Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Ρεσιτάλ πιάνου των Αρ. Παπαδημητρίου και Αλ. Λίζου

Η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΟΚΤΑΒΑ», Γονέων του Ωδείου Φλώρινας, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης και το Ωδείο Φλώρινας, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σας καλεί στο Ρεσιτάλ πιάνου των ταλαντούχων πιανιστών, Αριστοτέλη Παπαδημητρίου και Αλέξιου Λίζου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 8:00 μ.μ., στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας, «Θεόδωρος Αγγελόπουλος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Α΄ΜΕΡΟΣ
Έργα: F.Chopin, F.Liszt

Σολίστ Αριστοτέλης Παπαδημητρίου
Ο Αριστοτέλης Παπαδημητρίου γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 4 ετών με τη Ναταλία Μιροσνίκοβα. Σε ηλικία 9 ετών πήρε το 2ο βραβείο και αργυρό μετάλλιο στον Ελληνοκυπριακό διαγωνισμό πιάνου "Χρυσή Μούσα". Φοίτησε από το 2005 έως το 2009 στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών στις τάξεις των Dr. Alexei Miroshnikov και Χαράλαμπου Αγγελόπουλου. Από το 2009 έως το 2011 φοίτησε στο Ωδείο Νίκος Σκαλκώτας στην τάξη της Ναταλίας Μιχαηλίδου απ` όπου απέκτησε το δίπλωμα του σε ηλικία 17 ετών με το βαθμό Άριστα Παμψηφεί και Α` Βραβείο. Τον Ιούνιο του 2010 απέκτησε και το Πτυχίο της Αρμονίας από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών με το βαθμό Άριστα(10).
Τον Ιούνιο του 2011 έγινε δεκτός από το Μουσικό Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης στο Σολιστικό Τμήμα της παγκοσμίου φήμης πιανίστα και μουσικοπαιδαγωγού Prof. Catherine Vickers. Από το Σεπτέμβριο του 2012 έως και σήμερα είναι υπότροφος της DAAD, του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών Γερμανίας. Από τον Οκτώβρη του 2013 ξεκίνησε μαθήματα Διεύθυνσης Ορχήστρας στην τάξη του Prof. Uwe Sandner στο Μουσικό Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης, ενώ από τον Οκτώβρη του 2012 παρακολουθεί Μαθήματα Τσέμπαλου και Πιανοφόρτε στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Από τον Απρίλη του 2013 διδάσκει επίσης και στο Μουσικό Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης το Μάθημα Καντέντσες, ενώ για δύο εξάμηνα αποτέλεσε συνοδός του τμήματος τραγουδιού της Prof.Ute-Tagler Sell στο ίδιο πανεπιστήμιο.
Έχει βραβευτεί σε διψήφιο αριθμό φορές στο Διεθνή Μουσικό Διαγωνισμό, Jugend Musiziert, που γίνεται ετησίως στη Γερμανία, με πέντε πρώτα βραβεία και απέσπασε επαίνους και τιμητικά διπλώματα στους διαγωνισμούς Pianale 2013 (Fulda) και Rachmaninov (Frankfurt) 2013. Το 2012 βραβεύτηκε και με το Α` βραβείο Μουσικής Δωματίου της 10ης Διεθνής Ακαδημίας για Μουσική Δωματίου στο Seeheim-Jugenheim (Hessen). Έχει εμφανιστεί σε σημαντικές αίθουσες όπως στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Bechstein Zentrum στη Φρανκφούρτη, Pallazzo Ricci στο Μοντεπουλτσιάνο (Ιταλία) και στο παλάτι της πόλης Φούλντα (Γερμανία). Μελέτησε με τους διαπρεπείς πιανίστες και μουσικοπαιδαγωγούς David Lively, Paul-Badura Skoda, Vladimir Viardo,Matti Raekallio, Günter Ludwig, Friedemann Rieger, Ralf Nattkemper, Helmut Deutsch, Jacob Leuschner, Jun Kanno, Malcolm Bilson, Laurent Boullet, Ναταλία Μιχαηλίδου, Στέφανος Νάσος, οι οποίοι έχουν επαινέσει εγγράφως το ταλέντο του και τις σπάνιες ερμηνευτικές του ικανότητες.


Β΄ΜΕΡΟΣ
Έργα: L.v.Beethoven, S.Rachmaninoff

Σολίστ Αλέξιος Λίζος
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1986. Είναι απόφοιτος του τμήματος πιάνου του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης με καθηγήτρια την Ζωή Σαμσαρέλου και του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. Μουσικολογία/ Μουσικοπαιδαγωγική).
Μελέτησε κοντά στον Νίκο Ζαφρανά για έναν χρόνο. Ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην τάξη πιάνου του καθηγητή Alan Weiss, στο LUCA School of Arts - Campus Lemmensinstituut, στο Leuven του Βελγίου. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα με τους: Cyprien Katsaris, Naum Grubert, Daniel Rivera, Γιώργο Θυμή, Γιώργο Χατζηνίκο, Δόμνα Ευνουχίδου, κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.