Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Σχολιάζοντας την επικαιρότητα

Σύνθημα κλιμάκωσης της αντιλαϊκής επίθεσης έδωσε ο Πρωθυπουργός, αμέσως μετά τη Σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης, ζητώντας από τους Υπουργούς του «να μην χαθεί ούτε μία μέρα» κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, για να μην καθυστερήσουν ή αναβληθούν τα βάρβαρα μέτρα του «Μεσοπρόθεσμου», που κάνουν «κόλαση» τη ζωή του λαού. Για να προσθέσει: «Με μεγαλύτερη ορμή τώρα και πιο απερίσπαστοι απ’ ότι μέχρι σήμερα, είμαστε σε θέση ν’ ανοίξουμε όλο και περισσότερο την ατζέντα των μεγάλων θεμάτων και των μεγάλων αλλαγών, που βάζουν τη χώρα μας σε μια διαφορετική τροχιά».
Αναδεικνύοντας την αποφασιστικότητα στην εφαρμογή τω ν μέτρων χρεοκοπίας των εργατικών - λαϊκών οικογενειών. Για να ξεπεράσει το κεφάλαιο την κρίση σε όφελός του και να αυξήσει την κερδοφορία του. «Μεγαλύτερη ορμή» σημαίνει ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης. Ήδη τα πρώτα μέτρα έχουν αρχίσει να μπαίνουν σε εφαρμογή. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται, με σειρά από νομοσχέδια, να πάρει και νέα μέτρα μείωσης μισθών και συντάξεων, να φέρει νέες αντιδραστικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που αυξήσουν ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση των εργαζομένων, μείωση ή και κατάργηση των επικουρικών συντάξεων, κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων για χιλιάδες εργαζόμενους (κάτι που συνεπάγεται μείωση των μισθών και των συντάξεων και αύξηση του ορίου συνταξιδότησης), αλλαγές σε Υγεία - Πρόνοια, που σημαίνει ότι οι λαϊκές οικογένειες, για να μην στερηθούν τέτοιες υπηρεσίες, πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, η Παιδεία γίνεται πανάκριβη, κλπ. Ταυτόχρονα έρχονται, το Σεπτέμβρη, και τα νέα φορολογικά χαράτσια (αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ, του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, των τελών κυκλοφορίας, κλπ).
Η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από την «Moody’s» είναι ένας ακόμη μοχλός εκβιασμού του λαού από την κυβέρνηση, για να υποταχθεί στην πολιτική καταστροφής του. Σε κάθε περίπτωση, είτε υποβαθμίζει είτε αναβαθμίζει η «Moody’s» και οι άλλοι οίκοι αξιολόγησης του ιμπεριαλισμού και του διεθνούς κεφαλαίου την Ελλάδα, για την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα έρχονται μέρες κόλασης. Για τους εργαζόμενους δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την οργανωμένη πάλη, που θα ορθώσει φράγμα στα χειρότερα που έρχονται και θα κάνει αφόρητη τη ζωή κυβέρνησης – ΝΔ – πλουτοκρατίας. Για ν’ ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές, τόσο στο επίπεδο της οικονομίας, όσο και στο επίπεδο της εξουσίας, για τη Λαϊκή Εξουσία, που στο κέντρο της θα έχει την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, θα διαγράψει το χρέος, θα αποδεσμεύσει τη χώρα από την ΕΕ, θα μετατρέψει σε λαϊκή περιουσία τα μέσα παραγωγής και θα αξιοποιήσει τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες που έχει η χώρα.
 
* * *

Η πλουτοκρατία και οι κυβερνήσεις της, κάνοντας το άσπρο - μαύρο, παρουσιάζουν πάντα τους δικούς τους στόχους σαν στόχους όλου του λαού. Όταν, για παράδειγμα, μιλούν για ανάπτυξη, που τάχα θα φέρει ευημερία, εννοούν τη δική τους ευημερία από την αύξηση των κερδών τους, που έχουν δημιουργήσει η εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης και οι θυσίες που έχει υποστεί η λαϊκή οικογένεια. Η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται τώρα και με το ΕΣΠΑ.
Οι νέες προτάσεις της Κομισιόν για το ΕΣΠΑ αποτελούν επιπλέον μέτρα στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων και επιτάχυνσης των αναδιαρθρώσεων στην αγορά εργασίας. Εντάσσονται στην υλοποίηση της νέας επιδρομής σε βάρος των εργαζομένων και των λαών της ΕΕ, όπως αυτή έχει συγκεκριμενοποιηθεί με το «Σύμφωνο για το ευρώ». Να γιατί πανηγυρίζουν στην κυβέρνηση! Να, επίσης, γιατί η ΝΔ σηκώνει το χέρι σαν το μαθητή που λέει «τό ‘πα πρώτος»!! Και δυό, – ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (και φυσικά και τα κόμματα του Καρατζαφέρη, της Μπακογιάννη και των άλλων «πρόθυμων», – παίρνουν «άριστα» από τους εξεταστές τους του μεγάλου κεφαλαίου. Γι’ αυτό πρέπει να πάρουν «μηδέν» από το λαό!!! – Συμπόρευση τώρα με το ΚΚΕ για να ανατραπεί η πολιτική που χαρίζει στο κεφάλαιο και καταδικάζει το λαό στη φτώχια…

Γιώργος Μούλης
Γραμματέας της Ν.Ε. Φλώρινας του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.