Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Χρυσή Αυγή Φλώρινας: Τιμήσαμε τη μνήμη του Μακεδονομάχου καπετάν-Κώττα

Το Σάββατο 4 Οκτωβρίου το απόγευμα, κλιμάκιο συναγωνιστών από τη Φλώρινα και την Καστοριά πραγματοποίησαν στην κοινότητα Κώττα Φλώρινας, την ετήσια εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στη Δυτική Μακεδονία για τον Μακεδονομάχο οπλαρχηγό Κωνσταντίνο Χρήστου (Καπετάν-Κώττας).
Ο Γραμματέας της Π.Ο. Δυτικής Μακεδονίας, συναγωνιστής Τούφας Στέλιος και ο εκπρόσωπος της Τ.Ο. Φλώρινας, συναγωνιστής Νομικός Κωνσταντίνος, κατέθεσαν στεφάνι στο άγαλμα του Κώττα, στην ομώνυμη κοινότητα της Φλώρινας. Ο Καπετάν-Κώττας κρεμάστηκε από τους Τούρκους στο Μοναστήρι στις 27 Σεπτεμβρίου 1905.
Η Χρυσή Αυγή τιμά τους "ξεχασμένους" ήρωες του Μακεδονικού Αγώνα σε όλη τη Δυτική Μακεδονία, καθώς και με παρεμβάσεις της στο Ευρωκοινοβούλιο, την ώρα που η χούντα Σαμαρά-Βενιζέλου ξεπουλά το όνομα της Μακεδονίας και δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα στα διεθνή "φόρα" σχετικά με την τύχη του λεγόμενου "Μακεδονικού ζητήματος". Εμείς οι Έλληνες Εθνικιστές τους δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν διαπραγματευόμαστε την Ιστοριά μας και την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Για το έργο και τις τελευταίες στιγμές του Καπετάν Κώττα, αντιγράφουμε από το ιστολόγιο "Εγκόλπιον":
Τιμούμε σήμερα τον Μακεδονομάχο που εκπαίδευσε μια σειρά από εξαίρετους Μακεδονομάχους που θα γίνονταν κατόπιν εξαίρετοι καπετάνιοι: Ο Σίμος άπ' τα Άλωνα, ο Μακρής, ο Καούδης, ο Νταλίπης, ο Κύρου, ο Μελέτσκος ή Παναγιωτίδης, ο Βαγενάς, ο Κολίτσης, ο Νταηλάκης, ο Γρηγορίου, ο Πύρζας, ο Πάπας, ο Παρασκευαίδης, ο Περράκης... Τιμούμε σήμερα τον καπετάνιο που έπεσε θύμα προδοσίας και τον Ιούνιο του 1904 αιφνιδιάστηκε από τουρκικό απόσπασμα εδώ στο σπίτι του Ρούλια και φυλακίστηκε στο Μοναστήρι... που για μας θα είναι πάντα μοναστήρι, για άλλους είναι Μπίτολα... Το Ατ' Παζάρ πάντα είναι γιομάτο κόσμο. Η κεντρική μεγάλη πλατεία του Μοναστηρίου. Εκεί γίνεται το παζάρι, ο περίπατος, το αλισβερίσι...Μα σήμερα ψυχή δεν έχει... Στη μέση της πλατείας υψώνεται ένας στύλος, που σχηματίζει ένα μεγάλο κεφαλαίο Γ μ ένα σκοινί, που λεύτερο πηγαίνει κατά τα κέφια του αέρα. Τον αγέρα που σήμερα χαλάει τον κόσμο.
