Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Προχειρότητα και αντιπαραθέσεις για το τεχνικό πρόγραμμα


Το τεχνικό πρόγραμμα κάθε δήμου, αποτελεί ένα βασικό και χρησιμότατο εργαλείο για την πορεία της δημοτικής αρχής και την εκτέλεση έργων. Πόσο μάλλον σε έναν «καλλικρατικό» και μεγάλο δήμο, όπως αυτός της Φλώρινας.
Κι όμως, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου παρουσιάστηκε ένα τεχνικό πρόγραμμα, το οποίο λίγη ώρα πριν την έναρξη της συνεδρίασης δε γνώριζε κανείς πλην – ίσως - των συμβούλων της πλειοψηφίας.
Το θέμα αυτό ήταν το σημαντικότερο στη σημερινή συνεδρίαση κι όμως αντιμετωπίστηκε με μεγάλη προχειρότητα. Το γεγονός και μόνο πως δεν ήταν έτοιμο μέχρι σήμερα το μεσημέρι λέει πολλά.
Η πλευρά της πλειοψηφίας πάντως, και ο ίδιος ο δήμαρχος, ισχυρίστηκαν πως ακολουθήθηκε η σωστή διαδικασία, καθώς ζητήθηκαν προτάσεις των προέδρων των τοπικών συμβουλίων, ενώ γνωμοδότησε θετικά και η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης.
Η αλήθεια όμως δεν είναι απαραίτητα αυτή. Μπορεί μεν να ζητήθηκαν οι προτάσεις των προέδρων, ωστόσο η επιτροπή διαβούλευσης γνωμοδότησε χωρίς να έχει μπροστά της το τεχνικό πρόγραμμα. Και αυτό αποκαλύφθηκε στη σημερινή συζήτηση. Όπως αποκαλύφθηκε και ότι μέχρι και σήμερα το μεσημέρι, δημοτικοί σύμβουλοι ζητούσαν το πρόγραμμα και δεν το έβρισκαν.
Οι παρατάξεις της μειοψηφίας κατήγγειλαν την πλειοψηφία για αυτό το γεγονός, όμως μόνο 10 σύμβουλοι καταψήφισαν το τεχνικό πρόγραμμα. Υπέρ ψήφισαν η Όλγα Μούσιου και ο Γιώργος Σταύρου.
Πάντως, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η απάντηση του δημάρχου πάνω σε αυτό το θέμα: έπρεπε να έρθετε στο δημαρχείο να το πάρετε, είπε στη μειοψηφία.
ΥΓ: Αφήστε που το τεχνικό πρόγραμμα είναι γεμάτο με έργα των 12.000 ευρώ και κάτω.
ΥΓ2: Πληροφορίες μας λένε πως ελάχιστα λεπτά πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση, ο Τραϊανός Πετκάνης αποχώρησε, έχοντας έντονη αντιπαράθεση με την Όλγα Μούσιου, ακριβώς γι’ αυτό το θέμα και για τη στάση που θα κρατήσουν κατά τη ψηφοφορία. Ακούστηκε μάλιστα, ίσως και εν θερμώ, πως θα υποβάλλει μέχρι και παραίτηση από τη θέση του δημοτικού συμβούλου.

