Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Κοπή βασιλόπιτας από την Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Αυστρίας

Αγαπητοί φίλοι της Ο.Ε.Σ.Α.,
με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε και φέτος στην καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας, που διοργανώνει η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Αυστρίας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο τo Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 16:00 (προσέλευση από τις 15:30) στο Wiener Rathauskeller (αίθουσα Lanner - Lehár), Rathausplatz 1, 1010, Wien.
Μουσικοί της «Orpheus Kammerorchester Wien» (Α. Γεωργιάδη - βιολί, Χ. Θαλασσινού - κλαρινέτο, Κ. Δημηνάκης-πιάνο) θα παρουσιάσουν σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση 5 ελληνικούς χορούς του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Νίκου Σκαλκώτα, διασκευασμένους για τρίο από τον μαέστρο Κωνσταντίνο Δημηνάκη.
Πρόκειται για μια αντιπροσωπευτική επιλογή από ένα σύνολο «36 Ελληνικών Χορών» που βασίζονται σε παραδοσιακές μελωδίες από όλη την Ελλάδα, και προορίζονται για μεγάλη συμφωνική ορχήστρα. Ο Νίκος Σκαλκώτας δημιουργεί στο α’ μισό του 20ου αιώνα και φλερτάροντας με τη Μούσα, μεταξύ της ελληνικής παράδοσης και του δυτικού μοντερνισμού, προοιωνίζεται την ανανέωση στην προσέγγιση της μουσικής σκέψης και ερμηνείας στον ελληνικό καλλιτεχνικό χώρο.

Με φιλικούς χαιρετισμούς κι ευχές για χαρούμενες γιορτές,
Για το Δ.Σ.

Κωνσταντίνος Φίζογλου
Πρόεδρος Ο.Ε.Σ.Α.

Πηνελόπη Κολοβού
Γραμματέας Ο.Ε.Σ.Α.

Ανταποκριτής επικοινωνίας του, Διαπολιτισμικός Σύλλογος Μακεδονία Βιέννης Αυστρίας,
Φάνης Μαυρουδής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.