Ο ήλιος ακόμα δεν έχει καλοβγεί, όταν τον φέρνουν. Στρατιώτες μπροστά να κοιτάνε με υποψία τα στενώματα, άλλοι στρατιώτες μ' έφ' όπλου λόγχη, αξιωματικοί να δίνουν τον τόνο στο βάδισμα κι ο κύκλος άδειος, και μέσα στον κύκλο ο καπετάνιος. Δύο δεσμοφύλακες, θεριά ως εκεί πάνω, τον κρατούν από τους ώμους και τον σπρώχνουν... Πίσω πάλι, όλη θαρρείς η Τουρκία να συνοδεύει τον Ένα...
Ο Κώττας περπατάει με μεγάλες δρασκελιές. Τα σχισμένα, ματωμένα χείλια του χαμογελούν. Τι τον νοιάζει τώρα εκείνον για τις διαταγές που δίνονται, τι τον νοιάζει για το σκοινί που βάζουν στο λαιμό του; Ποιος ακούει τον εισαγγελέα που διαβάζει την καταδικαστική απόφαση, ποιόν ρωτάνε: «Έχεις τίποτα να πεις;»
Τούτη την ώρα ο Κώττας χαϊδεύει τα κεφάλια των παιδιών του, μπαίνει στο σπίτι του, παίρνει την Ζωή στην αγκαλιά του, χορεύει μαζί της, βγαίνει στο χαγιάτι, βλέπει απέναντι στο Πράσινο, ακούει το ποτάμι, καμαρώνει τα κάστανα που έχουν σχεδόν γίνει μέσα στο καύκαλό τους, κουνάει το χέρι στους συντοπίτες του, πηγαίνει στο Ανταρκτικό κρατώντας στην χούφτα του ένα νόμισμα. Βρίσκει εκεί τον Βασίλη, τον παπαδημήτρη, όλα τα παλικάρια του και ανεβαίνουν μαζί ως τις λίμνες. Οι καλαμιές τρεμουλιάζουν, το νερό είναι φουσκωμένο, ο Αγιος Αχίλλειος αντιστέκεται έρημος, μοναχός στο τόσο νερό. «Ματοβαμμένες λίμνες μου», ψελλίζει κι είναι όλος ευτυχία που τις αντίκρισε πάλι.
Λοιπόν καπετάνιο, θες τίποτα; Ανυπόμονη είναι η φωνή.
Τότε συνέρχεται ο Κώττας. Τα μάτια του αστράφτουν στ' αυγινό φως κι οι πληγές του τώρα, θαρρείς και χάθηκαν. Κι η φωνή του που την ξέραν τα φαράγγια των Κορεστίων και οι Πρέσπες, βουερή σαν όλους μαζί τους αγέρηδες να' χε μέσα της τάραξε το κοιμισμένο Μοναστήρι.
- Ντα ζίβι γκ(ι)ρτσια (να ζει η Ελλάδα), στην ντοπολαλιά...
Και δίνει ένα σάλτο το λιοντάρι, κλοτσάει το σκαμνί που πάταγε, τρεμοπαίζει τρομαγμένο το σκοινί, τσιτώνεται το σκοινί, μπαίνει βαθιά στην στεγνή σάρκα το σκοινί, το κορμί ταλαντεύεται βίαια, το βάρος μεγαλώνει, κρατάει για λίγο το κόκαλο στον τράχηλο, δεν αντέχει άλλο το κόκαλο, ανατριχιαστικά σπάει, τα μάτια βγαλμένα άπ' τις κόγχες τους, αγριεμένα, κοιτούν ακόμη προς τις λατρευτές λίμνες.
Ο αγέρας, που για μια στιγμή σταμάτησε, θέλησε να νανουρίσει το παλικάρι. Αλαφρά, μη το ξυπνήσει, το λίκνισε. Κι ο ήλιος ήρθε τρυφερά και τον ασπάστηκε στο στόμα... Ήταν 27 Σεπτέμβρη του 1905.