17 σχόλια:

  1. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ., αποκαλύφθηκε σε όλο της το μεγαλείο, η επικίνδυνη προχειρότητα (ανευθυνότητα και ελαφρότητα είναι μάλλον πιο δόκιμοι όροι), με την οποία αντιμετωπίζει τα διάφορα θέματα του Δήμου, η παρούσα Δημοτική Αρχή. Συνέταξε (όπως το συνέταξε) ένα τεχνικό πρόγραμμα, στο οποίο κατένειμε σε έργα κατά προτίμηση κάτω των 12.000 ευρώ, για να γίνουν με απευθείας ανάθεση, το σύνολο της Σ.Α.Τ.Α.! Είναι γνωστό ότι η Σ.Α.Τ.Α κατανέμεται στους Δήμους σε τέσσερις δόσεις, από τις οποίες συνήθως η τελευταία, την επόμενη χρονιά! Είναι επίσης γνωστό ότι στους περιφερειακούς τουλάχιστον πρώην Δήμους, δεν επαρκούσε για την αντιμετώπιση ούτε καν των έκτακτων αναγκών συντήρησης και επισκευής δικτύων, που προκύπτουν στη διάρκεια του χρόνου. Αν όπως προγραμματίστηκε, αναλωθεί στην αρχή του χρόνου το σύνολο των τεσσάρων δόσεων, τότε πως θα αντιμετωπιστούν έκτακτες ανάγκες που είναι βέβαιο ότι θα ανακύψουν;
    Φοβάμαι ότι τέτοιες πολιτικές δείχνουν σε μικρογραφία, πως η χώρα μας οδηγήθηκε στην χρεωκοπία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κ. ΜΟΥΣΙΟΥ ΜΑς ΞΑΝΑΘΥΜΗΣΕ, ΓΙΑΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΞΕΧΝΟΥΝ ΟΤΙ:
    ΜΟΥΣΙΟΥ = ΜΟΥΣΙ+ΟΥ
    ΜΟΥΣΙΟΥ = ΜΟΥΣΙΤΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι μόνο ο Καραντζίδης έθεσε το θέμα των 12.000. τόσο φυσιολογικό φάνηκε σε όλους; Ο Ασπρίδης ανέφερε ότι δεν το ψηφίζει μόνο επειδή δόθηκε αργά. Για να δεις ότι το 80% των έργων είναι κάτω των 12 χιλ δεν ήθελε και τρομερή μελέτη. Για την Μούσιου αστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Ασπρίδης είπε ότι καταψηφίζει το θέμα διότι το πρόγραμμα (20 σελίδες) τους μοιράστηκε κατά την συνεδρίαση και δεν μπήκε στην ουσία του.
    Είπε ότι θρωρεί προσβολή για το Δημοτικό Συμβούλιο, την ώρα που διεξάγεται συζήτηση για άλλα θέματα, αυτός να περιεργάζεται το 20 σελίδων τεχνικό πρόφραμμα. Είπε ακόμα ότι στον πρώην Δήμο Περάσματος, όλο το ποσό της ΣΑΤΑ, εντάσονταν στο τεχνικό πρόγραμμα με πέντε- εξ γενικούς τίτλους, για να αξιοποιήται σαν αποθεματικό στην αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προκύπτουν στην διάρκεια του χρόνου.
    Στις περιπτώσεις αυτές (κατεπείγουσες) βεβαίως, δεν είναι μεμπτό να προκύπτουν έργα μικρού προϋπολογισμού και να εκτελούνται με απευθείας ανάθεση.
    Ο Ασπρίδης είπε και κάτι άλλο που πέρρασε στο ντούκου. Με το πρόγαμμα ΕΛΛ.Α.Δ.Α το οποίο θα είναι και το ουσιαστικό τεχνικό πρόγραμμα του δήμου, με προοπτική ένταξης σοβαρών έργων ανάπτυξης (ο προϋπολογισμός του για το Δήμο Φλώρινας θα αγγίζει τα 20 εκ. ευρώ), θα ασχοληθεί ποτέ το Δημοτικό Συμβούλιο, η και πάλι καποιοι ειδήμονες θα το καταθέσουν κατά τη συνεδρίαση και θα απαιτούν από τους συμβούλους να το ψηφίσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ντροπή στη Μούσιου. Αίσχος, αηδία και αγανάκτηση πλημμυρίζουν την ψυχή μου. Γι'αυτό θα είμαστε πάντα ουραγοί. Η θέση που πήρε ο Πετκάνης αν μη τι άλλο τον τιμά.
