Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

Γ. Βοσκόπουλος: Ο δήμος είναι χρεωμένος με 1 εκ. ευρώ


ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Για δήμο χρεωμένο κατά ένα εκ. ευρώ τουλάχιστον, έκανε λόγο ο δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος, κατά τη σημερινή ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Σύμφωνα με την εισήγηση του θέματος της απογραφής της περιουσίας του δήμου, κατά την παράδοση – παραλαβή χρηματικών διαθέσιμων βρέθηκε συνολικό ποσό 3.725.181,61 ευρώ, το οποίο μοιράζεται κατά δημοτική ενότητα: Φλώρινας 3.148.855,25 ευρώ, Μελίτης 242.095,49 ευρώ, Περάσματος 162.609,54 ευρώ και Κλεινών 171.621,33.
Επίσης, κατά την πρώτη φάση της απογραφής, δεν βρέθηκαν υποχρεώσεις για πληρωμές λογαριασμών κοινής ωφελείας και λογαριασμών τρίτων. Οι δε υποχρεώσεις προς τις φορολογικές αρχές και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς ανέρχονται στο ποσό των 17.226,73 ευρώ.
Κατά τη δεύτερη φάση της απογραφής, οι βεβαιωμένες απαιτήσεις του νέου δήμου έναντι τρίτων που προέκυψαν ανέρχονται στο ποσό του 1.282.543,45 ευρώ.
Όσον αφορά τις δανειακές υποχρεώσεις του δήμου, το υπόλοιπο ανέρχεται στο ποσά των: μακροπρόθεσμα δάνεια 610.541,82 ευρώ, δάνεια πληρωτέα στην επόμενη χρήση 111.936,62 ευρώ.
Με βάση αυτά τα στοιχεία φαίνεται πως ο νέος δήμος Φλώρινας ξεκινάει με θετικό οικονομικό πρόσημο στο ταμείο του. Αντίθετη άποψη ωστόσο είχε ο δήμαρχος. Ο κ. Βοσκόπουλος ανέφερε πως «η πραγματικότητα είναι διαφορετική» και εξήγησε πως «τα διαθέσιμα είναι 3.725.181,61, οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις είναι 2.716.582,86 ευρώ, έτσι μένει ένα υπόλοιπο 1.008.598,75 ευρώ. Δε μένει όμως ούτε αυτό. Διότι στην απογραφή δεν έχουν συμπεριληφθεί οι συμβάσεις των έργων που εκκρεμούν να πληρωθούν. Από μια πρώτη έρευνα που έχουμε κάνει  (θα σας δοθεί σύντομα μια ανάλυση όλων των υποχρεώσεων μας) υπάρχουν συμβασιοποιημένα έργα 1 εκ. ευρώ. Άρα μας μένουν μόνο 8.00 ευρώ περίπου. Όμως, η ΔΕΚΑΦ χρωστάει 600.000 ευρώ για μελέτες και είναι μέσα άλλες 80.000 ευρώ. Αντίστοιχα, η Κοινωφελής Επιχείρηση Περάσματος έχει αρνητικό ισολογισμό 320.000 ευρώ. Αν τα προσθέσουμε λοιπόν όλα αυτά, είμαστε αρνητικοί κατά 1 εκ. ευρώ. Σήμερα δηλαδή ο δήμος, με τα πρόχειρα στοιχεία που έχουμε, ξεκινάει με -1 εκ. ευρώ».
Σε άλλο σημείο της συνεδρίασης ο κ. Βοσκόπουλος ανέφερε πως το ποσό του 1 εκ. ευρώ συμβασιοποιημένων έργων αφορά μόνο τον πρώην δήμο Φλώρινας, όπως και οι υποχρεώσεις της ΔΕΚΑΦ, όπως και οφειλές 400.000 ευρώ στην ΑΝΦΛΩ, 200.000 ευρώ προς τρίτους και 700.000 σε τιμολόγια χρήσης 2010 (καύσιμα κ.λπ.), ενώ είπε πως και η ΔΕΥΑΦ χρωστάει 200.000 - 300.000 ευρώ για προμήθεια μηχανήματος μέσω του «Θησέα».
Παράλληλα, ο κ. Βοσκόπουλος άφησε αιχμές κατά του πρώην δημάρχου Φλώρινας Στέφανου Παπαναστασίου, πάνω στο θέμα αυτό, τονίζοντας πως «τα αναφέρω επειδή κάποιοι βγάζουν κορώνες ότι αφήσαμε, κάναμε κ.λπ., λέω τα πραγματικά στοιχεία για το τι άφησαν».