45 σχόλια:

  1. Τι έγινε; Ακόμα κανένα υβριστικό σχόλιο; Πού είναι η παλιά καλή αήθεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Den xriazete auti h fotografia ubristika sxolia file mou.......an tin paratirisis kala einai ubris apo moni tis!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρατηρώ τον λόγο σου, και τον βρίσκω υβριστικότατο προς τον πολιτισμό μου.

      Διαγραφή
  3. Nomike ase to a@@@o yfos grapsimatos,edo ine hrisi avgi.,hriazomaste doriko ifos,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δωρικό είναι το λιτό, το απέριττο και ανεπιτήδευτο. Κάθε δράση της Χρυσής Αυγής, έχει αυτά τα χαρακτηριστικά. Και σε αυτά θα επιμείνει σε πείσμα των λαοπλάνων, των ψευτών, των υποκριτών κάθε μορφής και επίπλαστης αποχρώσεως.

      Διαγραφή
    2. OI DOLOFONIES KAI TO KSILO POU TRONE OI SINANTHROPOI MAS APO TOYS ELLINES ETHNIKISTES EINAI "λιτό, απέριττο και ανεπιτήδευτο"...............??????

      Διαγραφή
    3. ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΣΤΑΝΤΑΡΤ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΤΙ ΤΙΣ; ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΣΤΑΝΤΑΡΤ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ, ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΨΗΜΕΝΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΟΥ ΜΑΡΟΥΣΗ, ΤΡΙΩΝ ΣΥΝ ΕΝΑ ΨΗΜΕΝΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΣΤΗ ΜΑΡΦΙΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΤΙ ΤΙΣ; ΔΕΚΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΝΕΞΙΧΝΕΙΑΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΑΘΩΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ. ΠΕΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΟΜΕ ΠΟΙΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟ ΚΟΜΜΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ, ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ.

      Διαγραφή
    4. re file ti mou les tora epidi kapioi anegkefaloi ta kanoun ola auta prepi na isofarisete k esis me antipina........?????? eno ena nazistiko/fasistiko kratos tha ta eixe ksekatharisi ola auta????? ekei ftanoun oi dinatotites tou ethnikistikou sou nou?????????

      Διαγραφή
    5. Νσζιστικο/φασιστικο ειναι το κεφαλι σου που αυτο αντιλαμβανεται τα πραματα μονοπλευρα. Που ειδες στη διεστραμενη φαντασια σου ισοφαριση και αντιποινα. Απλα σαν γνησιο κατεστημενο φασισταριο βλεπεις μονο οτι παει κοντρα στο ρεμα του βολεματος, βλεπεις δολοφονους μονο εκει που η υπνωση σου επιτρεπει. Θα ηθελα να πω οτι θα σου περασει αλλα δεν ισχυει. Η σαπισμενη πατατα μονο βρωμαει και δεν ξανανιωνει.

      Διαγραφή
    6. ΑΠΟ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΣΥ ΣΚΙΖΕΙΣ. ΒΓΑΛΕ ΤΙΣ ΠΑΡΟΠΙΔΕΣ ΜΗΠΩΣ ΛΙΓΟ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ, ΚΕΦΑΛΑ ΣΟΥ.

      Διαγραφή
  4. Ο Λαϊκός Σύνδεσμος έπραξε το αυτονόητο, αυτό που δυστυχώς δεν πράττει κανένας άλλος, δηλαδή την τιμή στην μνήμη όσων έδωσαν την ζωή τους για την Ελλάδα και την Ρωμιοσύνη.
    Και είναι ευτύχημα που αυτή η εκδήλωση τιμής και μνήμης είχε προαγέτη έναν άντρα-διαμάντι σαν τον κ. Νομικό.
    Κύριε Κώστα, η Φλώρινα γνωρίζει το πρόσωπό σαν, τον αγώνα σας και το προσωπικό σας κόστος σε αυτόν. Έχετε φίλους περισσότερους από όσους γνωρίζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. M αυτους θα παρουμε τη Πολη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όχι, με τους άλλους των γκέι-πράιντ

      Διαγραφή
    2. ma opos oloi vlepoume einai katharoi apogonoi tou Leonida kai ton 300..........!!!!

      Διαγραφή
    3. Το να κοροιδέυεις γλυκέ μου σημαίνει ότι είσαι ένα μηδενικό!Ομοφοβικό άτομο...

      Διαγραφή
  6. Τι σχέση έχει η Ρωμιοσύνη με τον φασισμό και τους νόθους απογόνους - υμνητές του Χίτλερ βρε πανίβλακα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οτι και να κανουμε αγαπητοι φιλοι,διτυχως η ελλας εχει προ πολου πεθανει,οι ελληνες ειναι μειωνοτητα στην πατριδα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στην ΦΛΩΡΙΝΑ έχει πολλούς ηλίθιους σαν εσένα 9.19 ?????