    Μπράβο και εις ανώτερα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ πάντως δεν περίμενα από την κ. Μούσιου, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Αυτή είναι και έτσι λειτουργεί. Δεν ασχολούμαι μαζί της, δεν προσδοκώ τίποτα καλό από αυτήν και έτσι δεν απογοητεύομαι κάθε φορά που επιβεβαιώνομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΣΤΗΜΕΝΗΣ ΓΚΡΙΝΙΑΣ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ;
    1) ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΘΕΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ", ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΩΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΜΙΜΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΥΝΙΣΤΑ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΙΕΣΕ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΑ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΕΜΨΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΧΡΟΝΟΣ. ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ.
    2) ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΤΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΚΟΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ ΕΙΚΑΣΙΑ.
    3) ΔΥΟ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ: α) ΜΟΝΟΝ ΔΕΚΑ (10) ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ β) ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΠΕΤΚΑΝΗ - ΜΟΥΣΙΟΥ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΟΛΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΣΤΗΜΕΝΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΤΗΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ Η ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.
    4) ΤΟ ΟΤΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΕΜΗΜΕΝΑ ΣΕ ΑΞΙΑΣ: 12.000 € ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟ, ΔΙΟΤΙ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥΣ, ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΧΡΟΝΟΒΟΡΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ. ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΣΚΕΨΗ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗ ΒΡΩΜΙΚΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗ.
    5) ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ, ΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ, ΑΥΤΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΟΔΗΓΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ Ή ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΔΗΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ γκρινιάρη, αντιλαμβάνομαι ότι το σχόλιο σου απευθύνεται σε εμένα, μιας και σχολιάζεις περισσότερο την αρχική ανάρτηση, παρά τα σχόλια. Σε θα μπω στον κόπο να σου απαντήσω αναλυτικά. Αν εσύ έτσι αντιλαμβάνεσαι τη διοίκηση (που πρέπει να σου πω ότι δείχνεις ολοφάνερα πως είσαι μέρος και μέλος της και μάλιστα ενεργό) αυτό είναι δικό σου θέμα. Αν εσύ νομίζεις πως τα 12αρια είναι κάτι θετικό, αυτό ας το κρίνουν άλλοι. Έχουμε άλλη άποψη, αλλά αυτό δε σου δίνει το δικαίωμα να μιλάς για στημένη γκρίνια. Εξάλλου εσύ δηλώνεις γκρινιάρης. Γκρινιάρης όμως ως προς τι; Ως προς αυτούς που κρίνουν την εξουσία; Αυτό, επέτρεψε μου να σου πως δε λέγεται γκρίνια. Λέγεται κάπως αλλιώς.
    ΥΓ: Εκτός του τεχνικού προγράμματος, ποιο άλλο θέμα νομίζεις πως ήταν άξιο αναφοράς και δεν το αναφέραμε; Τα ψηφίσματα ή οι επιχορηγήσεις;
    ΥΓ2: το τεχνικό πρόγραμμα ήταν θέμα της ημερήσιας διάταξης και οχι έκτακτο. Άρα, έπρεπε να υπάρχει έτοιμη η εισήγηση. Εκεί έγκειται η προχειρότητα.
    ΥΓ3: Η δημόσια Επιτροπή Διαβούλευσης πήρε απόφαση, χωρίς να έχει μπροστά της το τεχνικό πρόγραμμα. Αυτό ακούστηκε και επιβεβαιώθηκε και μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. ΚΑι πως μπορούσε να γίνει αλλιώς αφού η επιτροπή συνεδρίασε την Παρασκευή και το τεχνικό πρόγραμμα ήταν έτοιμο την Τρίτη. Που βλέπεις λοιπόν την κακόβουλη εικασία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 1ον μπραβο Τραιανέ !!!
    μετά
    1σωστά τα προ ημερισίας
    2η επιτροπή διαβούλευσης δεν είχε το πρόγραμμα. της αναγνώστηκε απο τον δήμαρχο και δεν μοιράστηκε ουτε εκ των υστέρων.
