Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Η "ώρα της Γης" στο δήμο Αμυνταίου

Με αφορμή την πρωτοβουλίας της παγκόσμιας πρωτοβουλίας της WWF «ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ», το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση – κάλεσμα προς τους δημότες Αμυνταίου:  


Στις 26 Μαρτίου ο Δήμος Αμυνταίου σβήνει τα φώτα!
Ο Δήμος Αμυνταίου συμμέχοντας στην παγκόσμια εκστρατεία της WWF «ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ» το Σάββατο 26 Μαρτίου από τις 8 έως τις 9 το βράδυ, θα σβήσει τα φώτα στα κεντρικά δημοτικά κτήρια του ενιαίου Δήμου,
Ο Δήμαρχος Αμυνταίου Μάκης Ιωσηφίδης και το Δημοτικό Συμβούλιο καλούν όλους τους δημότες να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κίνημα για την προστασία του πλανήτη και να κλείσουν και αυτοί τα φώτα στα σπίτια τους. Το κίνημα «ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ», το οποίο ξεκίνησε το 2007 στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας και στο οποίο συμμετέχουν πάνω από 128 χώρες, μετατράπηκε σε μία από τις μεγαλύτερες πρωτοβουλίες ενάντια στην κλιματική αλλαγή παγκοσμίως. Οι τοπικές κοινωνίες οφείλουν και μπορούν να στείλουν το μήνυμά τους στους ηγέτες του κόσμου για ένα βιώσιμο μέλλον, για έναν καθαρότερο πλανήτη.
Ιδιαίτερη αξία έχει το μήνυμα των ενεργών πολιτών του Δήμου μας, ενός τόπου προικισμένου με μοναδικές ομορφιές, αλλά και με περιβαλλοντικά προβλήματα που υπονομεύουν το μέλλον των παιδιών μας. Σ’ αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια ευαισθητοποίησης για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου όλοι μαζί μπορούμε να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη.
Σε αυτή την προσπάθειά του Δήμου, θέλουμε όλους τους Δημότες συμμέτοχους. Θέλουμε το κλείσιμο των φώτων το Σάββατο, 26 Μαρτίου, 8 – 9 το βράδυ να γίνει μία προσωπική δέσμευση για τον καθένα από εμάς, μια δέσμευση για το περιβάλλον δεν θα περιορίζεται σε 60 λεπτά, αλλά θα διατρέχει την καθημερινότητά μας.

1 σχόλιο:

  1. ΣΙΓΑ ΤΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ. ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΜΟΝΙΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.