Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

«Όχι» από την Περιφέρεια στο νέο υγειονομικό χάρτη

Την κάθετη αντίθεσή του στο νέο «υγειονομικό χάρτη» εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής Αθανάσιος Κοσματόπουλος, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης, με θέμα «Προβλήματα και προοπτικές στο χώρο της υγείας», που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της περιφερειακής ενότητας Καστοριάς.
«Είμαστε εντελώς αντίθετοι με το νέο "υγειονομικό χάρτη" γιατί μειώνεται δραματικά ο αριθμός των κλινών των νοσοκομείων μας, τη στιγμή μάλιστα που το ποσοστό των ασθενών, που μεταβαίνει σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, έχει μειωθεί κατά 30%, λόγω της οικονομικής κρίσης», ανέφερε ο Αθανάσιος Κοσματόπουλος.
Πρόσθεσε, δε, ότι λόγω της οικονομικής κρίσης, η νοσηρότητα του πληθυσμού της περιοχής έχει αυξηθεί κατά πολύ. «Για τους λόγους αυτούς, έχουμε ανάγκη από περισσότερα -και όχι λιγότερα- κρεβάτια στα νοσοκομεία μας», είπε.
Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Γιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Δυτικής Μακεδονίας Χρήστος Κατσίνας εξέφρασε την «πλήρη διαφωνία» του για το προτεινόμενο σχέδιο, που -όπως είπε- προβλέπει μείωση κλινών και ιατρικών θέσεων.
«Μέλημά μας είναι η αυτάρκεια σε υγειονομική κάλυψη στη Δυτική Μακεδονία και η δημιουργία κλινικών - νέων ειδικοτήτων», είπε ο Χρήστος Κατσίνας και πρόσθεσε: «Λέμε "ναι" στον εξορθολογισμό στο θέμα της υγείας, αλλά με κοινωνικά κριτήρια».
Τέλος, τις προτάσεις του για τον «υγειονομικό χάρτη» στη Δυτική Μακεδονία κατέθεσε ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας Γ. Κυριόπουλος.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν -μεταξύ άλλων- οι ιατρικοί σύλλογοι Καστοριάς, Κοζάνης Γρεβενών και Φλώρινας, καθώς και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Δυτικής Μακεδονίας.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.