Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Φλώρινα: Αλόγιστη σπατάλη λέξεων στα Δημοτικά Συμβούλια

Στην εποχή μας, εποχή της αμεσότητας και των διαπροσωπικών σχέσεων έχει γίνει κατανοητό ότι το «πνεύμα» παίζει μεγάλο ρόλο στην ατομική επιτυχία, στη κοινωνική αποδοχή και καταξίωση.
Εκ των πραγμάτων η φιλονικία και οι ατέρμονες «κόντρες» έρχονται δεύτερες!
Ο καθένας από τους «εμπλεκόμενους» πλειοψηφία, μείζον και έλασσον παράταξη απαρτίζεται από ξεχωριστές και ισχυρές προσωπικότητες, που υπηρετούν τις δικές τους αξίες με τον τρόπο που αυτοί γνωρίζουν!
Η εποχή μας, εποχή της ταχύτητας και της ευελιξίας μας υποχρεώνει να αλλάξουμε στάση απέναντι στα πράγματα, να προσαρμοζόμαστε σύμφωνα με τις εκάστοτε ανάγκες.
Θα πρέπει κάποιες φορές να αλλάξουμε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την πολιτική, είμαστε σε κατάσταση αναζήτησης, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει θετικά και ωφέλημα με αέναες αντιπολιτευτικές ομιλίες που χαρακτηρίζονται από «ξύλινη γλώσσα».
Δεν πρέπει να μπερδεύουμε την πολιτικολογία για μια απλή επισήμανση που αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση, το να αναμασάμε και να σπαταλάμε λέξεις ίδιες και ίδιες μόνο κουράζουν!
Οι τοπικές κοινωνίες θέλουν λίγα, απλά λόγια και πολλές πράξεις, διότι πρέπει να επιβιώσουν και να πιστέψουν στην ομαλή λειτουργία των παρατάξεων, ταυτόχρονα σφυρηλατείτε η εμπιστοσύνη μεταξύ τους… έτσι ανασυγκροτείται η σχέση του πολίτη με τους αιρετούς.
Ο Δήμος Φλώρινας χρειάζεται να εφαρμόζει κατά γράμμα το σχέδιο της πολιτικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης χωρίς ανούσιες παράπλευρες επεμβάσεις από τη μείζον και ελάσσων μειοψηφία, ζητώ πολλά; Ίσως…αλλά δεν γίνεται διαφορετικά, ας αναλογιστούν όλοι στο βαθμό που τους ανήκει η ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και ας προσπαθήσουν να ανταποκριθούν, είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουν!

Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος.
Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
τ. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

6 σχόλια:

  1. ΡΕ ΕΚΔΟΤΗ- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΕ Κ,Λ,Π ΕΧΕΙΣ ΚΟΛΗΣΕΙ ΣΑΝ ΒΔΕΛΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΥΧΑΙΟ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολιτική και κοινωνική ανασυγκρότηση είναι το σχέδιο του δήμου. Καταλαβαίνεις τι λες;; Διερμηνέα χρειάζεται κανείς για να σε καταλάβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Ηλιάδη ο τρόπος γραφείς σας με συναρπάζει. Οι παρατηρήσεις σας πάντα εύστοχες και εμπεριστατωμένες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κ. ΗΛΙΑΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΛΙΔΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ,ΕΝΑ ΒΑΘΙΑ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ.

      Διαγραφή
    2. ΚΥΡΙΕ ΗΛΙΑΔΗ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ.

      Διαγραφή
  4. Σας θερμοπαρακαλώ να σταματήσετε να υπογράφετε πλέον ως δημοσιογράφος. Είστε πραγματικά ανεκδιήγητος και το θετω όσο πιο ευγενικά μπορώ.
    Αρκετά γλοιώδης έχει γίνει η δημοσιογραφία για πολλούς και εσείς το αποδεικνύετε περίτρανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.