Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Προτάσεις της ΝΟΔΕ Φλώρινας για την ενέργεια

Στη Φλώρινα υπάρχουν αυτή τη στιγμή επιβεβαιωμένα κοιτάσματα λιγνίτη 350 εκατ. κυβικά περίπου. Σε αυτά υπάρχουν 2 ιδιωτικά ορυχεία (ΒΙΟΛΙΓΝΙΤ - ΑΧΛΑΔΑ Α.Ε.) τα οποία έχουν τα 2 μαζί 90εκατ. κυβικά περίπου.
Υπάρχουν επίσης τα κοιτάσματα του Κλειδιού 35 εκατ.κυβικά της Βεύης 60 εκατ., της Λεβαίας 40 εκατ.και Μελίτης –Λόφων 40 εκατ. κυβικά τα οποία ανήκουν στη ΔΕΗ. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες τόσο του ΤΕΕ Δυτ. Μακεδονίας όσο και με μελέτες ανεξάρτητων οίκων μπορούν τα κοιτάσματα αυτά να στηρίξουν, όχι μόνο τη μία μονάδα της ΔΕΗ αλλά και τη δεύτερη (που προγραμματίζεται να κατασκευαστεί) για 40-50 χρόνια.
Δυστυχώς όμως οι κυβερνήσεις δεν αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση των εγχώριων αυτών κοιτασμάτων. Με αποτέλεσμα την εισαγωγή καύσιμης ύλης από άλλες χώρες η οποία είναι κατά πολύ ακριβότερη της εγχώριας. Για παράδειγμα η καύσιμη ύλη από Βουλγαρία κοστίζει 74 περίπου ευρώ ο τόνος τη στιγμή που το εγχώριο κοστίζει 17 ευρώ.
Η αξιοποίηση των εγχώριων κοιτασμάτων θα συμβάλλει επίσης στην μείωση της ανεργίας της περιοχής μας, με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Μεγάλα οικονομικά συμφέροντα όμως δεν αφήνουν για ακόμα μια φορά να αξιοποιηθεί αυτός ο πλούτος. Θα πρέπει όμως να ξέρουν πως οι ευθύνες τους απέναντι στους κατοίκους της περιοχής μας είναι πολύ μεγάλες. Οι επενδύσεις σε οποιαδήποτε άλλη μορφή ενέργειας μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους. Θα πρέπει όμως για όποια πρωτοβουλία να προχωρήσουν άμεσα γιατί κάθε μέρα που περνάει είναι χαμένη μέρα.
Εμείς απαιτούμε να γίνουν άμεσα:
α)Διάνοιξη των ορυχείων της Φλώρινας
β) Κατασκευή 2ης μονάδας
γ) Κατασκευή αποθείωσης στον ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
δ) Κατασκευή φράγματος στη λεκάνη του Δήμου Περάσματος
ε) Τηλεθέρμανση Φλώρινας και
στ) Αξιοποίηση των εκτάσεων της ΔΕΗ
Έτσι θα συμβάλλουμε στην οικονομική ανάπτυξη του νομού μας και ειδικά αυτήν την περίοδο που οι πολίτες βάλλονται από τα απάνθρωπα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης. Γι’ αυτούς τους λόγους και λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης, πρέπει να συστρατευτούμε φορείς και κόμματα και να αγωνιστούμε για την πρόοδο της περιοχής μας και για το μέλλον των παιδιών μας. Γιατί πιστεύουμε ότι αυτός ο νομός ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!!!!!!!

4 σχόλια:

  1. ΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ

    ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΚΑΥΣΙΜΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΝΑ ΤΟ ΚΑΨΟΥΜΕ ΣΕ ΔΥΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΕΝΑ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΒΟΥΝΙΣΙΟ ΑΕΡΑΚΙ ΜΑΣ.

    ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΣΧΗΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ: ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΟ ΑΕΡΑ, ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΟΥ, ΤΗΝ ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΑΣ, ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΑΓΟΥΛΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

    ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΗ ΛΑΙΚΙΖΕΤΕ. Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΦΟΥΓΑΡΑ. Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΗΠΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΔΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ.

    Η ΔΕΗ, ΜΕ ΤΑ ΕΞΑΜΗΝΑ, ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΕ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΞΗΜΕΡΟΒΡΑΔΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ. ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΕΝΑ ΡΟΥΣΦΕΤΑΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΥΚΟΛΑ ΠΑΡΑΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΑΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΗ ΑΠΟΔΟΤΙΚΑ, ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΡΕΦΕ ΓΙΑ ΑΙΩΝΕΣ.

    ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ; ΚΑΛΑ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΙΑΝΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΑΣΑ. ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΡΚΕΤΑ ΕΞΥΠΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΝΕΟ, ΚΑΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ; ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ;

    ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΙΑ ΟΙ ΕΥΚΟΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ.

    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΟΠΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 2Η ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΕΞΟΡΥΞΗ ΛΙΓΝΙΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καταστρέψατε την χώρα....μόλις είδατε ότι είναι δύσκολα τα πράγματα φύγατε από την εξουσία και τώρα ζητάτε εκλογές... θα έπρεπε να έχετε διαλύσει το μαγαζάκι αντί να κοροϊδεύετε τον κόσμο. Ε όχι και ο Σαμαράς Πρωθυπουργός.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραίος ο Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ν.Δ. Φλώρινας!!! Πολύ ωραίος ρε μάγκα!!! Αφού έγινε μόλις πολύ πρόσφρατα συνέταιρος σε επιχείρηση χωματουργικών εργασιών βευιώτικων συμφερόντων συνεργαζόμενων με ΜΕΤΕ, να 'σου και η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ για άμεση διάνοιξη των ορυχείων Βεύης και όχι μόνο!!! Εμ να που πρέπει να δουλέψει η τσάπα του, τσάμπα την πήρε ο άνθρωπος? Να ανοίξουν τα ορυχεία άμεσα, να δουλέβει η τσάπα του Προέδρου ΝΟΔΕ Ν.Δ. Φλώρινας και ας πεθάνουμε οι άλλοι από καρκίνο!!! Όμορφος κόσμος φλωρινιώτικος αγγελικά πλασμένος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΙΛΕ 7:48 ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΤΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ. ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ Ο ΟΠΟΙΟΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

    ΑΥΤΟΣ Ο ΤΥΠΟΣ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ Η ΝΔ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΔΗΜΟΝΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ. ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙ, ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΕΜΑΣ.

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ -ΜΟΛΥΣΜΕΝΗ- ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.