Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

6ο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Κεντροδυτικής Μακεδονίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 6ο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Κεντροδυτικής Μακεδονίας 2012 – 2013, που διοργανώθηκε στη Φλώρινα (Ξενοδοχείο Veltsi, 6ο χλμ. Φλώρινας-Βίγλας), την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013, από το Σκακιστικό Τμήμα του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και την ΠΕ Φλώρινας, υπό την αιγίδα της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας (ΕΣΣΚΕΔΥΜ).
Οι συγκεκριμένοι αγώνες ήταν οι δεύτεροι πιο σημαντικοί Σκακιστικοί Αγώνες που έχουν γίνει στη Φλώρινα, μετά την Βαλκανιάδα Σκάκι που πραγματοποιήθηκε από τη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας.
Περίπου 170 σκακιστές-μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων από Σχολικές μονάδες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας από τους νομούς Φλώρινας, Κοζάνης, Γρεβενών, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, διαγωνίστηκαν σε ομάδες, προκειμένου να προκριθούν οι καλύτερες στο 11ο Πανελλήνιο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα. Ταυτόχρονα, οι αγώνες αυτοί αποτέλεσαν τους Τελικούς Αγώνες της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.
Οι καιρικές συνθήκες δεν πτόησαν καθόλου την προσέλευση των σκακιστών-μαθητών, ιδίως όσων προέρχονταν από περιοχές εκτός Φλώρινας, αλλά αντίθετα δημιούργησαν πανέμορφες και αξέχαστες για πολλούς χειμωνιάτικες αναμνήσεις.
Οι σκακιστές - μαθητές, οργανωμένοι σε ομάδες κατά σχολικές μονάδες, διαγωνίστηκαν μεταξύ τους σε ομοειδείς κατηγορίες (δημοτικά γυμνάσια, λύκεια), σε πρωτάθλημα 5 γύρων και βαθμολογήθηκαν ανάλογα με τις επιδόσεις τους.

Νικητές των αγώνων ανακηρύχθηκαν οι ομάδες σκάκι των παρακάτω σχολικών μονάδων:

Δημοτικά:
1ο: Ιδιωτικό Δημοτικό «Πλάτων» Κατερίνης
2ο: 11ο Δημοτικό Κοζάνης
3ο: 1ο Δημοτικό Φλώρινας

Γυμνάσια:
1ο: 1ο Γυμνάσιο Φλώρινας (Α’ ομάδα)
2ο: Μουσικό Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας
3ο: 3ο Γυμνάσιο Έδεσσας (Α’ ομάδα)

Λύκεια:
1ο: 1ο Λύκειο Φλώρινας

Επίσης μαζί με τις παραπάνω ομάδες στους Πανελλήνιους Τελικούς Αγώνες Σκάκι 2012-13, προκρίθηκαν και οι σχολικές ομάδες σκάκι του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας και του Γυμνασίου Ποντοκώμης (Β’ ομάδα).
Στους αγώνες παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας (ΕΣΣΚΔΥΜ) κ. Ευστάθιος Θεοφυλαχτίδης, εκ μέρους της ΠΕ Φλώρινας ο Ειδικός Σύμβουλος κ. Βασίλειος Άμπας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας κ. Κων/νος Ρόζας, ο Προϊστάμενος Α’θμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας κ. Παναγιώτης Νώτας, ο κ. Θωμάς Τσούλης, Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Δ/νσης Α’θμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας κ. Ιωάννης Μπάτσιος, οι Δ/ντές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας κ. Γεώργιος Μάντσος, και 2ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας κ. Ιωάννης Δαϊκόπουλος, αρκετοί γονείς, προπονητές και συνοδοί των αθλητών.
Ο ΦΣΦΑ συγχαίρει όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος στους αγώνες.
Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τους αγώνες μπορείτε να δείτε στο: http://www.flickr.com/photos/56169287@N07/sets/72157632645006921

Ευχαριστήριο
Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», εκφράζει και δια του τύπου τις θερμές ευχαριστίες του προς τους αναφερόμενους παρακάτω εθελοντές, για την οικιοθελή προσφορά τους στην άρτια διεξαγωγή του 6ου Ομαδικού Σχολικού Πρωταθλήματος Σκάκι Κεντροδυτικής Μακεδονίας 2012-2013, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Φλώρινας στις 27 Ιανουαρίου 2013 (στο ξενοδοχείο Veltsi, 6ο χλμ. Φλώρινας - Βίγλας), με μεγάλη επιτυχία από τον Σύλλογό μας, με την ευγενική χορηγία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της ΠΕ Φλώρινας και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Δημητρίου Ηλιάδη.
Η εθελοντική συμμετοχή τους, στην προετοιμασία και στην άρτια διεξαγωγή της εκδήλωσης, πέρα από την προσωπική ηθική ικανοποίηση που τους πρόσφερε, υποστηρίζει, ιδιαίτερα σε καιρούς δύσκολους, την παραγωγή πολιτισμού προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και του Συλλόγου μας.
Στην προσπάθεια που κάνουμε για να διατηρήσουμε την ιστορία του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ και να εξασφαλίσουμε την πορεία και το αύριο του Συλλόγου, μέσα από τα πιεστικά προβλήματα του σήμερα, ήλθαν αρωγοί με την ένθερμη χειρονομία τους.
Εκ μέρους της μεγάλης Αριστοτελικής οικογένειας τους ευχαριστούμε και πάλι για την προσφορά τους.
1) Πελαγία Παλαχαμίδου (οργάνωση υποδοχής-γραμματεία).
2) Κλειώ Σέμογλου (οργάνωση υποδοχής-γραμματεία).
3) Μαργαρίτα Μοκίκα (οργάνωση υποδοχής-γραμματεία).
4) Στέφανο Παπαδημητρίου (οργάνωση υποδοχής-γραμματεία).
5) Χρυσάνθη Μίχτη (οργάνωση υποδοχής-γραμματεία).
6) Παντελή Πασιά (οργάνωση γραμματείας).
7) Στέλιο Χαιρεστανίδη (Διαιτητή σκάκι, οργάνωση αγώνων).
8) Στέφανο Σούδη (Διαιτητή σκάκι).
9) Μιλτιάδη Χαραβιτσίδη (Διαιτητή σκάκι).
10) Ειρήνη Τσεμπερλίδου (Διαιτητή σκάκι).
11) Δήμητρα Αλεξίου (Διαιτητή σκάκι).
12) Ταλίδη Γεώργιος (Διαιτητή σκάκι).
13) Κωνσταντίνο Ζαχαρίδη (Γραμματεία κληρώσεων, έκδοση αποτελεσμάτων).
14) Δημήτριο Αλεξανδρίδη – Ιατρό (υπεύθυνο Ιατρό Αγώνων).
15) Θεόδωρο Μίχτη (Τμηματάρχη του Τμήματος Σκάκι του ΦΣΦΑ).
16) Σπύρο Παπαχαρίση (Κοσμήτορα του ΦΣΦΑ και υπεύθυνο όλων των εκδηλώσεων του Αριστοτέλη).
17) Τα συνεργεία εκχιονισμού της 3ης ΔΕΚΕ και του Δήμου Φλώρινας.