      Διαγραφή
  8. απορια΄'δεν θα επρεπε ο κωταs να τιμαται ΚΑΙ από αλλα ΄΄δημοκρατικα κομματα'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι κόκκινες σημαίες τι είναι; Κομμουνιστικές ή Χιτλερικές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΙΑΝΔΡΟ [ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΘΙΟ 9.49]

      Διαγραφή
    2. Ουτε κΟΥμουνιστικες ουτε χιτλερικες. Τα χρωματα και η Ιστορικες μνημες καθε χωρσς ειναι ιδιοκτησια του καθε πολιτη. Και βεβαια σε αυτους συγκαταλεγοντσι και οι υποστηρικτες της Χρυσης Αυγης ειτε το δεχεται ειτε οχι το αδελφατο των εξι φασιστοσυμμοριων του Αντισυνταγματικου Τοξου.

      Διαγραφή
    3. Oi kόκκινες σημαίες είναι για να ξυπνούν οι βλάκες.

      Διαγραφή
    4. τσ τσ τσ φίλε 11:14 είσαι αρκετά οξύθυμος & εριστικός… εγώ εξέφρασα μια απλή απορία και εσύ με έβγαλες και ηλίθιο! Έχοντας διαβάσει πάρα πολύ ιστορία και ιδίως ελληνική, γνωρίζω πολύ καλά τι είναι ο μαίανδρος πολύ πριν αρχίσουν οι Χρυσαυγήτες τις μπούρδες περί αρχαιοελληνικού συμβόλου (που όντως είναι) αλλά που από σβάστικα «μεταμορφώθηκε» εντέχνως σιγά-σιγά σε μαίανδρο. Επίσης, δεν μπορώ να συνδυάσω πουθενά το κόκκινο (ή το μαύρο) χρώμα με τον ελληνισμό. Δεν έχεις καθίσει ποτέ να αναλογιστείς με καθαρό μυαλό (και όχι με φανατισμό που σου πλασάρουν μέσα στην κρίση για να σε «αγγίξουν» στα πατριωτικά σου αισθήματα) για ποιο λόγο αυτοί «οι πατριώτες» που υποστηρίζεις επέλεξαν απ’ τα χιλιάδες ελληνικά σπουδαία σύμβολα τον αρχαιοελληνικό μαίανδρο, που σε συνδυασμό με το χρώμα (κόκκινο – μαύρο) παραπέμπει απευθείας στη ναζιστική χιτλερική σβάστικα (σαν παραλλαγή της). Γιατί όχι ένα άλλο σύμβολο (π.χ. αρχαιοελληνικό κίονα ή το αστέρι της Βεργίνας) σε γαλάζιο, μπλε, άσπρο φόντο ή και κίτρινο του βυζαντίου βρε αδερφέ; Γιατί; Τυχαία επέλεξαν τέτοια ομοιότητα;
      Μάλλον εσείς θα πρέπει να ξυπνήσετε γι’ αυτούς που υποστηρίζεται, γιατί την Χρυσή Αυγή την ήξερα πολλά χρόνια πριν την κρίση, πολύ πριν πάρει αυτά τα ποσοστά και πριν αρχίσουν οι «παπαγάλοι» των Μ.Μ.Ε. να κάνουν ντεμέκ «αποκαλύψεις» για την οργάνωση. Το να είσαι Εθνικιστής ή πατριώτης δεν στο απαγορεύει κανείς, το να σπαταλάς όμως τόση ενέργεια, χρόνο, τον πατριωτισμό σου και να «εκτονώνεις» την οργή σου μέσω αυτού του ναζιστικού μορφώματος είναι ένα τεράστιο λάθος, που θα το καταλάβετε καλά και εσείς οι οποίοι το υποστηρίζεται κάποια στιγμή, αλλά θα είναι πολύ αργά… Δεν μπορείτε καθόλου να αντιληφθείτε τι τεράστιο κακό θα κάνετε στην πατρίδα σας. Δεν μπορείτε καν να το φανταστείτε τώρα. Ξυπνήστε εσείς όσο είναι νωρίς… Παίζονται τεράστια παιχνίδια πίσω από τη Χρυσή Αυγή που θα τα καταλάβετε όταν έρθει η ώρα και θα μουτζώνετε τους εαυτούς σας για το «πάθος» και την «αφοσίωση» που δείξατε…

