Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Σύσκεψη για το ορυχείο Βεύης (video)

Σε μια κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ έκτακτη ευρεία σύσκεψη, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας, σχετικά με τη διάνοιξη του ορυχείου της Βεύης.
Φορείς και κάτοικοι της περιοχής κατέθεσαν τις απόψεις τους σχετικά με το θέμα και τα νέα δεδομένα μετά την υπογραφή της απόφασης για την εκμίσθωση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης του λιγνιτωρυχείου στην εταιρεία Άκτωρ ΑΤΕ.

Δείτε στο παρακάτω video το μεγαλύτερο μέρος της σύσκεψης με τις τοποθετήσεις των φορέων, αλλά και του εκπροσώπου της εταιρείας «Άκτωρ».



Δείτε εδώ την τελική τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη.

21 σχόλια:

  1. Ντροπή και πάλι ντροπή.
    Ούτε τόσο δα τσίπα δεν έχουν τα καλόπαιδα οι άρχοντες μας..
    Πέρσι τέτοια εποχή με απόφαση του υπουργού ανακηρύχτηκε η εταιρία Ακτωρ πλειοδότρια στο διαγωνισμό.
    Έναν ολόκληρο χρόνο οι φορείς έκαναν τουμπεκί και τώρα αφού βγήκε πριν από λίγες ημέρες η τελική απόφαση νάτους να κάνουν τους επαναστάτες αλλά εκ των υστέρων.
    Που είσασταν ένα χρόνο να εμποδίσετε να βγει η απόφαση εκμίσθωσης στον Μπόμπολα;
    Να σας πω εγώ.
    Στον Μπόμπολα. Και αφού έδεσε η δουλειά πεταχτήκατε τώρα να κάνετε τα κοκόρια γιατί νομίζετε ότι θα ικανοποιήσετε και το λαό. Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια. Ή αλλιώς και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ.
    Ο μεγαλύτερος όμως των υποκριτών είναι ο Βοσκόπουλος. Ζητάει από τη μία δημοτικά ορυχεία - το ακούσαμε και αυτό - για να μην εκμεταλλε'υονται οι ιδιώτες τον ορυκτό πλούτο και από τη άλλη παίρνει απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο για να δώσει τον χαλαζία της περιοχής σε ιδιώτες.
    Δουλέψτε μας και άλλο ρε μάγκες. Αφού σας εκλέξαμε καλά μας κάνετε. Ας προσέχαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παρατήρησα και άκουσα πολύ προσεκτικά όλες τις απόψεις που ακούστηκαν σε αυτή τη σύσκεψη. Για άλλη μια φορά προβλέπεται ένα ξεπούλημα χωρίς προηγούμενο, ένα ξεπούλημα που θα αφήσει αυτό τον τόπο έρημο όταν μετά από 50 χρόνια θα έχουν βγει όλα τα αποθέματα του λιγνίτη. για μια ακόμη φορά προκειμένου να κερδίσουμε λίγα ψωρο ευρώ ξεπουλάμε ότι έχουμε και δεν έχουμε. αν πιστεύεται ότι το μέλλον των νέων και των παιδιών μας εξασφαλίζεται με κάποιο τρόπο μέσα από αυτή τη διαδικασία τότε είμαστε όλοι άξιοι της μοίρας μας. Ντρέπομαι για εμάς τους νέους που καταντήσαμε να βαράμε απλά παλαμάκια στα μεγάλα συμφέροντα. βρίσκεται κάτω από τα πόδια μας ένας πλούτος που δικαιωματικά μας ανήκει!ΜΗΝ επιτρέψετε σε κανέναν να πλουτίζει σε βάρος μας, σε βάρος των παιδιών μας!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥ ΣΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΑΣΕ ΤΗΝ ΑΧΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΕΥΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΤΗΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟΦΙΛΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΙΡΕΙΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΣΟ ΤΑ 'ΧΕΤΕ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με την ίδια αποφασιστικότητα και ξεκάθαρη θέση να είστε και για το θέμα της Αχλάδας.Μας έχουνε ρημάξει, ένας αργός και βασανιστικός θάνατος. Με την απάνθρωπη αυτή τους στάση επιδιώκουν να φύγουμε μόνοι μας , για να τους βγει οικονομικότερη η ιστορία χωρίς την διαδικασία της μετεγκατάστασης. Πρέπει να δοθεί ΆΜΕΣΗ λύση. όχι αύριο αλλά ΧΘΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ( ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ) ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΧΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ Ε ΛΟΙΠΌΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΜΑΖΕΨΕ ΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ....Δ@@@Ο ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΣΚΑΒΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ?.... ΚΑΝΕΙΣ ..... ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΥΧΕΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΤΟΣΟ ΚΟΣΜΟ ΑΝΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΒΓΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΙΔΗΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΒΕΥΗΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΤΩΡΑ.ΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΒΑΡΒΟΥΤΗ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΒΛΕΠΩ ΠΩΣ ΤΟΥ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΠΟΛΥ Ο ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ .
    ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ???????
    ΕΠΕΙΔΗ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!
    ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΕ Ο ΣΤΑΘΗΣ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΙΛΗΣΕ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!
    ΕΠΕΙΔΗ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΥΧΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ!
    ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΤΕ.
    Ο ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΜΟΓΙΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ . ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΤΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ .
    ΟΧΙ ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.
    ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΟΝ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΣΩΣΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστός φίλε!!! Ετσι ακριβώς είναι τα πράγματα! Γι αυτό θα βλέπουν συνεχώς την ουρά του Βοσκόπουλου....Πάντα τελευταίοι θα τερματίζουν μακράν του Βοσκόπουλου!!!!