13 σχόλια:

 1. πότε πρόλαβε κιόλας να χρεωθεί; απο τον απερχόμενο παρέλαβε πρίν 3 μήνες γεμάτα ταμεία! εκτός εάν τα ταμεία περάσματος μελίτης και κλεινών άφησαν ΦΕΣΙΑ ..κάποιοι μας δουλεύουν δημοσίως γιατί αυτο΄'ι δέν θα πληρώσουν τα ΄φέσια αλλα οι πολίτες! ούτε στην ουγκάντα δέν συμβαίνουν αυτά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θα μας τρελάνει τελείως ο Βοσκόπουλος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Και που είσαι ακόμα ψάξε και θα βρεις και άλλα... για δες λίγο και τον προσωπικό εργολάβο του πρώην Δημάρχου Φλώρινας ξέρετε για ποιον λέμε έτσι είναι κοινό μυστικό.
  Μπράβο του πάντως που τα λέει για τον ομογάλακτό του πρώην ( ευτυχώς!!! ) Δήμαρχο τον Ιαβέρη της Φλώρινας. Και κάτι ακόμα έτσι για να μη ξεχνιόμαστε
  Που έγινε ρε παιδιά η συνεδρίαση του Δ.Σ? στο καινούργιο δημαρχείο Φλώρινας που μας άφησε ο πρώην... την επόμενη φορά να πάτε στην πλατεία της Σκοπιάς να συνεδριάσετε... έτσι να του γίνει και το κέφι βρε παιδιά.
  BY FERST AID

