Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Εκδηλώσεις του τριημέρου στο νομό Φλώρινας

Πλήθος λατρευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων περιλαμβάνει το τριήμερο 13-15 Αυγούστου σε όλα τα μήκη και πλάτη του νομού Φλώρινας.

Φλάμπουρο
* Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος «Το Φλάμπουρο» διοργανώνει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Λαμπράκεια 2011» στις 13, 14 και 15 Αυγούστου. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Σάββατο 13/8 στις 9 το βράδυ στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου θα παρουσιαστεί έντεχνο, λαϊκό και ρεμπέτικο πρόγραμμα.
Κυριακή 14/8 στις 11 το πρωί θα διεξαχθεί ποδηλατικός αγώνας για παιδιά έως 12 ετών. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας το «Πολυθέαμα» θα ταξιδέψει τους μικρούς φίλους σε κόσμους μαγικούς με κλόουν, ταχυδακτυλουργικά κόλπα και πολλές εκπλήξεις.
Δευτέρα 15/8 στις 8 το βράδυ στην κεντρική πλατεία θα παρουσιαστεί το Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών με τη συμμετοχή χορευτικών από την περιοχή μας, αλλά και την κεντρική Μακεδονία. ΘΑ συμμετέχει η χορωδία του συλλόγου.

* Ο Σύλλογος «Παύλος Μελάς» Φλαμπούρου διοργανώνει πολιτιστική εκδήλωση, την Κυριακή 14 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Λιμνοχώρι
Ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Λιμνοχωρίου διοργανώνει εκδηλώσεις στον παραλίμνιο χώρο (δημοτικό σχολείο) στις 13, 14 και 15 Αυγούστου. Ώρα έναρξης των εκδηλώσεων 21:00.
Σάββατο 13/8: «Αντάμωμα Λιμνοχωριτών» με παρουσίαση χορών από το Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας και στη συνέχεια παραδοσιακό γλέντι.
Κυριακή 14/8: Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λεχόβου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκλήθρου και το Σύλλογο Στέγη Ποντίων Αμυνταίου και Περιχώρων. Θα ακολουθήσει γλέντι με την ορχήστρα «Τα παιδιά του Φιλώτα».
Δευτέρα 15/8: Θεατρική παράσταση από το θέατρο Δυτική Αττικής με τίτλο «Έλληνες… έτοιμοι για όλα!!!».

Πολυπλάτανος
* Το τοπικό συμβούλιο Πολυπλατάνου, με τη συνεργασία του Φυσιολατρικού και του Γυναικείου Συλλόγου, συνδιοργανώνουν εορταστικές εκδηλώσεις στις 14 και 15 Αυγούστου. Το πρόγραμμα:
Κυριακή 14/8
7:30-9:00 μ.μ. Μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος.
9:00 μ.μ. Περιφορά επιταφίου.
Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με ήχους από την τοπική ορχήστρα «Τοπική Παράδοση».
Δευτέρα 15/8
7:30 – 10:30 π.μ. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Θείο κήρυγμα από το θεολόγο Δημήτριο Ρίζο.
8:00 μ.μ. Έναρξη παραδοσιακού γλεντιού με την ορχήστρα «Τοπική Παράδοση» και τη συμμετοχή τοπικών χορευτικών συγκροτημάτων.

* Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυπλατάνου «Ο Μέγας Αλέξανδρος» διοργανώνει Πανελλήνιο Φεστιβάλ Χορευτικών Συγκροτημάτων με την ορχήστρα των Θεόφιλου Σεχίδη – Παντελή Τζαμπάζη, στις 14 και 15 Αυγούστου, στην είσοδο του οικισμού.

Κλαδοράχη
Εορταστικές εκδηλώσεις, στον αύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου, θα διοργανώσει στις 14 και 15 Αυγούστου ο Αθλητικός Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κλαδοράχης.

Σκοπιά
Πολιτιστικές εκδηλώσεις διοργανώνει ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος «Αμύντας» Σκοπιάς τη Δευτέρα 15 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στην πλατεία του χωριού.
Θα παρουσιαστούν χοροί από το παιδικό και το τμήμα γυναικών του συλλόγου, από το Σύλλογο Βεύης και από το σύλλογο «Νέοι Ορίζοντες» Σιταριάς.

Πολυπόταμος
Ο σύλλογος Πολυποτάμου "Οι Φυσιολάτρες", σε συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο και το σύλλογο Γυναικών, διοργανώνουν στις 14 και 15 Αυγούστου στην πλατεία του χωριού πανηγύρι για τον εορτασμό της Παναγίας, με την ορχήστρα «Τοπική Παράδοση».

Μεσοχώρι
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Μεσοχωρίου «Ακρίτας» διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις ανήμερα του 15αυγουστου και ώρα 20:30 στην κεντρική πλατεία του χωριού, με το μουσικό συγκρότημα «Τα αστέρια».

Τρίβουνο
Εορτάζει και πανηγυρίζει τον Δεκαπενταύγουστο η εκκλησία του Συνοικισμού Καλογερίτσης – Τριβούνου. Μετά τη Θεία Λειτουργία θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια.

Υδρούσα
Η τοπική κοινότητα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Υδρούσας διοργανώνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις στις 15 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στον αύλιο χώρο του κοινοτικού καταστήματος.

Αντίγονο
Ιερά Πανήγυρη του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου
Κυριακή 14/8
19:30: Πανηγυρικός εσπερινός, αρτοκλασία και λιτανεία.
Δευτέρα 15/8
7:30: Πανηγυρικός Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
19:30: Υποδοχή Ιεράς εικόνος Παναγίας της Πελαγονίτισσας. Εσπερινός και εγκώμια εις την Υπεραγία Θεοτόκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.