Με τιμή
Για το ΔΣ του ΦΣΦΑ
Ο Πρόεδρος
Κων/νος Ραπτόπουλος-Χατζηστεφάνου
Ο Γεν. Γραμματέας
Δημήτριος Γ. Παπαδόπουλος

5 σχόλια:

  1. 3,5€ ΕΝΑ ΤΟΣΤΑΚΙ ΚΑΙ 3€ ΕΝΑΣ ΚΑΦΕΣ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΠΛΕΟΝ. ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ.......
    (ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ χάλια η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου. Πολύ μακριά και πολύ παγωνιά... Τα προηγούμενα χρόνια ήταν πολύ καλύτερα στον άλλο χώρο ( Δε λέω όνομα για να μην κάνω διαφήμιση).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άλλη μία σκακιστική διοργάνωση ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Κυριακή (27-1-2013), με λαμπρά αποτελέσματα για τα σχολεία της Φλώρινας, καθώς τρία από αυτά , το 1ο Λύκειο ,το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Δημοτικό προκρίθηκαν για τους τελικούς πανελλήνιους αγώνες σκακιού.
    Δυστυχώς όμως δεν έλειψαν τα παρασκήνια :
    Εξαιτίας κυρίας (καθηγήτριας ) η μία
    οΜάδα γυμνα-
    σΙου της πόλης μας έμεινε με τρεις
    παίΧτες ,
    Το οποίο μεταφράζεται σε αποδυνάμω-
    σΗ
    της ομάδας και ποινή επειδή δεν συμπληρώνονταν ο αριθμός των τεσσάρων ατόμων που ήταν προϋπόθεση για τη συγκρότηση των ομάδων.
    Προτίμησε δηλαδή το παιδί της, από κύριο μέλος της μίας ομάδας να είναι αναπληρωματικό μέλος της άλλης ομάδας γιατί θεωρούσε δεδομένες τις επιτυχίες της ομάδας αυτής.
    Να το πώ απλά : ΄΄Πούλησε΄΄ την πρώτη ομάδα, αφήνοντάς την με 3 παίχτες.
    Και όλα αυτά έγιναν λίγα λεπτά πριν από την έναρξη των αγώνων (και δεν γνωρίζω αν αυτό επιτρέπεται).
    Και να φανταστεί κανείς ότι το πρωτάθλημα αυτό γίνεται για να διασκεδάσουν τα παιδιά μας και οι ομάδες αποτελούνται από μαθητές.
    - Γιατί μου περνάει από το μυαλό ότι το παιδί μου και άλλα παιδιά χρησιμοποιούνται για να ικανοποιήσουν τις φιλοδοξίες κάποιων γονέων ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πήρα το παιδί μου και φύγαμε πριν τη λήξη των αγώνων λόγω της πολύ μεγάλης καθυστέρησης. Αν δεν μπορείτε να αναλάβετε τόσο μεγάλες εκδηλώσεις καλύτερα θα ήταν να μην της αναλαμβάνετε. Βέβαια έτσι όπως είδα στη σελίδα της ΕΣΣΚΕΔΥΜ υπήρχαν 2 ενδιαφερόμενοι για 2 προτεινόμενες εκδηλώσεις, δηλαδή το ατομικό και το ομαδικό σχολικό, οπότε δεν γινόταν να μην πάρετε μια εκδήλωση. Αλλά ρε παιδιά άντε την πήρατε την εκδήλωση, άντε τα κάνατε όπως τα κάνατε, μη λέτε και συγχαρητήρια, μόνο συγνώμη θα μπορούσατε να ζητήσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και εγω ακουσα για αυτη τν καθηγιτρια κ ημουν στους αγωνες κ ξερω πολυ καλα τι εγινε!ηταν ελεος......δν ηταν καθολου σωστο αυτο που εκαν η κυρια μονο κ μονο για ν παρει ο γιος της λιγη απο...''τη δοξα της νικης'' να το πω της νικητιριας ομαδας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.