      Διαγραφή
    5. ΛΟΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΑΣΧΕΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΥΞΕΡΟΥ. ΓΝΩΣΤΗ-ΑΣΧΕΤΕ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΨΑΞΟΥ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΡΗΓΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΝΑΤΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΣΗΜΑΙΑ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΒΡΕ ΑΧΡΗΣΤΕ ΤΟ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ ΚΑΙ Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΗΛΙΟΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΕ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ, ΜΑΘΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥ ΛΕΝΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΣΕ ΣΚΑΤΟΣΩΛΗΝΑ ΛΥΝΤΣΑΡΙΣΜΕΝΟΥ ΜΟΥΑΜΑΡ ΚΑΝΤΑΦΙ. ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΜΑΙΟΥ ΓΑΛΕΡΙΟΥ ΠΟΥ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΤΟΝ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΜΑΙΑΝΔΡΟ ΣΑΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΤΟΝ ΝΕΟΚΛΑΣΣΙΚΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΤΟΥ ΠΑΛΗΟΥ Α! ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΑΓΑ) ΠΟΥ ΚΑΚΩΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΗΚΕ. ΜΗΠΩΣ Ο ΓΑΛΕΡΙΟΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΤΟΣΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΚΑΜΑΡΑ, ΡΟΤΟΝΤΑ, ΑΝΑΚΤΟΡΟ) ΗΤΑΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ 'ΞΕΡΕ; ΓΙΑ ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΟ ΤΟΥ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ (ΟΧΙ ΡΩΜΑΪΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ) ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΦΛΟΥΦΛΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ, ΝΑ ΔΕΙΣ ΕΝΑΛΛΑΞ ΤΟΥΣ ΜΑΙΑΝΔΡΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΣΒΑΣΤΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΕΣ. Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΟΛΙΣ ΠΡΟ ΜΗΝΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ. ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΜΕΣΣΗΝΙΟΙ ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ 'ΞΕΡΑΝ; ΕΣΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΩΒΡΑΚΟ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΕΙΣ ΠΙΟ ΣΥΝΘΕΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ. ΚΑΛΗΜΕΡΑ

      Διαγραφή
    6. epitelous parte mia apantisi pou sas aksizi!!! akou "ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΙΑΝΔΡΟ"!!!

      Διαγραφή
    7. Βρε παλικάρια, το ξέρουμε πολύ καλά που υπήρχαν και που υπάρχουν μαίανδροι και ποιοι τους χρησιμοποίησαν στο παρελθόν, αλλά όλα αυτά ήταν πριν τη ναζιστική Γερμανία. Αν η Χρυσή Αυγή είχε ιδρυθεί πριν ο παράφρονας Χίτλερ χρησιμοποιήσει αυτά τα σύμβολα (δυστυχώς η χρήση της σβάστικας παραπέμπει στο αρχαιοελληνικό μαίανδρο και έτσι η χρήση του από μεταγενέστερους μετά το ’40 είναι εύκολα παρεξηγήσιμη) τότε θα συμφωνούσαμε μαζί σας. Αυτό το πράγμα να προσπαθείτε οι Χρυσαυγήτες να δικαιολογείται το οτιδήποτε ψάχνοντας στην ελληνική ιστορία δεν το καταλαβαίνω, μια για τον μαίανδρο, μια για το αρχαίο χαιρετισμό με το χέρι ψηλά, ενώ όλα αυτά (κακώς) τα είχε υιοθετήσει ο Χίτλερ και εσείς τα χρησιμοποιείται μετά από αυτή τη χρήση και μάλιστα με παρόμοιες ιδεολογικές βάσεις, τι διάολο προσπαθείτε να βρείτε δικαιολογίες στον Αρχαίο Ελληνισμό; Νομίζεται κοροϊδεύετε τον κόσμο, τους εαυτούς σας κοροϊδεύετε κατά βάση… Άκου εκεί ο άλλος βρήκε το κόκκινο χρώμα στη Φιλική Εταιρία, αν το ρωτήσουμε για κάποιο άλλο χρώμα θα ψάξει σε άλλο κομμάτι της ελληνικής ιστορίας για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
      Κόκκινη - μαύρη σημαία με παραλλαγή του μαίανδρου (σβάστικα), χέρι υψωμένο για χαιρετισμό και φανατικές εθνικιστικές θέσεις εξέφρασε η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ… Καλός ή κακός με αυτόν συνδυάστηκε… Η Χρυσή Αυγή δεν προ-υπήρξε του Χίτλερ αλλά λειτουργεί με βάσει τα δικά του σύμβολα και μεθόδους. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ» ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΈΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΤΗΝΩΔΙΑ; Φτάνει πια, σε πόσο χαζούς απευθύνεστε και συρρέουν προς εσάς ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΙ τα αγνά πατριωτικά τους αισθήματα…

      Διαγραφή
    8. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΘΕΛΟΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ. ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΗΓΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΓΑΝΤΙ ΣΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΑΣ. Ο ΑΛΛΟΣ {Η ΜΗΠΩΣ ΗΣΟΥΝ ΕΣΥ} ΠΟΥ ΝΤΕΜΕΚ ΕΧΕΙ ΨΑΞΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΕΧΕΙ. ΕΜΕΙΣ ΨΑΧΝΟΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΟΥΣ ΜΑΙΑΝΔΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΒΑΣΤΙΚΕΣ, ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ {ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΓΚΕϊ ΠΑΡΕΪΝΤΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑΣ) ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΠΟΥ ΑΠΛΩΘΗΚΕ ΧΑΡΗ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ. ΘΑ ΑΝΑΚΤΗΣΟΜΕ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ, ΤΗΝ ΗΔΗ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΚΑΤ' ΕΥΦΗΜΙΣΜΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΟΥ 3:36 ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Καλός η κακός με αυτόν συνδυάστηκε, θέλει επιρρήματα.

      Διαγραφή
    9. 3:36 ότι χρώματα και σύμβολα και να διάλεγε η Χ.Α. εσύ πάλι δεν θα τα άρεζες και θα έβρισκες ράτσκες δηλαδή λαβές για τον εθνικισμό τους. Άσε τα μουχλιάρικα. Σας πήρε ο κόσμος χαμπάρι.

      Διαγραφή
    10. Ρε 3:36 και τα Σκοπια τα καϋμένα πηραν το Μακεδονια και τ' οκαναν κρατος όταν εμεις επι δεκαετιες λεγαμε Υπουργειο Βορείου Ελλαδος. Πηραν και τον ηλιο της βεργινας του Φίλιππα του Β και το έκαναν σημαια. Γιατι μας πειραξε και καναμε κλεισίματα συνορων και ενδιαμεσςς συμφωνιες και καναμε τους ανθρώπους να κανουν τη σημαια τους περιπου γιαπωνεζικη; Αν εισε συριζαιος, ΚΚΕς, Ρεπουσιος, Ανταρσιος όλα οκ. Δεν περιμενει κανεις τιποτε άλλο. Αλλα αν εισε πασοκονεοδημοκρατοφασιστας να τους χαιρεσε και να σε χαιρονται.