      Διαγραφή
  8. Αχρηστοι και κλαψομαριες οπως παντα
    Αφηστε τα καλυτερα θαμμενα να ζησετε με τον αερα

    Αφου δεν κανατε τιποτα τοσα χρονια διωξατε τει πανεπιστημια ανθρωπους κλειστε και οτι εργοστασιο και εταιρια δουλευει και μετα κανετε τα μνημοσινα με ομιλιες και στεφανα

    Αφηστε τον κοσμο να δουλεψει τωρα οχι μετα
    Φτιαξτε ενα εργοστασιο παραγωγης

    Αχρηστοι φευγει ο κοσμος απο την φλωρινα
    Μονοι με γερους θα μεινετε

    +δειτε ευρωπη που ειμαστε αφρικανικες τεμπελες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. reeeeee ante parathste mas me ta xaza sas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βοσκοπουλε ξεσκεπασε τους ολους τον Σταθη και την εταιρια.
    Αυτοι νοιαζονται μονο για την τσεπη τους . Ο Σταθης μιλουσε σαν υπαληλος της εταιριας ποιος ξερει τι κρυβεται πισω απο την συμβαση αυτη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έπιασε δουλειά το γραφείο του Βοσκόπουλου (9:05) να τον υπερασπιστεί. Άξιος ο μισθός σας κορίτσια.
    Μας τα είπατε όλα αλλά για το δωρεάν ρεύμα τσιμουδιά.
    Πέστε μας επιτέλους εσείς που τα ξέρετε από πρώτο χέρι πότε θα συνδεθουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΟΙ ΕΜΜΟΝΕΣ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΘΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ.ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ.
    ΕΣΥ ΚΟΙΤΑΞΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ.
    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Σταθει θα μας σωσει. Θα δουλευουμε για 300-400 ερω στο ορυχειο.θα τρελαθουμε στο χρημα.Να ζησεις Σταθη μου με τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. H απάντηση της νέας Περιφερειακής Αρχής στην αποικιοκρατικού τύπου σύμβαση ήταν άμεση. Η κυβέρνηση και οι κολλητοί της βλέποντας πως σε 2-3 μήνες δεν θα έχουν το πάνω χέρι βιάζονται να τελειώνουν την υπόθεση για λόγους που ολοι καταλαβαίνουμε. Σκόνταψε λοιπόν στον Καρυπίδη ο Μπόμπολας, για αυτό και η σχετική αντιμετώπιση απο τα δικά του ΜΜΕ πριν της εκλογές. Το μέλλον των εξελίξεων μεταφέρεται στη λαϊκη συνέλευση της Βεύης. Αν οι κάτοικοι αρκεστούν στα καθρεπτάκια και στις κάτω απο το τραπέζι συναλλαγές που σίγουρα θα δώσουν και θα πάρουν αυτο το διάστημα τότε είναι άξιοι της μοίρας τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΣΑΘΗ ΣΩΣΕ ΜΑΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙΣ . ΔΑΓΚΩΤΟ ΣΤΑΘΗ ΟΛΟΙ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. zεσταθηκε το σπιτη με τη τηλεθερμανση δεν θελω δωρεαν ρευμα γιαννακη σε ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΓΙΑ ΗΡΕΜΗΣΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΦΑΓΩΜΑΡΕΣ ....ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. την αχλαδα την θυμοσαστε μονο προεκλογικα οταν ψαχνετε δουλειες και ψηφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Στάθη έχεις τελειώσει ότι και να κάνεις. Όσες θέσεις και να τάξεις δεν σε σώζει τίποτα. Εσένα και το κόμμα σου. Και να ξέρεις όταν θα περπατάς στον δρόμο δεν θα βρέχει θα σε @@@νουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Re paidia giati mono apo tin vevi.oloi tha ginoun xeiristes apo tsompani?k sto kato kato giati i veviotis doyleyoub sto messini k stin axlada?ps k oso na kanete oneira o messinis den xabapmainei stin vevi,giati kati teteious theletai na kanetai iti thelete opos k kanete

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.