Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

Η αντιπολίτευση για το «έλλειμμα» του δήμου Φλώρινας


Τα «πυρά» της αντιπολίτευσης συγκέντρωσε ο δήμαρχος Φλώρινας για τα στοιχεία που παρουσίασε περί ελλειμματικού δήμου.
Ο Αιμίλιος Ασπρίδης – πρώην δήμαρχος Περάσματος – επισήμανε προς το δήμαρχο πως «κάνετε μια φιλότιμη προσπάθεια να αποδείξετε ότι αυτά τα οποία σας αφήνουν οι τέσσερις πρώην δήμοι είναι πολύ λιγότερα από τις υποχρεώσεις που έχουμε. Αλλά με λυπεί το γεγονός πως χρησιμοποιείται διαφορετικά μέτρα και σταθμά για να τεκμηριώσετε τους αριθμούς που θέλετε». Σε άλλο σημείο, ο κ. Ασπρίδης ανέφερε ότι «αναφερθήκατε στις απαιτήσεις τρίτων προς τους πρώην δήμους, αλλά δεν αναφερθήκατε στις απαιτήσεις του δήμου προς τρίτους και από προγράμματα».
Στο σημείο αυτό ο κ. Βοσκόπουλος απάντησε πως αυτά «δεν είναι καταγεγραμμένα».
Ακολούθως ο Αιμίλιος Ασπρίδης είπε πως οι απαιτήσεις τρίτων από τον πρώην δήμο Περάσματος είναι ουσιαστικά έργα που έχουν εκτελεστεί και αναμένονται τα χρήματα από τα διάφορα προγράμματα. «Δεν είναι δυνατόν να αφήνονται εντυπώσεις ότι οι υποχρεώσεις του δήμου προς τρίτους θα βαρύνουν τα τακτικά μας έσοδα. Αυτό σημαίνει ότι από αύριο θα πρέπει να αυξήσουμε κατακόρυφα τη φορολογία προς τους δημότες» είπε προς τον Γιάννη Βοσκόπουλο. «Δε χρωστάμε πουθενά. Λυπάμαι που δεν δείξατε την ανωτερότητα να αναγνωρίσετε αυτό το εξαιρετικά καλό περιβάλλον στο οποίο αναλαμβάνετε τα καθήκοντα σας» κατέληξε.
«Με όσα είπατε ή δε γνωρίζετε από ισολογισμό ή δε διατελέσατε ποτέ δήμαρχος» απάντησε στα παραπάνω ο κ. Βοσκόπουλος. Μάλιστα, τόνισε πως υπάρχει ο κίνδυνος κάποιοι να βγάλουν εντολές πληρωμών και να προχωρήσουν σε κατασχέσεις, επειδή δε δίνονται χρήματα από τα προγράμματα.
Ο Κώστας Τσακμάκης – πρώην δήμαρχος Μελίτης – ανέφερε πως από τα ποσά που φαίνονται ως υποχρεώσεις και είναι στο παθητικό (τουλάχιστον για τον πρώην δήμο Μελίτης), το μεγαλύτερο μέρος αφορά έσοδα που θα έρθουν στο δήμο, καθώς είναι τιμολόγια για έργα που έχουν εκτελεστεί και είναι ενταγμένα έργα σε προγράμματα, όπως ο τοπικός πόρος, ο «Θησέας» κ.ά. «Η προσέγγιση ότι είμαστε με παθητικό δε με βρίσκει σύμφωνο. Ότι δεν υπάρχουν τα 3,7 εκ. ευρώ, δεν υπάρχουν. Αλλά δεν υπάρχει και ζημία. Και αυτό μπορούν οι υπηρεσίες του δήμου να το βγάλουν αναλυτικά» είπε.

1 σχόλιο:

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.