Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014

Συνάντηση για τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού της ΒΙ.ΠΕ. Φλώρινας

Με τον επικεφαλής λειτουργίας ΒΙ.ΠΕ. της ΕΤΒΑ κ. Μάνο Τσουρδαλάκη και τον κ. Πανταζόπουλο Παναγιώτη, συναντήθηκε στο γραφείο του τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.
Στη συνάντηση συζητήθηκε η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού της ΒΙ.ΠΕ. Φλώρινας, αφού προηγηθεί η καταγραφή του εξοπλισμού και γίνουν οι απαραίτητες επισκευές και αντικαταστάσεις των μηχανημάτων, όπου απαιτείται.
Με τη λειτουργία του βιολογικού της ΒΙ.ΠΕ. θα ενταχθούν τα λύματα των Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής του πρώην Δήμου Μελίτης, ώστε να υπάρχει καλύτερη επεξεργασία των οικιακών και αγροτικών λυμάτων.
Το συγκεκριμένο έργο, θα συμβασιοποιηθεί άμεσα και θα υλοποιηθεί από το Δήμο Φλώρινας, ενώ ένα μέρος του έργου το οποίο σχετίζεται κυρίως με το οδικό δίκτυο για την είσοδο στη ΒΙ.ΠΕ. από τη δυτική πλευρά (από τον Τριπόταμο) αποτελεί αρμοδιότητα της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.

3 σχόλια:

 1. Γιατί τέτοια καθυστέρηση με τον βιολογικό; Επειδή όλοι τους μας θεωρούν τριτοκοσμικούς πελάτες και ψηφοφόρους.
  Ο βιολογικός κατασκευάστηκε πριν καμιά εικοσιπενταετία για τις ανάγκες της ΒΙΠΕ, όταν η διαχείριση των ΒΙΠΕ γινόταν από την κρατική ΕΤΒΑ. Το 2003, με την εξαγορά των τραπεζικών κλάδων της ΕΤΒΑ από την Τράπεζα Πειραιώς, οι ΒΙΠΕ πέρασαν στον Όμιλο Πειραιώς κατά 65%. Το υπόλοιπο 35% κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο. "Από κοινού" οι δυο τους φροντίζουν καί την ΒΙΠΕ Φλώρινας.
  Για το Ελληνικό Δημόσιο, τί να λέμε...
  Η ΕΤΒΑ ποτέ δεν κατάφερε να θέσει σε λειτουργία τον βιολογικό καθαρισμό της ΒΙΠΕ Φλώρινας... Η επεξεργασία των λυμάτων γίνεται –όσο γίνεται– εντός των εγκατεστημένων επιχειρήσεων, προτού αυτά καταλήξουν στους τελικούς αποδέκτες. Αν χύνονταν στον ωκεανό, ίσως να μην υπήρχε πρόβλημα. Όμως, όποιος κάνει μια βόλτα να δει τι καταλήγει στο ρέμα έξω από τον Τριπόταμο, δυτικά της ΒΙΠΕ, θα καταλάβει ότι υπάρχει πρόβλημα. Αγρότες και κτηνοτρόφοι από τον Τριπόταμο το έχουν καταλάβει στην πράξη...
  Η καταγραφή του εξοπλισμού, επισκευές κλπ. στον βιολογικό, είχαν αρχίσει να γίνονται τουλάχιστον από το 2011. Η Τράπεζα Πειραιώς ήταν για κλείσιμο πριν αρχίσουν οι κυβερνήσεις μας να της χαρίζουν τα χρήματά μας, για να μπορεί να "καταπίνει" με άνεση άλλες τράπεζες και όχι μόνο. Τώρα που "συνήλθε" για τα καλά, γιατί δεν κάνει μια "πράσινη" κίνηση ευγνωμοσύνης; ...αλλά μας κάνει τη χάρη και μας παραχωρεί τον βιολογικό για να της τον φτιάξουμε;;;
  Διογένης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εκφραζεις μια γνωμη για αναπτυξη',η μια στασιμοτητα.Καποια στιγμη πρεπει να σκεφτουμε και το καλο του τοπου μας.Εστω και τωρα.Η λειτουργια του βιολογικου θα λυσει προβληματα σε περιβαλλοντικα θεματα αλλα και θεσεις εργασιας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εκφράζω το παράπονό μου για την κοροϊδία που υφιστάμεθα.
   Προφανώς, ο βιολογικός καθαρισμός της ΒΙΠΕ θα έπρεπε να λειτουργεί από τη στιγμή που κατασκευάστηκε. Είμαι σε θέση να γνωρίζω πως η δυναμικότητά του υπερβαίνει κατά πολύ την ποσότητα των παραγόμενων λυμάτων από τις εν λειτουργία επιχειρήσεις τής ΒΙΠΕ. Συνεπώς, ο βιολογικός θα έπρεπε να δέχεται τα λύματα των εγκατεστημένων επιχειρήσεων, και από τη στιγμή που υπάρχουν τεράστια περιθώρια, θα μπορούσε να εξυπηρετεί και τις γύρω περιοχές, έστω με κάποια ανταπόδοση από την πλευρά του Δήμου. Αφού, λοιπον, η Τράπεζα Πειραιώς αγόρασε κοψοχρονιά τις ΒΙΠΕ και επιπλέον μάς έχει ζαλίσει για τα (στην ουσία) "πράσινα άλογα" της και την κοινωνική της πολιτική, ας κάνει κάτι με το οποίο θα υπερασπίζεται τον ρόλο που προβάλλει. Ας βάλει αυτή τα πολλά κι εμείς τα λίγα. Αυτό λέω.
   Διογένης

   Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.