρόκληση Βούλγαρων δημοσιογράφων από τη FYROM στη Φλώρινα!

Εδώ και χρόνια, οι Βουλγαρικής καταγωγής δημοσιογράφοι Milena Gjorgievska και Goran Momirovski, που ζουν στη FYROM, δημιουργούν επεισόδια. Έρχονται με κάμερες από τη FYROM στη Μακεδονία και προσπαθούν να δημιουργήσουν "ζήτημα" εκ του μη όντως και να το καταγράψουν στη συνέχεια.
Όλα αυτά, σε μια χώρα, που φιλοξενεί αυτές τις μέρες, στα παράλια της Μακεδονίας, αλλά και της Θεσσαλίας και νησιών, δεκάδες χιλιάδες Σκοπιανούς, χωρίς να τους δημιουργεί κανένα πρόβλημα. Παρά το γεγονός ότι οι Σκοπιανοί στη Χαλκιδική, τσιρίζουν όλη μέρα διατρανώνοντας την "μακεδονική" τους ταυτότητα με κάθε τρόπο, κανείς δεν τους ενόχλησε.
Κάποιοι "αλυτρωτικοί" όμως, που δεν αποδέχονται τη φύση τους, τη Βουλγαρική τους καταγωγή δηλαδή (το 60% των κατοίκων της FYROM είναι Βουλγαρικής καταγωγής και το 30% Αλβανικής), επιμένουν στις προκλήσεις !
Δεν εννοούν να καταλάβουν, ότι δεν υπάρχει "μακεδονικό έθνος", δεν υπάρχει "μακεδονική γλώσσα", δεν υπάρχει κράτος με το όνομα "Μακεδονία". Παρόλα αυτά, επιμένουν να θέλουν να επιβάλλουν δια της βίας στην Ελλάδα, να αποδεχθεί τους Βούλγαρους και τους Αλβανούς της FYROM, ως "Μακεδόνες" και να σβήσει αυτή τη λέξη από το δικό της λεξιλόγιο και τη δική της ιστορία !
Έτσι, χθες, σύμφωνα με Βουλγαρόφωνα μέσα της FYROM, 15 Βούλγαροι από τη FYROM, πήγαν στο ληξιαρχείο της Φλώρινας και ζήτησαν ληξιαρχικές πράξεις γέννησης (που δεν υπάρχουν, αφού δεν υπάρχουν στο ληξιαρχείο τα ονόματά τους- με τη δική τους θέληση έγινε αυτό!). Φυσικά πήγαν με τη συνοδεία του προκλητικού Goran Momirovski και της έξαλλης Milena Gjorgievska, που "ξύνονται στη γκλίτσα του τσομπάνη" εδώ και πολλά χρόνια.

H Gjorgievska, περιγράφει:
"Myself and colleague Momirovski accompanied around 15 Macedonians from Skopje all hailing from Aegean Macedonia who for years can't obtain their birth certificate from local authorities."
Για μια ακόμη φορά, οι Βουλγαρικής καταγωγής "ψευτομακεδόνες", αρνούνται να αναγνωρίσουν τη Μακεδονία (μία είναι η Μακεδονία, η Ελληνική) και την αποκαλούν "Αιγαιακή"!
Όπως πάντα, εκνεύρισαν με την επίδειξη της κάμερας και τη συνεχή τους προσπάθεια να βιντεοσκοπήσουν τους υπαλλήλους του ληξιαρχείου, η υπάλληλος φώναξε την αστυνομία, η οποία τους άφησε -όπως πάντα- ελεύθερους και μετά κλαψούρισαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δημοσιογράφων και προσπαθούν να δυσφημίσουν την Ελλάδα, της οποίας η ανοχή σε τέτοιες προκλήσεις κατήντησε γελοία !
Οι αλήτες αυτοί, της άλλης πλευράς, εμποδίζουν με τον φανατισμό και το μισελληνισμό τους, την εξεύρεση λύσης με τη γειτονική χώρα και καιρός είναι η Ελλάδα, να τους φερθεί σαν οργανωμένο σοβαρό κράτος. Αντί να έχουν αυτά τα τομάρια ενοχές, που πλαστογραφούν, βιάζουν και λεηλατούν την ελληνική ιστορία, έχουμε εμείς ως κράτος;
Δείτε την είδηση στο Βουλγαρόφωνο ΜΙΝΑ εδώ:
http://macedoniaonline.eu/content/view/18886/45/
ΚΑΙ
μια παλιότερη σύλληψη των προκλητικών δημοσιογράφων, εδώ:
http://taxalia.blogspot.com/2008/10/blog-post_1287.html
είναι από την παλιά ιστορία, με την άσκηση στο πεδίο βολής Λόφων Φλώρινας, τότε που ο Γκρούεσκι απαίτησε (και το κέρδισε!), να μη γίνονται ασκήσεις του ελληνικού στρατού στους Λόφους!

