Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Συνάντηση «ενεργειακών» δημάρχων με τον Αλέξη Τσίπρα

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα είχαν ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων, κ. Μάκης Ιωσηφίδης και Παναγιώτης Μπούρας, στο πλαίσιο των επαφών που έχει ξεκινήσει το Δίκτυο με τους επικεφαλής των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι κ. Ιωσηφίδης και Μπούρας εξέθεσαν τις βασικές θέσεις και τις διεκδικήσεις του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων με κύρια σημεία την αντίθεση στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ Α.Ε., την αύξηση και την αποκλειστική διαχείριση από τους ενεργειακούς Δήμους του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης, την αποκατάσταση και επαναπόδοση των εκτάσεων των ανενεργών ορυχείων και την αναγκαιότητα συνδρομής για την προετοιμασία της μεταλιγνιτικής περιόδου στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις δραστηριότητες παραγωγής ενέργειας.
Ο κ. Τσίπρας συντάχθηκε με τους στόχους του Δικτύου και συνεχάρηκε τους ενεργειακούς Δήμους για την πρωτοβουλία τους, ενώ σε δηλώσεις που έκανε αναφερόμενος στη διαφαινόμενη πώληση πακέτου μετοχών της ΔΕΗ χαρακτήρισε εγκληματική την εκποίηση του δημόσιου πλούτου της χώρας και εφιαλτική για εκατομμύρια καταναλωτές και ειδικότερα για τους κατοίκους των περιοχών των ενεργειακών Δήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.