Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Θερμή υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Νυμφαίο

Στην προσφορά των κατοίκων του Νυμφαίου στους αγώνες του Έθνους αναφέρθηκε χθες, κατά την επίσκεψή του στην ιστορική κοινότητα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Στην κεντρική πλατεία του χωριού, ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας έτυχε θερμής υποδοχής από τον κλήρο και το λαό και αμέσως μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου και τελέστηκε δοξολογία.
Τον κ. Βαρθολομαίο προσφώνησαν ο πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών Νικόλαος Μέρτζος, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Δημήτρης Ηλιάδης και ο δήμαρχος Αμυνταίου Μάκης Ιωσηφίδης και ο Μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ.
Ο κ. Βαρθολομαίος στην αντιφώνησή του μεταξύ άλλων τόνισε: «Για πρώτη φορά επισκεπτόμεθα την περίπυστον ταύτην Κοινότητα του Νυμφαίου του ακριτικού νομού Φλωρίνης, εκκλησιαστικώς όμως ανήκουσαν εις την Ιεράν Μητρόπολιν Καστορίας».
Επίσης αναφέρθηκε στην ιστορία του Νυμφαίου, τονίζοντας ότι «πλέον το Νυμφαίο αναγεννήθη και εξήλθε της παρακμής, που περιήλθε τας πρώτας δεκαετίας του 20ου αιώνα. Σήμερον γνωρίζει νέα περίοδον ακμής, η οποία ευχόμεθα όπως παραμείνη απαραμείωτος εις το διηνεκές».
Αμέσως μετά, ο Πατριάρχης επισκέφτηκε τους χώρους του «Αρκτούρου», συνοδευόμενος από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης και πρόεδρο του «Αρκτούρου» Γιάννη Μπουτάρη.

1 σχόλιο:

  1. Στις φωτογραφίες κάπου διακρίνεται και ο άθεος τουρκόφιλος ο Μπουτάρης.
    Μάλλον άκουσε ότι ο Βαρθολομαίος στα νειάτα του ήταν αξιωματικός του Τουρκικού στρατού, και έσπευσε να τιμήσει τους φίλους του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.