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δεν χρειάζεται να είσαι ούτε λογιστής ούτε οικονομολόγος για να καταλάβεις πως ο ισολογισμός που έκανε ο ορκωτός ελεγκτής έκλεισε με πλεόνασμα 1.008.598,19. Όσο για το ότι στον ισολογισμό δεν έχουν συμπεριληφθεί οι συμβάσεις των έργων που εκκρεμούν για πληρωμή δεν έχουν συμπεριληφθεί και τα χρήματα που θα μπουν στο ταμείο του δήμου από διάφορα προγράμματα για έργα που ήδη έχουν εκτελεστεί .Οπότε είναι λάθος να προσπαθεί ο κ. Δήμαρχος να μας πείσει ότι παραλαμβάνει έναν χρεωμένο Δήμο για προφανείς λόγους πριν δοθεί η ανάλυση η των υποχρεώσεων που είπε .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ean den thelei mprei na fygei. poios ton krataei?
  ayta poy xrosta h deyaf ston dimo apo poy ta aferei kai poy ta prosthetei?
  kala BOSKOS einai?
  P.S. STIN ARITHMITIKI DEN HTAN KALOS APO MIKROS TO KSERAME .. ALLA KAI STHN POLITIKH????
  P.S.2 O ANTIDIMARXOS LOUKAS APO LOGISTIKA SKAMPAZEI?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. στη νομαρχεια ποσο πλεονασμα η ελειμα αφησε κανενας δεν ασχοληθηκε με αυτο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αγαπητέ μου φίλε (8:01) τα στοιχεία των πρώην νομαρχιών θα γίνουν γνωστά αύριο στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΕΝΟΨΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΝΟΜΟΡΧΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΦΛΩ, ΒΓΑΖΕΙ ΔΟΝΤΑΚΙΑ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ, ΚΑΙ ΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ, ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ. τΩΡΑ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕΙ ΑΛΟΘΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ, ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΙΑ. Π.Χ. ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ = ΠΟΛΛΑ ΕΞΟΔΑ. ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ? ΓΑΜΩΤΟ, ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑ ΚΙ ΟΛΑΣ.........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ME ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΑΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΦ ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΩ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΧΕ 4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΚΑΙ Η ΔΕΚΑΦ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑ 600000 ΕΥΡΩ ΠΟΥΘΕΝΑ…. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ…
  ΑΛΛΑ ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ Ο ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Ο ΚΡΟΜΙΔΑΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΙΠΚΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ Δ.Α. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ??? ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟ???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΦΛΟΡΙΝΑΣ...ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΟΝΤΩΣ ΕΙΧΕ ΥΠΟΠΕΣΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ,ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ.ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ Ο ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΤΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΣΆΝ .ΕΧΘΕΣ ήταν πρίν ακριβώς απο ένα χρόνο ,όπου η ¨Ολγα έλεγε για...διάφορα ¨¨μαρουλλόφυλα¨σάν να ήταν προχθές που γνωστή δημοσιογράφος μίλαγε για απευθείας αναθέσεις; Τί απέγιναν όλα αυτά ; τα πήρε ο σακουλέβας; παραγράφθηκαν στις εκλογές τ Οκτώμβρη; Επίσης τί απέγινε το αρνητικό πρόσημο στον οικονομικό απολογισμό του Δήμου Μελίτης; Μάλλον τα πήρε ο άνεμος και ο ...Σακουλέβας! Μας δουλέυουν όλοι και μάλιστα δημοσίως! Τι είπατε θέλετε ψήφο ...περιμένετε αποχή μεγατόνων στις επόμενες εκλογές...ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ ΠΟΙΌς ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ; θα μπεί κανάς λεβέντης πίσω απο της φυλακής τα ....σίδερα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Από περίπου 4.000.000 που αφήσαμε σαν προηγούμενη Δημοτική Αρχή με αλχημείες και μαγειρέματα προσπαθεί να βγάλει τον Δήμο καταχρεωμένο και ότι παρέλαβε καμένη γη.
  Μετά το απίθανο Τεχνικό Πρόγραμμα με τα 6άρια και τα 12άρια (που θυμίζει τις τροποποιήσεις του Τεχνικού Προγράμματος που κάναμε εμείς και όχι ένα σωστά δομημένο αναπτυξιακού περιεχομένου πρόγραμμα) έρχεται να μας πει και αυτό (ότι δηλαδή ο Δήμος χρωστάει). Όσον αφορά την ΔΕΚΑΦ που την προηγούμενη τετραετία ήμουν και μέλος του Δ.Σ. της σας βεβαιώνω ότι δεν χρωστάει 600.000 για μελέτες...και αυτό δεν το λέω μόνο εγώ...υπάρχουν οι εκθέσεις των ορκωτών λογιστών που κάνουν έλεγχο κάθε χρόνο στην Επιχείρηση οι οποίες μπορούν να βεβαιώσουν τα όσα λέω. Συγκεκριμένα η ΔΕΚΑΦ ήταν η μόνη Δημοτική Επιχείρηση από τις 3 (και νυν Κοινωφελή) στην οποία ο έλεγχος γινόταν από Ορκωτούς λογιστές και όχι από Ελεγκτές. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και καταλαβαίνετε γιατί γίνονται.

  ΓΟΥΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Το χρέος της Κοινωφελούς επιχείρησης Δήμου Περάσματος είναι πολύ πολύ χαμηλότερο και περίπου στα 90.000-100.000 €, Κύριε Βοσκόπουλε.

  Έχω την αίσθηση ότι μεγαλώνετε τα νούμερα των άλλων τώρα στη αρχή, για να φαίνονται μικρότερα τα δικά σας στο τέλος.

  Αυτά....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.