Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Την κατάσταση του νοσοκομείου Φλώρινας περιέγραψε ο διοικητής του

Την εικόνα που έχει σήμερα το νοσοκομείο της Φλώρινας παρουσίασε ο διοικητής του, Χρήστος Γκώγκος, «μετά το σάλο που έχει δημιουργηθεί ότι το νοσοκομείο θα κλείσει» όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Γκώγκος τόνισε πως το νοσοκομείο λειτουργούσε με 29 γιατρούς και ορισμένες κλινικές, όπως η παιδιατρική και η μαιευτική, αδυνατούσαν να λειτουργήσουν. «Φέραμε δύο επιπλέον γιατρούς στην παιδιατρική (τώρα είναι 3) και άλλους τρεις γιατρούς στη μαιευτική. Τώρα, οι δύο αυτές κλινικές λειτουργούν πλήρως» σημείωσε.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο διοικητής, σήμερα στο νοσοκομείο υπηρετούν: 40 ειδικευμένοι ιατροί και 2 επικουρικοί, 22 ειδικευόμενοι, 120 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό και 92 άτομα λοιπό προσωπικό.
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη δημιουργία Αίθουσας Επειγόντων Περιστατικών, στην ένταξη του εξοπλισμού του νοσοκομείου στο ΕΣΠΑ, στον εξοπλισμό του χειρουργείου, του ακτινολογικού τμήματος, των εργαστηρίων.
Για το εγγύς μέλλον μάλιστα, καταβάλλεται προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα ψυχιατρικό τμήμα ή κλινική και γίνεται προσπάθεια να βρεθεί ο χώρος, ενώ μέχρι τις 31/12 θα ολοκληρωθεί η μηχανοργάνωση όλων των τμημάτων.
Τέλος, ο κ. Γκώγκος τόνισε πως περιορίστηκαν οι δαπάνες όλων των τμημάτων και όλων των τομέων, ενώ σχετικά με τις ελλείψεις στάθηκε περισσότερο σε αυτές που παρατηρούνται στο νοσηλευτικό προσωπικό.

1 σχόλιο:

  1. νεκροτόμος σαβανωτής τραυματιοφορέας και οδηγός20 Ιουλίου 2011 στις 1:56 π.μ.

    κύριε Γκωγκο δια της παρούσης θα ήθελα να ΄κάνω δύο ερωτήσεις με την μορφή επισσήμανσης και τίποτα παραπέρα..
    1 για την έλλειψη νοσοκόμων στις κλινικές γιατί δέν απευθύνεστε στο οαεδ φλώρινας να ανοίξει νέο τμήμα νοσοκόμων ώστε σε χρόνο μηδέν τουλάχιστον 25 με 30 νοσοκόμες ή νοσοκόμοι να συμπληρώσουν τα κενά?

    2 οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου που έχουν να πληρωθούν για υπερωρίες νυχτερινων αργιών και εξαιρέσημων πέραν του καθιερωμένου οκταώρου πρωινής βάρδιας πότε θα πληρωθούν ?
    εχουν να πάρουν υπερωρίες στο χέρι απο πέρσυ τον νοέμβριο του 2010!!!!!!

    σάς ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.