Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Κατάληψη του κτιρίου όπου σιτίζονταν από τους μαθητές του Αρμενοχωρίου

Σε κατάληψη του κτιρίου που στέγαζε το Κέντρο Φροντίδας Οικογένειας (ΚΕ.Φ.Ο.) προχώρησαν σήμερα το πρωί οι μαθητές του ολοήμερου δημοτικού σχολείου Αρμενοχωρίου. Το συγκεκριμένο κτίριο κάλυπτε τις ανάγκες σίτισής τους, αλλά και όλες τις πολιτιστικές δραστηριότητες τους. Με απόφαση όμως του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Φλώρινας, το κτίριο θα στεγάσει τις διοικητικές του υπηρεσίες.
Ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, Σωτήρης Θεοφανίδης, ανέφερε πως το κτίριο κάλυπτε τις ανάγκες σίτισης του σχολείου από το 1991 και ξαφνικά έπαψε η χρηματοδότηση της σίτισης. «Ζητούμε από το δήμαρχο να δεσμευτεί ότι η αίθουσα θα επιστρέψει στο δημοτικό σχολείο» είπε χαρακτηριστικά.
Ο διευθυντής του σχολείου, Γιάννης Αρβανίτης, έκανε λόγο για πρόβλημα στη λειτουργία του ολοήμερου. «Εξαιτίας αυτού του προβλήματος, το οποίο δημιουργήθηκε από το Μάιο, είχαμε και λιγότερες εγγραφές στο ολοήμερο. Το σχολείο, από το 1991, είναι από τα πρώτα πιλοτικά που λειτούργησαν ως ολοήμερα με τη σίτιση, και τα παιδιά σιτίζοντας από τότε μέχρι και σήμερα στο κτίριο του ΚΕΦΟ, το οποίο χρησίμευε και ως αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Το δημοτικό σχολείο έχει περιορισμένους χώρους που δεν επαρκούν. Να φανταστείτε μόνο ότι τα παιδιά γυμνάζονται στην αίθουσα πληροφορικής. Επομένως, δεν υπάρχει χώρος για σίτιση».
Ο προϊστάμενος του Νομικού Προσώπου, Αριστοτέλης Γεωργιάδης, μιλώντας με την υπαλληλική του ιδιότητα ξεκαθάρισε πως το κτίριο ανήκει ιδιοκτησιακά στο Ν.Π από τις 26 Μαΐου και πρόσθεσε πως «το ΚΕΦΟ δε θα ξαναλειτουργήσει, είτε μείνουν, είτε φύγουν τα γραφεία από το κτίριο».

«Υποκινούμενες κινητοποιήσεις»
«Υπάρχει κατάληψη σε ένα κτίριο ιδιοκτησίας του Ν.Π. Εκεί στεγαζόταν παλιότερα το ΚΕΦΟ, το οποίο λειτουργούσε. Με τον «Καλλικράτη» και την οικονομική συγκυρία όμως, έχουν καταργηθεί πολλές δομές, όπως και το συγκεκριμένο ΚΕΦΟ» είπε ο δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος και συνέχισε: «Το Ν.Π. όμως θα πρέπει να στεγαστεί και δεν υπάρχει άλλο χώρος. Διότι αν δε λειτουργήσει το Ν.Π. κινδυνεύουμε να χάσουμε ακόμα και πόρους και να κλείσουμε τους παιδικούς σταθμούς. Αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητα μας».
Στη συνέχεια ο δήμαρχος έκανε λόγο για υποκινούμενες κινητοποιήσεις. «Η κατάληψη αυτή όμως μου φαίνεται υποκινούμενη από διάφορους σκοτεινούς κύκλους, που είναι φανεροί σε μας» τόνισε χαρακτηριστικά. «Γιατί δε μπορεί οι δάσκαλοι, αντί να κάνουν τη δουλειά τους, να ασχολούνται με το πώς θα σιτίσουν τα παιδιά με catering που δεν είναι ασφαλή, διότι δεν υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό. Αυτό είναι παράνομο. Αν συνεχίσουν θα ζητήσουμε την παρέμβαση του εισαγγελέα».
Πάντως ο κ. Βοσκόπουλος υπογράμμισε πως αν συνεχιστεί το πρόβλημα, τότε θα γίνει λαϊκή συνέλευση προκειμένου να αποφασιστεί μαζί με τους κατοίκους η χρήση του κτιρίου.
Γονείς και μαθητές δηλώνουν ωστόσο αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη.

