Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Επιστολή του Εργατικού Κέντρου προς τον πρωθυπουργό


Κύριε Πρωθυπουργέ
Η χώρα μας περνά την πιο κρίσιμη περίοδο από την μεταπολίτευση και ενταύθα.  Οι πιέσεις που ασκεί το ΔΝΤ και η ΕΕ έχουν κορυφωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία προοπτική και αναπτυξιακή πορεία του τόπου.
Τα μέτρα δυστυχώς που έχετε λάβει έως σήμερα πιστεύουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν ήταν επιθυμία δική σας και της κυβέρνησης σας. Γνωρίζουμε ότι διέπεστε από ηθικές και σοσιαλιστικές καταβολές και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμείτε να διαταραχθεί η σχέση σας με την κοινωνία και τον ελληνικό λαό. Δυστυχώς όμως παραλάβατε μια οικονομία υπερχρεωμένη η οποία στηριζόταν στα δανεικά και όχι στην ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου.
Θεωρούμε απαραίτητο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει κάθε περιοχή να ενταχθούν στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για να υπάρχει ανάπτυξη και πρόοδος σε όλη τη χώρα.
Η περιφερειακή ενότητα Φλώρινας εκτός από τη φυσική ομορφιά, διαθέτει και τεράστιο ορυκτό πλούτο. Όπως γνωρίζετε είναι σε διαδικασία ανάθεσης εκμετάλλευσης το δημόσιο ορυχείο της πρώην ΒΙΟΛΙΓΝΙΤ ΑΜΕΤΒΕ της Βεύης, το οποίο είναι ανενεργό εδώ και 9 χρόνια, με ότι συνεπάγεται αυτό για την εθνική οικονομία και όχι μόνο.
Η ανεργία στην περιοχή μας έχει ξεπεράσει το 25%. Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή εναλλακτικές λύσεις για τη μείωση της. Είναι απαράδεκτο με τέτοια ποσοστά ανεργίας να μην αξιοποιείται ο ορυκτός πλούτος της περιοχής, να κωλυσιεργεί η επιτροπή ανάθεσης για την εκμετάλλευση του κοιτάσματος, να παρεμβαίνουν διαπλεκόμενα συμφέροντα στο συγκεκριμένο ζήτημα τα οποία δεν αφήνουν να εξελιχθεί η διαδικασία για το δημόσιο, εθνικό και τοπικό συμφέρον παραπέμποντας από μήνα σε μήνα και από χρόνο σε χρόνο την εξέλιξη του συγκεκριμένου ζητήματος. Η τοπική κοινωνία είναι αναστατωμένη από την καθυστέρηση της υπόθεσης αυτής. 
Ζητούμε άμεσα να επαλειφθείτε για:
1. Τη διάνοιξη των ορυχείων της Φλώρινας από όπου θα αντληθούν κεφάλαια πολλών δις €  τη στιγμή που η χώρα έχει μεγάλες ανάγκες.
2. Ολοκλήρωση της διαδικασία για την παραχώρηση του ορυχείου της Βεύης από το Υπουργείο Ενέργειας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής
3. Τη διάνοιξη του ορυχείου Κλειδιού από τη ΔΕΗ ΑΕ
Πιστεύουμε ότι θα κάνετε ότι είναι δυνατό για τη σύντομη ολοκλήρωση των διαδικασιών παραχώρησης των ορυχείων, έτσι ώστε η χώρα να αυξήσει το ΑΕΠ και να μειωθεί σημαντικά η ανεργία στην περιοχή μας.

3 σχόλια:

  1. Περίεργοι συνειρμοί....α)"Τα μέτρα δυστυχώς που έχετε λάβει έως σήμερα πιστεύουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν ήταν επιθυμία δική σας και της κυβέρνησης σας. Γνωρίζουμε ότι διέπεστε από ηθικές και σοσιαλιστικές καταβολές και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμείτε να διαταραχθεί η σχέση σας με την κοινωνία και τον ελληνικό λαό. Δυστυχώς όμως παραλάβατε μια οικονομία υπερχρεωμένη η οποία στηριζόταν στα δανεικά και όχι στην ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου"...εκφράζει και τον Γραμματέα Καρακόλη?
    β)"Η περιφερειακή ενότητα Φλώρινας εκτός από τη φυσική ομορφιά, διαθέτει και τεράστιο ορυκτό πλούτο" Φυσική ομορφιά και διάνοιξη τρυπών (ορυχείων) πως συμβαδίζουν αυτά Μπίρο και Καρακόλη?
    γ)"Η ανεργία στην περιοχή μας έχει ξεπεράσει το 25%. Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή εναλλακτικές λύσεις για τη μείωση της. Είναι απαράδεκτο με τέτοια ποσοστά ανεργίας να μην αξιοποιείται ο ορυκτός πλούτος της περιοχής, να κωλυσιεργεί η επιτροπή ανάθεσης για την εκμετάλλευση του κοιτάσματος, να παρεμβαίνουν διαπλεκόμενα συμφέροντα στο συγκεκριμένο ζήτημα τα οποία δεν αφήνουν να εξελιχθεί η διαδικασία για το δημόσιο, εθνικό και τοπικό συμφέρον παραπέμποντας από μήνα σε μήνα και από χρόνο σε χρόνο την εξέλιξη του συγκεκριμένου ζητήματος. Η τοπική κοινωνία είναι αναστατωμένη από την καθυστέρηση της υπόθεσης αυτής." Διαπλεκόμενα συμφέροντα? Σωπάστε ωρέ!!! Θα ξεράσω!!! Ακούς εκεί διαπλεκόμενα συμφέροντα!!!! Όσοι ευαγγελίζονται την διάνοιξη ορυχείων, δεν εξυπηρετούν συμφέροντα? Σε τι ευελπιστούν άραγε? ΌΧΙ δεν θα πάρετε Μπρίρο και Καρακόλη, να είστε σίγουροι!!! Όχι, αυτή τη φορά...θα πεινάσεται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΡΕ ΜΠΙΡΟ.ΤΗ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ;ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ.ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΑΣ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΣΑΣ ΦΤΥΝΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ;ΚΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΚΟΛΗΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ;ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τωρα που αναφερεστε στους εργατοπατερες παλαιοθεν τον γιαννη τον γνωριζα οτι ηταν μονο οδηγος και οχι υπ.δεη ...
    βγαλτε συμπερασματα///

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.