Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Πτυχιακές εργασίες από φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών (video)

Πτυχιακές εργασίες φοιτητών και φοιτητριών του τμήματος Εικαστικών Τεχνών Φλώρινας παρουσιάζονται αυτές τις μέρες στην πόλη της Φλώρινας, με εντυπωσιακά έργα.
Δείτε στο video που ακολουθεί έργα των Παναγιώτα Θεοφιλοπούλου, Δήμητρας Μωυσιάδου, Βασίλη Καραμπίνη και Ελένης Γεωργίου – Σαρλικιώτη. Μιλούν για τις δημιουργίες τους οι τρεις τελευταίοι.


4 σχόλια:

  1. Τις τρύπες στον τοίχο τις ανοίγει το περίστροφο μυαλό και μετά έρχεται η τέχνη και σου λέει λοιπόν τώρα ένωσε τις γραμμές. Η ένωση των σημείων είναι μια γέφυρα που όταν το βλέμμα παρέρχεται αφήνει εκρηκτικούς μηχανισμούς στα θεμέλια. Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί είναι τριών ειδών. Αυτοί που εκσφενδονίζουν τα κομμάτια και παίρνουν κεφάλια. Αυτοί που χρησιμεύουν ως πυροτέχνημα στις απόκριες ενίοτε και σε πάρτυ ντάμπστεπ. Οι τρίτοι είναι σοσιαλδημοκρατικοί που λέγονται και μηχανισμοί στήριξης. Πιο δεξιά δεν πάει. Λίγο πριν εκβάλει κάποιος στην ανοιχτή θάλασσα η υπόθεση συνίσταται στο διάλεξε καλέ κυρία τον καλυτερότερο. Ή τον καταλληλότερο. Καθώς ο ύπνος φεύγει και τα παράθυρα κλείνουν τα χέρια ασυναίσθητα ψάχνουν μέσα στα ρούχα. Ό,τι βρει κανείς καλό είναι. Η προσωπική αρχαιολογία της τέχνης ενίοτε βρίσκει και ακατοίκητους τάφους, ενίοτε ακατοίκητες ζωές.

    Jan Markezic

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και πάλι μπράβο στα παιδιά! μέσω των έργων τους απέδειξαν και πόσο υπομονή ως άνθρωπος πρέπει να έχεις για ένα όμορφο και τόσο εκπληκτικό αποτέλεσμα....μια παρατήρηση μονάχα έχω να κάνω.. η Φλώρινα ΔΕΝ ειναι μόνο ο Αριστοτέλης! είναι και Ο ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΣ ΖΩΟΛΟΓΙΚΌΣ ΤΗΣ ΚΗΠΟΣ!! και Ο ΕΡΗΜΩΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΟΣ..αν κάνατε κι από εκεί μια βόλτα έως την Κυριακή ίσως να βλέπατε κανά δυο ακόμη πτυχιακές που ΑΞΙΖΟΥΝ να παρουσιαστούν στο τοπικό σας βιντεάκι.....Σαρητσόγλου Δόμνα Απόφοιτη Ιουνίου 2011 τμήμα γλυπτικής Καθηγητής Έκτωρ Παπαδάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο σ' όλα τα παιδιά και σ' αυτούς που είχαν αυτή την ιδέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.