      Διαγραφή
  10. Την άλλη φορά να έχετε μαζί σας και τους
    ''ΑΠΟΝΔΥΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ'' σας ,από το Αίγιο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΡΟΠΤΙΖΟΥΝ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΣΙΤΙΣΜΟΥ.......ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. και γω σας λεω ,οψοφησεν η ελλας,δεν υπαρχει στο χαρτη,τζαμπα μαλωνετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. re tsifli 10.15 proi proi ta kopanises sto tsipoyradiko ??? nomizis oti opsofisen h Ellas.....esena oxi tsipoyro alla kinigito agrio su xriazetai..poy ipame ine to tsipoyradiko opoy ta pinis ? Etsi na soy kanoyme idiaitera mathimata kai skliro soyidiko massaze...kafre

      Διαγραφή
  13. O.....AΥΓΕΡΙΝΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ? ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΕΣΒΗΣΕ το ΑΣΤΕΡΙ ????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΣΥ ΚΡΥΨΟΥ ΠΙΟ ΒΑΘΕΙΑ ΣΤΗ ΣΠΗΛΙΑ ΣΟΥ 1:31. ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΕ ΣΠΗΛΙΕΣ. Ο ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΕΙΣΕ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΡΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΑΥΤΗΣ. ΚΡΥΨΟΥ ΘΑ ΣΕ ΠΙΑΣΟΥΝΕ!

      Διαγραφή
  14. Α βλέπω συνεχίστηκαν τα σχόλια με μεγάλη επιτυχία όσον αφορά τα επιχειρήματα… Δεν αξίζει ρε παιδιά, ότι και να λέμε… όλα θα φανούν στην πορεία… Αφήστε αυτό το παιχνίδι με τα χρώματα, όλο και κάποιο διαφορετικό υπάρχει στην ελληνική ιστορία, το ψάχνετε, το βρίσκετε και το πετάτε σαν δικαιολογία, καμία όμως παραδοχή πως το μαύρο-κόκκινο το χρησιμοποίησε ο Χίτλερ… Είναι αλήθεια, οι σημαίες σας παραπέμπουν στην ελληνική επανάσταση (ίδιες είναι ντε, είχαν και τον μαίανδρο) και όχι στη σβάστικα των Ναζί… ο Κολοκοτρώνης χαιρετούσε με υψωμένο το χέρι τους συναγωνιστές του και ο Ρήγας είχε σημαία με σβάστικα… τι να πω πια… Τα παλιά περιοδικά της Χρυσής Αυγής που είχαν αφιερώματα στον Χίτλερ, υμνούσαν τους ναζί και είχαν εξώφυλλο την ορίτζιναλ ναζιστική σβάστικα, με φόντο την οποία βγαίνανε φωτογραφίες με το χέρι υψωμένο παλιά στελέχη του κόμματος, όλα αυτά είναι καθαρά ελληνικά, βγαλμένα από την ιστορία μας…
    Και όχι, δεν έχω ψηφίσει ποτέ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ (που κατάφεραν να καταστρέψουν αυτό τον ευλογημένο τόπο) και ούτε υποστηρίζω κάποιο συγκεκριμένο κόμμα, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο που με καλύπτει πλήρως με τα πιστεύω μου… Το άλλο πάλι, όταν θέλετε να του την «πείτε» σε κάποιον οι Χρυσαυγήτες τον αποκαλείτε με τη βαριά βρισιά «Δημοκράτη» και η «Δημοκρατία σας», εσείς δηλαδή τι είστε; Παραδέχεστε κάτι; Απ’ ότι ξέρω η Δημοκρατία γεννήθηκε στην Αρχαία Ελλάδα και εσείς οι υμνητές του Αρχαίου Ελληνισμού την αποποιείστε; Τι θέλετε; Χούντα ή Φασισμό; Τίποτα από τα δύο πάντως δεν έχει σχέση με τη δημοκρατία των αρχαίων ελλήνων…
    Το άλλο πια… τα τελευταία χρόνια (μετά την άνοδο των ποσοστών) η Χρυσή Αυγή έγινε και Χριστιανικό κόμμα που υποστηρίζει την ορθοδοξία και την πίστη (τι άλλο θα κάνετε, όπως ο Σαμαράς για να προσεγγίσει το χριστεπώνυμο πλήθος για ψηφαλάκια ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΙ την πίστη μας, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ατιμία απέναντι στον ίδιο το ΘΕΟ – να «εκμεταλλεύεστε» το όνομα του για πολιτικό όφελος). Τα παλιά άρθρα πάλι στο περιοδικό σας αφιερωμένα στον «Παγανισμό» τι τα κάνατε; Τα κάψατε; Τώρα είστε χριστιανοί ορθόδοξοι; Κάνετε το σταυρό σας και μετά βγάζετε μαχαίρι και σφάζετε κάποιους που δεν είναι σαν εσάς; Και αφού είστε χριστιανοί ορθόδοξοι γιατί «μισείτε» άλλους συνανθρώπους μας (επειδή είναι άλλης εθνικότητας) εγώ ξέρω πως σύμφωνα με το ευαγγέλιο και το λόγο του Θεού μας, μας δίδαξε να αγαπάμε αλλήλους και ότι όλοι οι άνθρωποι είναι αδέρφια μας, όποιοι και αν είναι αυτοί (δεν τους χώρισε σε Πακιστανούς, Αφγανούς ή Έλληνες). Εσείς αφού δεν το κάνετε αυτό, γιατί θέλετε να λέγεστε «χριστιανοί»;;; Η λέξη «Χριστιανισμός» και «μίσος» δεν μπορούν να ταυτιστούν ποτέ και με τίποτα….. Αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mήπως τα...παλαιά περιοδικά τα διάβαζε μετα μανίας και σημερινός νεοδημοκράτης υπουργός παρέα με χιλιάδες νεοδημοκράτες ; Μην το ψάχνεις πολύ το θέμα γιατι θα εκτεθείς και εσύ και όλη συμπασα η νέα δημοκρατία ..Τωρα σιωπή και ησυχα με ελαφρά στο σπιτάκι για το τσαγάκι σας...

