Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Στις Βρυξέλλες ο δήμαρχος Πρεσπών


Προσκεκλημένοι των «Πράσινων» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και προσωπικά του Έλληνα Ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλου επισκέφθηκαν την έδρα του Ε.Κ. στις Βρυξέλλες  -το διάστημα 15-17 Μαρτίου – ο δήμαρχος Πρεσπών Βασίλειος Τσέπας και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλέξανδρος Τράσιας.
Σκοπός της επίσκεψης η παρακολούθηση σεμιναρίων σε θέματα οργάνωσης, ανάπτυξης στρατηγικών ικανοτήτων και υποδομών. Κυρίαρχη, όμως, ήταν η συμμετοχή-ενημέρωση για τα εναλλακτικά οικονομικά συστήματα, την πράσινη οικονομία και την απο-ανάπτυξη.
Εισηγητές στα σεμιναρία με γενικό τίτλο «Καλές Πρακτικές Αυτοδιοίκησης» οι ευρωβουλευτές: Eva Lichteberger -από την Αυστρία- «βιώσιμες μετακινήσεις», Philipp Lamberts –από το Βέλγιο- «πράσινη οικονομία» και Μιχάλης Τρεμόπουλος –‘’πράσινα χρηματοδοτικά εργαλεία».
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Πρεσπών «...η επίσκεψη αυτή θα μας βοηθήσει τα μέγιστα καθόσον επιστρέψαμε πλήρεις εμπειριών, αποκτήσαμε φίλους και διασυνδέσεις, οι οποίοι θα βοηθήσουν τον Δήμο Πρεσπών στην αναπτυξιακή του πορεία. Ευχαριστούμε τον κ. Μιχάλη Τρεμόπουλο όχι μόνο για την πρόσκληση αλλά, κυρίως, που ως φίλος της περιοχής μας όπου βιώνεται η οικολογική συνείδηση, θα σταθεί στο πλευρό μας στις όποιες πρωτοβουλίες και σχεδιασμούς αναλάβουμε».

1 σχόλιο:

  1. Τώρα τι να πει κανείς; Συγχαρητήρια στον κ.Τσέπα ή στον κ. Τρεμόπουλο; Η μήπως και στους δυό και με τα δύο χέρια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.