Πηγή: taxalia.blogspot.com

7 σχόλια:

  1. Αυτο ειναι η καταντια του ελληνικου κρατους στις μερες μας και ιδικοτερα σε περιοχεσ σαν την δικη μας......απο την μια ο πρόεδρος ασλακοφ και από την άλλη οι προκλήσεις τον βουλγαρογυφτοαλβανον δημοσιογράφων από τα FYROM….Αφού δεν αντιδράμε σαν σοβαρό κράτος τέτοια μας αξίζουν και ακόμα χειρότερα ..!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παιδιά παρατράβηξε το αστείο.
    Όπου τους βλέπετε γιουχάισμα και κράξιμο!!!
    Είναι αληθινές κότες!!!
    Ουστ καλοζωισμένα παλιοτόμαρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.macedoniahellenicland.eu/

    Ιδού ο Γκρουέφσκι!
    13.08.11

    Στις 28 Ιουλίου η European Voice, αδελφή της εφημερίδας Economist, δημοσίευσε το προφίλ του Νίκολα Γκρουέφσκι με την πένα του Tim Judah. Το MacedoniaHellenicLand.Eu μετέφρασε το δημοσίευμα προσθέτωντας κάποιες μάλλον απαραίτητες σημειώσεις, και το παρουσιάζει μέσα από τις σελίδες του.


    Οι Σκοπιανοί είτε τον αγαπούν, είτε τον απεχθάνονται. Για τους επικριτές του, ο Νίκολα Γκρουέφσκι, ο οποίος εξελέγη πρωθυπουργός για τρίτη φορά στην πΓΔΜ, είναι διεφθαρμένος, λαϊκιστής, ένας αδίστακτος μακιαβελικός, εχθρός της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης. Οι υποστηρικτές του αντιτίθενται σθεναρά. Είναι λένε μετριοπαθής, δεν έχει τίποτε να κρύψει, είναι η μάστιγα των μεγιστάνων που φοροδιαφεύγουν και ένας άνθρωπος με οικογενειακές αξίες ως το κόκκαλο.

    Γεννημένος το 1970, ο Γκρουέφσκι μεγάλωσε σε μια οικογένεια που δεν ήταν ούτε προνομιούχα, ούτε όμως φτωχή. Ο πατέρας του σχεδίαζε και κατασκεύαζε έπιπλα ενώ η μητέρα του ήταν νοσοκόμα και, μετά από το διαζύγιο των γονιών του, ήταν εκείνη που τον μεγάλωσε. Όταν ήταν τεσσάρων ετών, η μητέρα του έφυγε μετανάστρια στη Λιβύη, όπως και χιλιάδες άλλοι σκοπιανοί, παίρνοντας τον μαζί της.

    Ο Γκρουέφσκι ως παιδί ονειρευόταν να γίνει γιατρός, ποδοσφαιριστής ή κοσμοναύτης. Όπως λέει ο ίδιος, δεν τον απασχολούσε ιδιαίτερα ούτε η πολιτική, ούτε και η ιστορία της οικογένειας του πατέρα του.