      Διαγραφή
    2. kala 11:43 apo ola ayta pou egrapse o pio panw esy to mono poy symperanes einai pws einai neodhmokraths kai krazei ton samara, milame gia IQ feyga...... kai apantiseis se ola ayta blepw tis eixes etoimes, apostomotikes...

      Διαγραφή
    3. Ειλικρινα τοση μπουρδα σαν του 5:28 σπαει κοκκαλα. Εγω ο ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ ποιον σκοτωσα και μαχαιρωσα ρε θλιβερο υποκειμενο; Δεν ψηφησες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μιλας θετικα για την Ορθοδοξια αρα ΚΚΕ επισης δεν ψηφιζεις. Επομενως ψηφιζεις ΣΥΡΙΖΑ Η ΔΗΜΑΡ - ΡΕΠΟΥΣΗ Η ΚΑΜΜΕΝΟ και βλεπεις υποκρισια στο δοπτυχο ΧΑ-Ορθοδοξια αλλα δεν βλεπεις στο διπτυχο Τσιπρας οπως δηλωνει-Αξιον Εστι 15 λεπτα μονος. Τα περι χωρισματος σε Πακιστανους, Αβγανους που σκοτωνουν και βιαζουν Ελληνες και κοριτσακια δεν ευθυνετσι βεβαια ο Θεος αλλα τα συνορα των κρατων που δεν σε ακουσα να ζητας τη ολοσχερη καταργηση τους για να εχεις οσους πακιστανους και αφγανους θελεις στην κρεβατοκαμαρα σου. Εσυ δεν το ζητας αλλα το ζηταει πλεον η Νεα Ταξη την οποια με τη βοηθεια του διαρκως προσχωρουντος Λαου και της Πιστης του, πολεμαει με ατσαλινο σθενος ο Λαϊκος Συνδεσμος Χρυση Αυγη. Οι δυναμεις του σκοτους κομμουνισμος-διεθνισμος παρελθον πια, παρεδωσε τη σκυταλη στη Νεα Ταξη- παγκοσμιοποιηση. Ο αγωνας για Εθνικη αυθυπαρξια και ανεξσρτησια ειναι μπροστα μας και θα κερδιθει.

      Διαγραφή
  15. mi koyrazeste re pedakia,deniparxi ellada,pethane sas leo,ehi na prosferi kati ston pagosmio politismo kai epistimes edo kai 2000 hronia

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.