Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας

Την ώρα που η ανεργία πλήττει κάθε λαϊκή οικογένεια, την ώρα που μισθοί βρίσκονται στα 400 ευρώ, τα εργατικά δικαιώματα τσακίζονται καθημερινά, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας είναι πλέον ο κανόνας και όχι η εξαίρεση, έρχεται ο κ. Μπίρος, με την ιδιότητα πλέον του Αντιπεριφερειάρχη να ανακοινώσει την επέκταση του κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας. Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι τώρα είχαν υποσχεθεί ότι οι Κυριακές που τα καταστήματα θα παραμένουν ανοιχτά θα είναι 7.

Ήδη η νέα απόφαση κάνει λόγο για 8 Κυριακές και έπεται συνέχεια, όλοι γνωρίζουμε ότι το μέτρο έχει στόχο να επεκταθεί στις 52 Κυριακές, όπως προβλέπεται από την συμφωνία της Κυβέρνησης και της Τρόικα. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα καλύτερο και από τη νέα Κυβέρνηση η οποία έχει υποσχεθεί απόλυτη αφοσίωση στην ΕΕ, τα μονοπώλια και το ντόπιο κεφάλαιο.

Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας στο εμπόριο, ανοίγει το δρόμο για την κατάργηση της σε όσους κλάδους συνδέονται με το εμπόριο και πολύ σύντομα θα ισχύσει για το σύνολο της εργατικής τάξης σε όλους τους κλάδους.
Στόχος τους είναι η πλήρης κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, η περαιτέρω επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων των εμποροϋπαλλήλων και παράλληλα η καταστροφή και το κλείσιμο των μικρών εμπορικών καταστημάτων.

Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας αποδιοργανώνει την κοινωνική, οικογενειακή και προσωπική ζωή των εκατοντάδων χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση της Περιφέρειας και καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο εμπόριο να έρθουν σε επαφή με το σωματείο τους, να οργανώσουμε την αντίσταση σε κάθε χώρο δουλειάς. Δεν περιμένουμε καμία κυβέρνηση να μας σώσει, δεν εφησυχάζουμε ούτε λεπτό, συνεχίζουμε τον αγώνα μας αταλάντευτα και ταξικά για να διεκδικήσουμε:

• Κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο.
• Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο.
• Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους με συμβάσεις αορίστου χρόνου και με ωράριο εργασίας 40ωρο 8ωρο 5ήμερο.
• Υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης στο εμπόριο με κατώτερο μισθό 920 ευρώ

Σωματείο Εμπορικών Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων σε Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Φλώρινας

1 σχόλιο:

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.