    Read more at: http://www.macedoniahellenicland.eu/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έφτασε ο κόμπος στο χτένι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτή είναι η δημοκρατία του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΡΟΥΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΧΛΑΔΑ

    http://www.macedoniahellenicland.eu/content/view/2056/1/lang,el/

    ΠΓΔΜ: Παρέμβαση του ΟΑΣΕ για την ελευθερία του Τύπου στη χώρα
    13.08.11
    Ενω η κυβέρνηση των Σκοπίων, προωθεί με γκλαμουριά μεγάλη την "επιστροφή στις ρίζες" κατακλέβοντας ως σύνηθως ξένη ιστορία, την ίδια στιγμή φιμώνει κάθε μέσο που δεν της είναι αρεστό. γεγονός που προκάλεσε την εκ νέου παρέμβαση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη για τον περιορισμό της ελευθερίας του Τύπου στη χώρα.

    Με νέα επιστολή στην οποία εκφράζει την ανησυχία του ΟΑΣΕ για τον περιορισμό της ελευθερίας του Τύπου στην ΠΓΔΜ, που αυτήν τη φορά απευθύνεται στον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Πόποσκι, παρενέβη η εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ αρμόδια για ζητήματα ΜΜΕ, Ντούνια Μιγιάτοβιτς.

    Η Ντ. Μιγιάτοβιτς, η οποία έχει επανειλημμένα παρέμβει εκφράζοντας ανησυχία για την κατάσταση των ΜΜΕ και της ελευθερίας του Τύπου στην ΠΓΔΜ (με δηλώσεις αλλά και επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής της ΠΓΔΜ), στην επιστολή της προς τον νέο υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ κάνει λόγο για «περιορισμό της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης», καθώς και για «καταστολή των επικριτικών φωνών στη χώρα».


    «Αυτή είναι, δυστυχώς, η τέταρτη φορά τους δύο τελευταίους μήνες που εγείρω διάφορα ζητήματα τα οποία συνδέονται με τον συνεχιζόμενο περιορισμό της ελευθερίας των ΜΜΕ.
    Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις προς την Κυβέρνηση να αναστρέψει την κατάσταση και να δείξει σεβασμό στις δεσμεύσεις της προς τον ΟΑΣΕ για την ελευθερία των ΜΜΕ, η κατάσταση φαίνεται πως χειροτερεύει», αναφέρει στην επιστολή της η εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ.

    Η κ. Μιγιάτοβιτς αναφέρεται ιδιαίτερα στις δύο πιο πρόσφατες εξελίξεις στον χώρο των ΜΜΕ της ΠΓΔΜ: τις αλλαγές στην κρατική ραδιοτηλεόραση (MTV - ανακοινώθηκε πρόσφατα η αντικατάσταση όλων των μελών του ΔΣ, η οποία αμφισβητείται ωστόσο ως προς τη νομιμότητά της) και την απόλυση της Τάμαρα Τσαουσίντις, πρόεδρου του Συνδικάτου Δημοσιογράφων της ΠΓΔΜ, από τον τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων «Alsat-M», χωρίς καμία προειδοποίηση.

    «Τα δύο νέα αυτά περιστατικά αποτελούν συνέχεια ανησυχητικών περιστατικών της τελευταίας περιόδου: της απόφασης να αφαιρεθεί η συχνότητα από τον τηλεοπτικό σταθμό «Α1», της αναστολής της έκδοσης των εφημερίδων «Βρέμε» (Vreme), «Σπιτς» (Spic) και «Κόχα ε Ρε» (Koha e Re) και των τροπολογιών του Νόμου που ορίζει τη σύσταση και λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης », αναφέρει, μεταξύ άλλων, η εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ στην επιστολή της προς τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.


    Read more at: http://www.macedoniahellenicland.eu/content/view/2056/1/lang,el/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άρρωστοι, φανατισμένοι, και αφηνιασμένοι "άνθρωποι". "Μακεδόνες" της μογγολικής στέπας.. με ποιο δικαίωμα ψάχνουν στο εδώ ληξιαρχείο; Αν πάμε εμείς στο ληξιαρχείο των Σκοπίων θα βρούμε τα ονόματα 120.000 βλαχόφωνων και άλλων Ελλήνων; Όχι γιατί τους επέβαλαν να τα αλλάξουν και αυτή η ιστορία είναι μεγάλη για όσους την γνωρίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΣΕΙΣ ΦΤΑΙΤΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΊΖΕΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.