Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Έρχονται και νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις;

Σε νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αναμένεται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα η δημοτική αρχή Φλώρινας, σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του neaflorina, εξετάζεται σοβαρά η εκ περιτροπής στάθμευση (με το σύστημα μονά - ζυγά) στην οδό Παύλου Μελά, αλλά και ο χαρακτηρισμός του συνόλου της οδού Σαρανταπόρου ως διπλής κατεύθυνσης.
Μέτρα που εκ πρώτης όψεως φαίνονται θετικά, ωστόσο αρνητικό σημείο είναι το ότι μειώνονται διαρκώς οι διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης μέσα στην πόλη. Και γι’ αυτό απαιτείται πια, μια ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη.

14 σχόλια:

  1. Μα.. καλά.. μήπως ζω.. στο New York.. oooo.. my god.. πάλι kykloforiakes rythmiseis;;; ooo.. NO MY GOD...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. den tha afisi tipota ortio o boskopoulos... h p.mela se ti eksipireti na gini mona-ziga??? mono thesis parkin xanonte!!!! ayta einai xaza

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ, ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΕ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥΣ, ΤΟΠΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΕΡΚΟΜΕΤΡΑ, ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΔΙΠΛΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΗΝ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Τ Α ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΜΟΝΑ ΖΥΓΑ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτο που πρεπει να προσεξει κυριως ο Δημος ειναι η καθαριοτητα της πολης. Ειναι ευκολο και δεν κοστιζει. Παραδειγμα ο χωρος πισω απο τους καδους η γυρω απο αυτους ειναι παντα γεματος ακαθαρσιες. Εκει οι αγαπητοι υπαλληλοι δεν καθαριζουν. Οδοι οπως Καλλεργη, Ι Αρτη,οι χωροι γυρω απο το κλειστο Γυμναστηριο χρηζουν αμεσης επεμβασης.Πρεπει υπαλληλοι του Δημου να τσεκαρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΗΣΗ των οδών του κέντρου της πόλης, αφού εξασφαλίσει ο Δήμος μόνιμο δωρεάν πάρκιγκ των κατοίκων που κατοικούν σε αυτές.
    Με συζητήσεις για κολωνάκια, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε ένα κέντρο που στενάζει από τα αυτοκίνητα και άλλες φαιδρές τοποθετήσεις, υποβιβάζουμε την ήδη υποβαθμισμένη ζωή μας, αλλά και υποτιμούμε τις δυνατότητες παραγωγής βελτιωμένων διανοητικών προϊόντων από τον εγκέφαλό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρωτα-πρωτα τετοια απλα και καθημερινα πραγματα περιμενει ο δημοτης-ψηφοφορος να λυνει ο καθε δημαρχος(κυκλοφοριακο-ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ-καθαριοτητα).Ας προχωρησει ετσι ο βοσκοπουλος, και σιγα-σιγα θα αποκτησει και καποιους φιλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ιδιο ειχε πει για την Π.Μελα και ο προηγουμενος δημαρχος, οταν αυτη μονονρομηθηκε (οτι δηλ.θα τηρησει αυστηρα την εκ περιτροπης σταθμευση).Αυτο αλλωστε προβλεπουν οι σωστες κυκλοφοριακες μελετες στους μονοδρομους.Ελα μου ομως που για να εφαρμοσθει αυτο χρειαζεσαι δημοτικη αστυνομια που να το λεει η ψυχη της.Οταν ο προηγουμενος δημαρχος τους διοριζε ρουσφετολογικα και μονο, ε τοτε αναλογη θα ειναι και η αξια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κατοικος της Π.Μελα ειπε¨....... Και μαλιστα θυμαμαι τον κυριο ΠΡΩΗΝ δημαρχο, (οταν η Π.Μελα μονοδρομηθηκε), να μας καθυσηχαζει λεγοντας μας οτι επικειται και ιδρυση της δημοτικης αστυνομιας, και το μετρο της εκ περιτροπης σταθμευσης θα τηρηθει αυστηρα.Οι κατοικοι-καταστηματαρχες της Π.Μελα θα σας θυμουνται κυριε πρωην δημαρχε.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΧΩΡΑΝΕ 2 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ. ΑΝ ΧΩΡΑΝΕ 3 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ, ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΜΕΡΙΕΣ ΑΦΟΥ ΧΩΡΑΕΙ. ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΣΗ Η ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΦΙΛΕ 6.40. ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΤΥΧΙΑ. ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ 6 ΑΤΟΜΑ. ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ? ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ. ΨΑΧΤΕ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΜΙΛΗΣΕΤΕ. ΜΟΝΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 6:40 μ.μ. ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙΣ ΚΑΤΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΝΤΟ.. ΑΝ ΟΧΙ ΒΟΥΛΩΣΤΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΤΑΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ.. ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΣΤΟΝ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΦΛΩ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ…ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΑΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και που θα παρκαρουν οι κατοικοι της Παυλου Μελα; Παλι κανεις στον δημο δεν κανει κατι για το παρκινγκ;Και καθε πρωτη του μηνα θα γινεται της Ποπης.Ξυπνα το πρωι στις 7 να παρεις το αμαξι να το πας στην απεναντι μερια, αν βρεις παρκινγκ!γιατι στις 8 θα εχεις κλιση κολλημενη στο τζαμι σου.Δηλαδη καφε στο πλαστικο και βολτες κανα μισαωρο για βρεις σε καποιον παραδρομο.Καλα δεν βλεπουν τι γινεται στην ταγμ.Ναουμ,στο στενο του Lingos,το μπαχαλο!Και τους αρεσει και θα το εφαρμοσουν και σε αλλους δρομους αντι να το καταργησουν και απο εκει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και καλά όλοι μας φλεγόμαστε για τις νέες προτάσεις σχετικά με τις νέες ρυθμίσεις. Πάρα πολύ σωστά και όλοι μας πρέπει να έχουμε άποψη και να την εκφράζουμε. ΑΛΛΑ... πάντα υπάρχει και ένα αλλά. Πώς να κινηθείς και πώς να συμπεριφερθείς σε μία πανέμορφη πόλη με εξαιρετικούς συμπολίτες αλλά απίθανους οδηγούς; Η χρήση των φώτων αλλαγής πορείας(φλάς) είναι άγνωστη πρακτική. Η αλλάγή πορείας είναι πάντα απρόσμενη και ποτέ προβλέψιμη και μη νομίσουνε ότι του γενικού κανόνος εξαιρούνται και τα καθόλα ευυπόληπτα όργανα της τάξεως με τα υπηρεσιακά τους οχήματα. Άν σας δοθεί ευκαιρία προσέξτέ το και κάντε και λίγο ¨χαβαλέ". Αλλά το παιχνίδι θα αποκτήσει άλλο ενδιαφέρον από όλους μας, αν πραγματικά προσέχαμε τη σήμανση κατά τη διάρκεια της κυκλοφορίας μας στην πόλη που όλοι λέμε ότι αγαπάμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν θα σχολιάσω κατά πόσο είναι ορθές οι παρούσες
    (προτινόμενες) κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αλλά ούτε και οι απόψεις που γράφονται παραπάνω.
    Αντίθετα έχω ένα σχόλιο που ίσως θα έπρεπε να προβληματίσει όλους μας.
    Διαβάζοντας τόσο καιρό σχόλια μέσα σε αυτό το blog αρνητικά στην πλειοψηφία τους προς το εκάστοτε μου γενάτε μια εύλογη απορία.Γιατί ενώ όλοι έχουμε προτάσεις ως προς το τι είναι σωστό να γίνει, κανείς άλλο ,πέραν των όσων βρίζετε-ουμε ή εν πάση περιπτώση τους βρίσκουμε λάθος, δεν ασχολείτε με τα κοινά όπως π.χ. σε επόμενες εκλογές να θέσει μια νέα υποψηφιότητα με έναν ολοκληρωμένο νέο σχηματισμό από πρόσωπα που "δεν έχουν φθαρεί";
    Η προσωπική μου άποψη είναι πως όλοι αρκούμαστε στο να γράψουμε 5 10 20 γραμμές σε έναν ιστότοπο και να νιώσουμε πως έχουμε κάνει το χρέως μας, παρά να βγούμε και να συζητήσουμε γιατί όχι στην καφετέρια αλλά να πούμε κάτι ουσιαστικό, να κόψουμε την πολλή επίδειξη και να ψάξουμε να βρούμε λύσεις.
    Τα τελευταία χρόνια μέσω του bloging έχουμε δείξει τη διάθεση μας να μιλήσουμε και να επικοινωνίσουμε, το πρώτο μεγάλο βήμα το έχουμε κάνει το επόμενο είναι να μιλάμε πρόσωπο με πρόσωπο, να πάψουμε να είμαστε οι ανώνυμοι.
    Ένας 20χρονος συντοπίτης σας που είναι αναγκασμένος να ζήσει κάποια χρόνια μακριά σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.