11 σχόλια:

  1. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΣΑΦΗΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΚΙΝΗΤΕΣ! ΕΓΩ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ! ΜΗΠΩΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΝΝΟΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΡΥΦΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ CATERING?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κυριε Γεωργιάδη γίνατε και ασπίδα του δημάρχου τώρα; Ξεκαθαρίστε επιτέλους με ποιανού την πλευρά είστε! ΠΟΥ ΝΑ ΗΣΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΒΛΑΧΟΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λυπάμαι κ. Δήμαρχε,
    1. για το επίπεδό σας.
    Πώς κατηγορείτε αβίαστα τους δασκάλους; Γνωρίζετε εσείς ποια είναι η δουλειά τους; Έχετε στοιχεία που δείχνουν κάποιο είδος διαπλοκής;Αν όχι είστε ο ορισμός του προβοκάτορα και συκοφάντη
    2. για τις απειλές σας με δικαστική δίωξη
    Ωχριά η χούντα μπροστά σας. Ντροπή σας!!!
    3. κάντε κ. Δήμαρχε τη δική σας δουλειά πρώτα εσείς σωστά και στη συνέχεια μπορείτε, άμεμπτε κ. Δήμαρχε, να κρίνετε και να κατακρίνετε.
    4. δε ρωτάτε να μάθετε τι έλεγαν στα σεμινάρια οι ιθύνοντες του ΥΠΠΔΜΘ για το θέμα της σίτισης και πώς κάποιοι Δήμοι έλυσαν το πρόβλημα;
    Από τότε που αναλάβατε όλο ψάχνετε χώρους.
    Όλο κλαίγεστε. Και δουλειά δεν κάνετε.
    Υ.Γ: Συγκρίνετε την αποδοτικότηα της εργασίας της συζύγου σας με αυτή των δασκάλων μήπως και συνέλθετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα δε γνωρίζετε με ποιανού μέρος ήταν αφού από χθες απειλούσε ότι θα φέρει το εισαγγελέα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μας τα μπέρδεψες με το catering Δήμαρχε, ποιος το ανέφερε αυτό; εμείς όλοι οι κατοικοι παρόντες εσένα ακούσαμε να αναφέρεις να βολευτούν με σάντουϊτσ τους δύο μήνες τα παιδιά του ολοήμερου μέχρι να ξαναδείς το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΟΤΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΕΤΣΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ; ΜΗΠΩΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΔΣ ΕΧΕΤΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΧΑΙΔΕΥΕΤΕ ΤΗ "ΔΙΚΗ ΣΑΣ" ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΕ ΧΑΪΔΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ... ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ...ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ...
    Υ.Γ. ΚΥΡΙΕ ΑΝΩΝΥΜΕ 10:43μ.μ. ....ΒΙΑΣΤΗΚΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. θεση καλουνται να πάρουν και ολοι οι δημοτικοί συμβουλοι που το Αρμενοχώρι τους έχει στηρίξει επανειλλημένως σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις.Που είναι η ΔΡ. Ζέτα, ο κ. Νάσος, ο κ. Βαγγελης ως πρώην διευθυντής και δάσκαλος του ολοημέρου Αρμενοχωρίου?Επίσης ο κ. Ζαέκης που είναι και κάτοικος Αρμενοχωρίου γιατι μουγγαθηκε όταν οι κάτοικοι συναντήθηκαν με τον δημαρχο?καλό το χρήμα αλλά ας κρατάνε και τα προσχήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΥΣΤΥΧΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ. ΜΙΑ ΜΑΝΙΑ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙ. ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΠΟΥ ΑΙΜΟΡΡΑΓΕΙ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΜΕ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΘΑ ΤΗ ΒΓΑΖΟΥΜΕ.ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Κ ΔΗΜΑΡΧΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ. ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΗ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΔΕΝ ΒΙΑΣΤΗΚΑ ΕΓΩ ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΤΣΙΕ! ΕΣΥ ΑΡΓΗΣΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΕΠΩΝΥΜΑ ΟΤΙ ΜΟΥ ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ.ΣΥΝΗΘΙΖΩ ΝΑ ΤΙΜΩ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΩ ΣΕ ΠΕΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΟΤΙ ΜΟΥ ΑΝΑΘΕΤΟΥΝ.(ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ Η ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΡΜΕΝΟΧΩΡΙ)ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΟΥ ΑΝΗΚΩ ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΑΝΗΚΩ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ,ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ,ΣΤΟΥΣ ΕΡΩΤΕΣ ΜΟΥ,ΣΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΟΥ,ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΩΡΑΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΙΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ.ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΗΚΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΟΠΙΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ.ΟΣΟΥΣ ΕΧΩ ΣΤΕΙΡΗΞΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΙΣΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΛΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ,Η ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.