Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Η ΕΛΜΕ Φλώρινας ζητά την επιστροφή του κτιρίου του 3ου ΓΕΛ


Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Φλώρινας διαπιστώνει ότι μετά από παρέλευση τεσσάρων ετών από την προσωρινή παραχώρηση του αρχικού κτιρίου του 3ου ΓΕΛ Φλώρινας για την στέγαση της Σχολής Καλών Τεχνών παρατηρήθηκαν πολλά προβλήματα στην λειτουργία των σχολείων ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, 3ΟΥ ΓΕΛ, ΣΕΚ, ΕΕΕΕΚ, και ΙΕΚ. Τα παραπάνω σχολεία αναγκάστηκαν να συστεγαστούν σε δύο κτίρια αντί των τριών, ενώ είναι σχολεία διαφορετικής κατεύθυνσης και σκοπού και κάποια να λειτουργήσουν σε διπλοβάρδια.
Το πρόβλημα πλέον εντείνεται αφού οι μαθητές του ΕΠΑΛ έχουν αυξηθεί, το σχολείο Ειδικής Αγωγής απαιτεί ιδιαίτερες εγκαταστάσεις και χώρους, τα εργαστήρια των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ βρίσκονται στο χώρο του 3ου ΓΕΛ και το νέο Πρόγραμμα Γενικού Λυκείου απαιτεί περισσότερες εγκαταστάσεις και άνεση χώρου. Σημειώνουμε ότι ήδη χρησιμοποιούνται χώροι-γραφεία των ΙΕΚ και εργαστήρια ως αίθουσες μαθημάτων για το ΓΕΛ.
Διευκρινίζουμε ότι στηρίζουμε ανεπιφύλακτα την λειτουργία και την ενίσχυση της εικόνας της Σχολής Καλών Τεχνών, αλλά πιστεύουμε ότι με προσωρινές λύσεις και μάλιστα σε βάρος της λειτουργίας των σχολείων άλλης βαθμίδας εκπαίδευσης δεν προωθείται αυτός ο στόχος.
Ζητάμε την επιστροφή του κτιρίου του 3ου ΓΕΛ Φλώρινας την επόμενη σχολική χρονιά και παράλληλα τον συντονισμό όλων των φορέων της πόλης και του νομού για την εύρεση λύσης μόνιμης και αξιόπιστης στο θέμα της στέγασης της Σχολής Καλών Τεχνών, όπως άλλωστε έχει προταθεί στις συναντήσεις των αρμοδίων φορέων του νομού μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Μπουντουλούλης Ευάγγελος
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Παπαδοπούλου Θεοδώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.