    3 Σκευωρίες - υποψίες κλπ γνώμη δική σου και σεβαστή
    4θετικό δεν νομίζω το βλέπουμε στον τόπο μας εδώ και πολλά χρόνια από τους πρωην δημάρχους και νομάρχες. ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΠΡΙΝ? υπέροχες κατατμήσεις έργων και η πόλη μας και τα χωριά μας σφιζουν από ανάπτυξη και δραστηριότητα. ΖΟΥΜΕ ΥΠΕΡΟΧΑ και ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.
    5 είπα παραπάνω οτι κανεις εκανα και κλπ. είπε ο δημαρχος στον αιμίλιο.
    αφού το Περασμα έκανε 12000 και δεν είναι για μπουσουλα γιατί το κατακρίνεις και συνχρώνος το επαναλαμβάνεις? και εσυ αιμίλια αφου αυτά έκανες γιατί τωρα κατηγορείς?
    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΜΟΙ >>> ΑΛΙΜΟΝΟ ΜΑΣ


    ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΜΙΚΡΑ ΕΡΓΑ ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΜΙΚΡΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ
    "ΜΕΓΑΛΩΣΤΕ", "ΣΗΚΩΘΗΤΕ ΨΗΛΑ" ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΧΕΤΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΤΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ ΟΛΑ


    ΥΣ ΜΠΡΑΒΟ ΤΡΑΙΑΝΕ ΠΕΤΚΑΝΗ (δεν ξερω εαν το διαβάσεις αλλά η ολγα το διαβαζει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε (4:37μ.μ.)
    Μάλλον για άνθρωπος της Μούσιου μου φαίνεσαι που όσο περνάει ο χρόνος, όλο και περισσότερο θα μετανιώνεις για την διπλά λάθος επιλογή σου σχετικά με την Όλγα αφενός, αλλά και την ψήφο σου της δεύτερης Κυριακής που όπως δηλώνεις στο σχόλιο σου, έδωσες στον Βοσκόπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γκρινιάρη μαζί σου. Ασφαλώς και δεν πρέπει ο τρόπος λειτουργίας του πρώην δήμου Περάσματος να είναι οδηγός για τη λειτουργία του σημερινού δήμου Φλώρινας. Γι΄αυτό προτείνω να πάρουμε ως παράδειγμα τον τρόπο λειτουργίας της πρώην νομαρχίας ή του πρώην δήμου Κλεινών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλοί μου άνθρωποι γιατί γκρινιάζεται. Οι Φλωρινιώτες επέλεξαν και εαμ αισθάνονται μετανοιωμένοι ας κάνουν υπομονή λίγα χρόνια. Εύχομαι οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου να μην επαναλάβουν τα λάθη του παρελθόντος. Άκουγα στο ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ότι τα λευτά μπαίναν στους λογαριασμούς και δεν τα έπαιρναν οι διακιούχοι ταξιτζίδες για την μεταφορά των μαθητών. Καλά να πάθουν γιατί οι περισσότεροι από ότι ξέρω ψήφισαν Βοσκόπουλο. Φτάνει γκρινιάζουν οι συνένοχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ειμαι o 4:37
    Εαν είχα ψηφίσει Μουσιου θα είχα κάνει διπλα λάθος επιλογή συμφωνώ
    οκ Μr 5:17 ?
    τον ασπρίδη ψήφισα και γιαυτό τον λέω με το μικρό του.
    Η τακτική του όμως ήταν λάθος και θα είναι κρίμα για μας να την αντιγράφουν οι νεοι δήμαρχοι.
