Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

ΚΚΕ: Να μη συγχωνευτεί το γυμνάσιο Βαρικού

Την ανάκληση της απόφασης για συγχώνευση του Γυμνασίου Βαρικού Δήμου Αμυνταίου Φλώρινας αφορά η Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ προς την υπουργό Παιδείας, Α. Διαμαντοπούλου, και την οποία υπογράφουν οι βουλευτές Γιάννης Ζιώγας, Θεόδωρος Ιγνατιάδης, Σοφία Καλαντίδου και Σπύρος Χαλβατζής. Στην ερώτηση αναφέρεται:
«Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία της Δημοτικής Ενότητας Βαρικού, Δήμου Αμυνταίου Φλώρινας, εδώ και καιρό, εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησης να συγχωνευτεί το Γυμνάσιο Βαρικού με το Γυμνάσιο Λεχόβου.
Η συγχώνευση αυτή δημιουργεί σοβαρότατο πρόβλημα στα παιδιά. Αρκεί να σημειωθεί ότι το Βαρικό είναι χαρακτηρισμένο ως δυσπρόσιτη περιοχή - δυσπρόσιτο Γυμνάσιο και οι μαθητές, καθημερινά, θα πρέπει να μετακινούνται σε μια απόσταση 20 χιλιομέτρων σε ένα κάκιστο οδικό δίκτυο, που γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνο ιδιαίτερα τη διάρκεια του χειμώνα (σφοδρές χιονοπτώσεις, ομίχλες κ.λπ.). Επίσης, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αναφέρει ότι ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας υποστηρίζει με εισήγησή του ότι η απόφαση πάρθηκε χωρίς να ληφθούν υπόψιν μορφολογικά, κλιματολογικά, οδικά και εδαφολογικά κριτήρια».
Και η Ερώτηση συνεχίζει: «Υπ' αυτές τις συνθήκες μπαίνει ζήτημα ασφάλειας και χάσιμου χρόνου για την απόδοση των παιδιών. Αποδεικνύεται ότι στόχος των συγχωνεύσεων δεν είναι η βελτίωση της παρεχόμενης γνώσης, αλλά η προώθηση του σχολείου της αγοράς, παρά και ενάντια στις ανάγκες και τα δικαιώματα μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών».
Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν την υπουργό Παιδείας αν σκοπεύει να ανακαλέσει την απόφασή της για τη συγχώνευση του Γυμνασίου Βαρικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.