    παρεπιπτοντως διαβάστε το τεχνικό προγραμμα Αμυνταίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βρε το κααλαβαίνετε ότι τα 12αρια σημαίνει ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ του δημοσίου χρήματος;;;;;;;; ότι αν γίνονταν με διαγωνισμό θα ήταν μικρότερες οι τιμές και θα εμενε δημόσιο χρήμα για αλλες ανάγκες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. aytos einai o boskopoulos-filipof kata ton ksadelfo tou. ayti kai i mousiou...eyge petkani

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΚΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΙΟΥ-ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ" ΤΟΥ 2010 ΣΤΟ Δ/Σ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΔΥΟ (2) ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΑΡΑΝΤΑΠΕΝΤΕ (45) ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΟ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η εξέλιξη της γραπτής συζήτησης επιβάλλει να απαντήσω γενικά καλύπτοντας όλες τις τοποθετήσεις που με αφορούν.
    Πληροφορώ τον κ. Ποντικό ότι δεν απευθύνθηκα ούτε στον ίδιο ούτε σε κάποιον άλλο συγκεκριμένα. Δε σχολιάζω, απλά τοποθετούμαι συνολικά σε όλα τα προηγούμενα σχόλια. Εκφράζω τις προσωπικές μου απόψεις, πάντα σεβόμενος αλλά ποτέ ασπαζόμενος τις θέσεις των άλλων.
    Για τις εκτελέσεις των δημοσίων έργων υπάρχουν δύο διαδικασίες: Η απ' ευθείας ανάθεση και ο διαγωνισμός. Η εμπειρία έχει δείξει ότι και οι δύο τρόποι έχουν τα θετικά τους χαρακτηριστικά, ενώ δεν είναι αδιάβλητοι. Εξαρτάται από τις πραγματικές προθέσεις και των δύο πλευρών (εργοδότη - εργολήπτη). Επομένως, επί της ουσίας γίνεται "τζάμπα κουβέντα". Όμως, είναι άδικο να ασκούμε σκληρή κριτική θεωρώντας δεδομένη την κακή προαίρεση του Δημάρχου, πριν δούμε το ουσιαστικό έργο του, χωρίς να έχουν συμπληρωθεί ούτε τρεις (3) μήνες Δημαρχιακής θητείας, ενώ η λαϊκή εντολή έχει δοθεί για τέσσερα (4) χρόνια.
    Δε γνωρίζω ποιό άλλο θέμα ήταν άξιο αναφοράς, αφού δεν έχω γνώση των θεμάτων που συζητήθηκαν. Αλλά, αν υπάρχουν παράπονα μόνο για το συγκεκριμένο θέμα, αυτό σημαίνει ότι όλα τα άλλα ήταν άψογα.
    Αν η Επιτροπή διαβούλευσης απεφάνθη πραγματικά χωρίς να γνωρίζει το τεχνικό πρόγραμμα, αυτό είναι επιλήψιμο για την Επιτροπή και μόνον. ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ.
    Είμαι γκρινιάρης απέναντι σ' όλους. Αυτό δε μου στερεί το δικαίωμα να επικροτώ όσα θεωρώ σωστά ή προς τη σωστή κατεύθυνση.
    Προτείνω στο φίλο: 9.08 να μην είναι τόσο αυστηρός και απόλυτος για δύο λόγους: α) Αν ο σημερινός Δήμαρχος Φλώρινας έχει προβληματικό εξάδελφο δε φταίει ο ίδιος. Άλλωστε, αυτός υφίσταται τις συνέπειες μιας ατυχούς συγγένειας. Μην ξεχνάς ότι τους φίλους τους επιλέγεις. Τους συγγενείς δεν μπορείς. β) Αν θεωρείς ότι οι σκληροί και άκομψοι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιείς σε κάνουν πιο ΠΑΤΡΙΩΤΗ, σκέψου μήπως κάνεις στην ΠΑΤΡΙΔΑ σου - που υποτίθεται ότι αγαπάς - μεγαλύτερη ζημιά απ' ότι ο εξάδελφος του Δημάρχου. Με τις θέσεις σου και τους χαρακτηρισμούς σου τον επιβεβαιώνεις και κάνεις πιο εύκολο το έργο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.